Solskjær kan få hjelp av frustrerte supportere

Newcastle-supporterne planlegger en storstilt protest mot klubbledelsen under Cardiffs nøkkelkamp.

Solskjær

SKJEBNEKAMP: Cardiff og Ole Gunnar Solskjær er trolig nødt til å vinne mot Newcastle og hardt pressede Alan Pardew (bak) for å kunne sikre plassen i Premier League.

Foto: Scott Heppell / Ap

Laster innhold, vennligst vent..
Tom Nordlie

OPTIMISTISK: NRKs fotballekspert Tom Nordlie.

Foto: NRK
Dæhli

PRESSET: Mats Møller Dæhli er syk og kan ikke spille lørdagens kamp.

Foto: DARREN STAPLES / Reuters

Newcastle er nemlig vert for waliserne etter seks strake tap og begredelige 1-17 i målforskjell.

Den tradisjonsrike klubben har ikke vunnet siden 1-0-seieren over Crystal Palace i mars, og mange supportere har for lengst mistet tålmodigheten med klubbeier Mike Ashley og manager Alan Pardew.

Og nå planlegger Newcastle-supportere å forlate lørdagens kamp mot Ole Gunnar Solskjær og Cardiff, som jager tre svært viktige poeng.

– Gunstig motstander

Demonstrasjonen skal skje i det 69. minutt, skriver både BBC og The Guardian. Tidspunktet er valgt for å markere sist Newcastle vant en stor tittel: Nemlig messebycupen – kjent som europaligaen i dag – i 1969.

– Det er umulig å si hvordan en sånn demonstrasjon vil slå ut. Det kommer helt an på om Pardew har garderoben med seg eller ikke. Hvis han har det, kan spillerne få mer energi av det, sier NRKs fotballekspert Tom Nordlie.

Men frustrerte supportere og glisne tribuner kan også vise seg å bli et forstyrrende element, tror Nordlie. Han mener uansett at Newcastle er den gunstigste motstanderen for et Cardiff-lag i poengnød.

– I den situasjonen Newcastle er i, er det nok det på papiret, sier Nordlie.

– Alt kan skje på slutten

Newcastle har tabellmessig ikke annet å kjempe for enn å unngå å bli tatt igjen av Stoke og Crystal Palace.

Solskjær og Cardiff spiller på den andre siden om fornyet Premier League-kontrakt. Da må Newcastle slås før Chelsea gjester Wales i sesongavslutningen.

Nordlie kan selv se tilbake på flere «redningsaksjoner» i toppfotballen. I 2006 ble han hentet av Viking for å berge plassen i eliteserien, og treneren klarte å få siddisene over streken.

– Det er vanskelig, men mulig. De er nødt til å tenke kun på seg selv. Det skjer som regel så mye sprøtt i de andre kampene, så hvis du tar dine poeng, kan alt skje. Det er jo ingen indikasjoner på at Cardiff skal slå Chelsea, men du vet aldri i slike kamper, sier Nordlie.

Mener klubben mangler ambisjoner

Frustrasjonen som nå for alvor skal komme til syne på St. James' Park, er først og fremst rettet mot klubbeier Mike Ashley, skriver BBC.

– Det er mangel på ambisjoner som får supportere til å tenke at det må finnes en måte å protestere på, sier supporternes talsmann Mark Jensen.

Det er blant annet salget av Yohan Cabaye til Paris-Saint Germain som verker blant supporterne. Franskmannen ble aldri erstattet, og Newcastle har slitt stort etter salget i januar.

– De aller fleste ønsker Pardew fjernet, men de tror ikke at det vil endre så mye, sier Jensen.

Forrige runde var Pardew tilbake på Newcastle-benken for første gang siden han ble ilagt en sju kamper lang utestengelse for å ha skallet til David Meyler.

Nå står Newcastle og Pardew altså overfor sesongens siste hjemmekamp, men klubben ønsker ikke å kommentere de planlagte demonstrasjonene, skriver BBC.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter