– Kanskje det tøffeste øyeblikket i karrieren

ST JAMES' PARK/OSLO (NRK.no): Ole Gunnar Solskjær trodde på et Cardiff-mirakel til siste slutt, men etter lørdagens 3-0-tap mot Newcastle ble det klart: Cardiff rykker ned fra Premier League. Etter kampen var Solskjær langt nede.

Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar Solskjær rykket ned med Cardiff lørdag ettermiddag. Han forteller nedrykket kanskje er det tøffeste øyeblikket i karrieren.

Foto: Scott Heppell / Ap

Laster innhold, vennligst vent..
John Arne Riise

John Arne Riise og Fulham tapte mot Stoke. Dermed er det også over og ut for Fulham.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

– Det er kanskje det tøffeste øyeblikket i karrieren for flere av spillerne – og for meg inkludert, sier Ole Gunnar Solskjær på pressekonferansen etter kampen.

Solskjærs Cardiff hadde en helsvart dag i Newcastle. Waliserne tapte 3-0 på St. James' Park, samtidig vant Sunderland over Manchester United på Old Trafford, og dermed må Cardiff ta den tunge turen ned til Championship.

– Det er tøft for alle. Det var veldig stille i garderoben nå, sier Solskjær.

Takket fansen

NRKs journalist på St James' Park, Jørn André Lien, forteller at Solskjær gikk rett bort til Cardiff-fansen etter tapet og takket for støtten.

– Han så vanvittig skuffet ut da han gikk inn i garderoben, sier Lien.

Også «norske» Fulham er klare for Championship etter å ha tapt 4-1 for Stoke. Det betyr at John Arne Riise, Brede Hangeland, Jo Inge Berget, Magnus Wolff Eikrem og Mats Møller Dæhli er – for øyeblikket – ferdige i Premier League.

(Artikkelen forsetter under videovinduet)

Se pressekonferansen med Ole Gunnar Solskjær her.

SE VIDEO: Ole Gunnar Solskjær rykket ned med Cardiff lørdag ettermiddag. Kort tid etter møtte han pressen.

Krass mot journalist

På pressekonferansen etter kampen var Solskjær nedbrutt og noe irritert over spørsmålene fra pressen. Da en britisk journalist påpekte at Cardiff så ut som et lag som ikke trodde at det var mulig å holde plassen, svarte nordmannen krast tilbake:

– Da har vi to helt forskjellige meninger. Det er kanskje derfor jeg sitter her og du sitter der.

Britain Soccer Premier League

Aron Gunnarsson burde ha scoret for Cardiff. Her depper han etter kampslutt.

Foto: Scott Heppell / Ap

Nordmannen begynte også å le da han fikk spørsmål om hva han tror nedrykket betyr for managerkarrieren. Etter noen sekunder svarte han:

– Det er aldri hyggelig å oppleve et nedrykk. Men man må bare vise at man kan rykke opp igjen. Før denne sesongen var vi fire sesonger i toppen av Championship, så det er en klubb som er vant til å kjempe om opprykk. Den erfaringen må vi ta med oss.

Tidlig Newcastle-mål

Cardiff fikk kjørt seg fra første spark på ballen, og allerede i det 18. minutt startet nedturen for Solskjær. Moussa Sissoko slo inn fra høyre og traff pannebrasken til en helt umarkert Shola Ameobi. Newcastle-spilleren stanget enkelt inn 1-0.

Cardiff kom noe bedre med i kampen etter scoringen, og burde ha utlignet i løpet av omgangen. Unggutten Wilfried Zaha hadde to store sjanser på ett minutt en halvtime ut i kampen, men klarte ikke å overliste Tim Krul i Newcastle-målet.

Spikeren i kista

TV-kameraene fokuserte mye på en uttrykksløs nordmann på Cardiff-benken etter pausen. Solskjær fikk imidlertid se et Cardiff-lag som hevet seg noen hakk fra førsteomgangen.

I det 76 minutt skulle det stått 1-1 på St James' Park. Aron Gunnarsson fikk muligheten fra kloss hold, men ballen gikk på mirakuløst vis via Fabricio Coloccini – på streken – og ut til corner.

I stedet satte Loic Remy og Steven Taylor spikeren i Cardiff-kista med to mål like før slutt.

– Jeg er utrolig stolt over innsatsen til gutta selv om det ble tap, sier Solskjær.

Britain Soccer Premier League

Ole Gunnar Solskjær fikk en klapp på skulderen fra Newcastle-manager Alan Pardew etter tapet.

