NRK Meny
Normal

– Kanskje det tøffeste øyeblikket i karrieren

ST JAMES' PARK/OSLO (NRK.no): Ole Gunnar Solskjær trodde på et Cardiff-mirakel til siste slutt, men etter lørdagens 3-0-tap mot Newcastle ble det klart: Cardiff rykker ned fra Premier League. Etter kampen var Solskjær langt nede.

Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar Solskjær rykket ned med Cardiff lørdag ettermiddag. Han forteller nedrykket kanskje er det tøffeste øyeblikket i karrieren.

Foto: Scott Heppell / Ap

Laster innhold, vennligst vent..
John Arne Riise

John Arne Riise og Fulham tapte mot Stoke. Dermed er det også over og ut for Fulham.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

– Det er kanskje det tøffeste øyeblikket i karrieren for flere av spillerne – og for meg inkludert, sier Ole Gunnar Solskjær på pressekonferansen etter kampen.

Solskjærs Cardiff hadde en helsvart dag i Newcastle. Waliserne tapte 3-0 på St. James' Park, samtidig vant Sunderland over Manchester United på Old Trafford, og dermed må Cardiff ta den tunge turen ned til Championship.

– Det er tøft for alle. Det var veldig stille i garderoben nå, sier Solskjær.

Takket fansen

NRKs journalist på St James' Park, Jørn André Lien, forteller at Solskjær gikk rett bort til Cardiff-fansen etter tapet og takket for støtten.

– Han så vanvittig skuffet ut da han gikk inn i garderoben, sier Lien.

Også «norske» Fulham er klare for Championship etter å ha tapt 4-1 for Stoke. Det betyr at John Arne Riise, Brede Hangeland, Jo Inge Berget, Magnus Wolff Eikrem og Mats Møller Dæhli er – for øyeblikket – ferdige i Premier League.

(Artikkelen forsetter under videovinduet)

Se pressekonferansen med Ole Gunnar Solskjær her.

SE VIDEO: Ole Gunnar Solskjær rykket ned med Cardiff lørdag ettermiddag. Kort tid etter møtte han pressen.

Krass mot journalist

På pressekonferansen etter kampen var Solskjær nedbrutt og noe irritert over spørsmålene fra pressen. Da en britisk journalist påpekte at Cardiff så ut som et lag som ikke trodde at det var mulig å holde plassen, svarte nordmannen krast tilbake:

– Da har vi to helt forskjellige meninger. Det er kanskje derfor jeg sitter her og du sitter der.

Britain Soccer Premier League

Aron Gunnarsson burde ha scoret for Cardiff. Her depper han etter kampslutt.

Foto: Scott Heppell / Ap

Nordmannen begynte også å le da han fikk spørsmål om hva han tror nedrykket betyr for managerkarrieren. Etter noen sekunder svarte han:

– Det er aldri hyggelig å oppleve et nedrykk. Men man må bare vise at man kan rykke opp igjen. Før denne sesongen var vi fire sesonger i toppen av Championship, så det er en klubb som er vant til å kjempe om opprykk. Den erfaringen må vi ta med oss.

Tidlig Newcastle-mål

Cardiff fikk kjørt seg fra første spark på ballen, og allerede i det 18. minutt startet nedturen for Solskjær. Moussa Sissoko slo inn fra høyre og traff pannebrasken til en helt umarkert Shola Ameobi. Newcastle-spilleren stanget enkelt inn 1-0.

Cardiff kom noe bedre med i kampen etter scoringen, og burde ha utlignet i løpet av omgangen. Unggutten Wilfried Zaha hadde to store sjanser på ett minutt en halvtime ut i kampen, men klarte ikke å overliste Tim Krul i Newcastle-målet.

Spikeren i kista

TV-kameraene fokuserte mye på en uttrykksløs nordmann på Cardiff-benken etter pausen. Solskjær fikk imidlertid se et Cardiff-lag som hevet seg noen hakk fra førsteomgangen.

I det 76 minutt skulle det stått 1-1 på St James' Park. Aron Gunnarsson fikk muligheten fra kloss hold, men ballen gikk på mirakuløst vis via Fabricio Coloccini – på streken – og ut til corner.

I stedet satte Loic Remy og Steven Taylor spikeren i Cardiff-kista med to mål like før slutt.

– Jeg er utrolig stolt over innsatsen til gutta selv om det ble tap, sier Solskjær.

Britain Soccer Premier League

Ole Gunnar Solskjær fikk en klapp på skulderen fra Newcastle-manager Alan Pardew etter tapet.

Foto: Scott Heppell / Ap

Fotballnyheter