Foto: Scott Heppell / Ap

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Bayern München vant derbyet

  Tabelljumbo Greuther Fürth gikk offensivt til verks mot serieleder Bayern München, men måtte se seg slått 3-1 tross overtall i nesten en omgang.

  Håvard Nielsen og hans lagkamerater presset høyt og aggressivt fra start i Bayern-derbyet, men ble tatt på en kontring etter ti minutter. Gjestene doblet ledelsen før pause og økte den ytterligere selv om Benjamin Pavard ble utvist tidlig i den andre omgangen.

  Innbytter Cedric Itten nikket inn et trøstemål rett før slutt.

  Robert Lewandowski ville med scoring ha tangert legenden Gerd Müllers rekord på scoring i 16 bundesligakamper på rad, men kom ikke nærmere enn en avslutning i tverrliggeren. Han tvang også fram selvmålet som ga 3-0-ledelse.

  Bundesliga - Greuther Fuerth v Bayern Munich
  Foto: Andreas Gebert / Reuters
 • Koeman utestengt i to kamper

  Barcelona-trener Ronald Koeman har tunge dager. På toppen av svake resultater er han utestengt i to kamper på grunn av protester mot dommerne.

  I torsdagens 0-0-kamp mot Cádiz fikk Koeman rødt kort av dommer Carlos del Cerro etter at han gjentatte ganger uttrykte sin misnøye overfor fjerdedommeren og i tillegg forlot det tekniske området flere ganger.

  Barcelona har ennå ikke tapt i ligaen, men er bare nummer sju på tabellen, sju poeng bak erkerivalen Real Madrid på tabelltopp.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Joan Monfort / AP
 • Gauseth gir seg etter sesongen

  Mjøndalen-spilleren Christian Gauseth avslutter karrieren etter at sesongen 2021 er over.

  – Ja, ja, ja, ja. Jeg har sammen med en kompis allerede plukket ut noen snutter fra karrieren, sier Mjøndalen-kapteinen til VG.

  Veteranen har spilt for Mjøndalen siden 2013.

  Romsdalingen har slitt med skader gjennom sesongen. Han har kun startet åtte seriekamper. Gauseth kaller det et marerittår.

  Gauseth ser ikke for seg at han fortsetter i en annen rolle for Mjøndalen eller innen fotballen. Han sier at han vil prøve seg i arbeidslivet utenfor fotballen.

  Eliteserien i fotball 2020: Sarpsborg 08 - Mjøndalen (2-0)
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Wenger oppgitt over VM-motstand

  Tidligere Arsenal-manager mener følelser heller enn fornuft styrer reaksjonene på hans forslag om å arrangere fotball-VM hvert annet år.

  Wenger er i dag utviklingsdirektør i Det internasjonale fotballforbundet (Fifa). Han er mannen bak forslaget om å la verden få se VM-fotball annethvert år i stedet for kun hvert fjerde som i dag. Det har møtt betydelig motstand.

  – Mange av de negative reaksjonene har kommet fordi folk ikke har sett hele konseptet. Det blir mye følelser, hvilket jeg kan forstå, siden vi alle er vokst opp med en annen syklus, sier Wenger i BBCs podkast Sports Desk, ifølge Ritzau.

  Det europeiske fotballforbundet Uefa har gått sterkt mot planene om hyppigere VM-spill, men Wenger mener mange har snudd når de har sett hele opplegget.

  Ifølge Wengers forslag skal hele fotballkalenderen endres slik at spillerne skal få en lengre pause og reise mindre.

  Forslaget skal diskuteres på et Fifa-møte i slutten av neste uke.

  Arsène Wenger mot Aston Villa
  Foto: Clive Mason / Getty Images
 • Uefa dobler premiepengene til EM

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har vedtatt å doble premiepengene til lagene som deltar i EM til sommeren.

  Lagene vil nå dele på en pott på 16 millioner euro. I tillegg får klubbene som frigir spillere til mesterskapet for første gang få penger. Lagene vil dele en pott på 4,5 millioner euro.

  – Dette er viktige strategiske initiativ for Uefas kvinnefotball-strategi. Det sikrer mer penger enn noen gang tidligere fordelt av Uefa, skriver de i en pressemelding.

  Norge er kvalifisert til mesterskapet som spilles i England fra 6.-31. juli 2022.

  Fortsatt er det langt opp til herrene. De 24 lagene i sommerens EM fikk nesten 100 millioner kroner kun for å delta. Den totale potten var på over 3,5 milliarder kroner.

  Norge
  Foto: Nikola Krstic / NTB
World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England
Sverige
Ronaldo