NRK Meny
Normal

Solskjær etter tapet: – Vi manglet magien i dag

Cardiff spilte mot ti mann i en halv omgang, og Magnus Wolff Eikrem fikk sin Cardiff-debut. Likevel tapte Ole Gunnar Solskjær sin første ligakamp som manager.

Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunar Solskjær har mye å gruppe over etter 0-1-tapet for West Ham

Foto: Chris Fairweather/Huw Evans Agency / NTB scanpix

Slik var kampen: Cardiff - West Ham 0-2

West Ham vant nemlig oppgjøret i Cardiff 2-0 og sendte Solskjær og hjemmelaget til nedrykksplass.

Solskjær selv var litt overrasket over at ikke Cardiff hadde mer grep om første omgang.

– Jeg var overrasket over førsteomgangen. Spillerne har vært gode og entusiastiske på treningen, så jeg forstår ikke helt hva som skjedde. Men andreomgangen var veldig bra, bortsett fra at vi ikke klarte å score.

Video: – Vi manglet energi i første omgang

Pressekonferanse med Ole Gunnar Solskjør etter at Cardiff City tapte 2-0 for West Ham.

– Så energien jeg har sett på trening

– Vi skapte ikke nok sjanser før pause, men i andre omgang så jeg den entusiasmen og energien jeg har sett på trening. I dag manglet vi den lille magien. De hadde bare tre skudd på mål og fikk to mål. Fansen har vært fantastiske her, men dessverre klarte vi ikke å levere tre poeng, oppsummerte Solskjær.

Han er likevel ikke bekymret over at klubben falt til nedrykksplass i dag.

– Jeg visste det kom til å bli tøft i dag. Vi er riktignok på nedrykksplass, men vi er bare fem poeng fra tiendeplassen, sa Solskjær.

Dæli-overgang klar

Han antydet også forsterkninger i nær framtid.

– Når det gjelder spillere, tror jeg at vi har noe spennende på gang som jeg håper vi kan fortelle om på mandag, sa Cardiff-manageren.

Men bare minutter seinere hadde han endret mening. Han ventet ikke til mandag, han presenterete likegodt Dæhli på pressekonferansen .

Mahmet Dalman Mats Møller Dæhli Jim Solbakken

Er Mats Møller Dæhli-overgangen snart klar? Her er han på tribunen i Cardiff mellom klubbens direktør Mahmet Dalmann og Solskjærs venn Jim Solbakken

Foto: Chris Fairweather/Huw Evans Agency / NTB scanpix

Han ville naturligvis ikke nevne navn til pressen etterpå. Men Mats Møller Dæhli var på tribunen, der han sto sammen med Cardiffs styreleder Mahmet Dalman og Solskjærs nære venn Jim Solbakken.

Veteranen Craig Bellamy var full av lovord om sin nye sjef.

– Han kan gjøre en stor forskjell for oss denne sesongen. Han har erfaringen fra Premier League. Det er veldig godt at han er tilbake for oss, sa Bellamy.

Ledermålet i kampen kom etter vel 40 minutter. Matt Jarvis kom seg gjennom på høyresiden, Carlton Cole fikk stå helt alene og ta imot, og han banket ballen i nettaket fra sju-åtte meter.

Avgjørelsen kom på overtid da Cardiff presset kolossalt mot gjestenes 10 mann for en utlikning. Andy Carroll spilte Mark Noble fri da Cardiff-forsvaret var altfor langt framme, og da var det gjort.

Stygg skade og langt avbrudd

Men kampen inneholdt mye mer dramatikk enn det. Først og fremst Guy Demels skade i første omgang. Han fikk en albue i nasaiktet av en lagkamerat, deiset i bakken og landet på nakken.

Guy Demel

Drama i første omgang: Guy Demel blir hardt skadet, og mannskapene njobber i mange minutter før de kan bære Demel vekk

Foto: Chris Fairweather/Huw Evans Agency / NTB scanpix

Det gav som resultat en ansiktsskade, skulder av ledd og muligens en brukket albue. Han ble behandlet ute på banen i nærmere ti minutter, før han ble båret ut med nakkestøtte og oksygenmaske.

Før første målet hadde allerede Frazier Cambell rukket å gi den nye mållinjeteknologien den største testen i Premier League hittil. Hans skudd gikk via en motspiller, smalt i tverrliggeren og ned på streken. For de fleste så det ut til at ballen var inne, men dommerens hjelper Hawkeye sa at det var den ikke. TV-reprisen gav også Hawkeye rett.

Eikrem fikk sin debut

Magnus Wolff Eikrem

Først spark i Premier League: Magnus Wolff Eikrem fikk sin Cardiff-debut midt i andre omgang

Foto: Chris Fairweather/Huw Evans Agency / NTB scanpix

Cardiff tok initiativet i andre omgang. Midt i omgange fikk også Magnus Wolff Eikrem sin debut.

– Magnus hadde noen gode taklinger, balanserte laget bra og hadde et par gode pasninger også. Han gjorde en bra debut syns jeg, var Solskjærs dom over Eikrems minutter på banen.

Cardiffs press ble mer og mer markert utover i andre omgang. Enda sterkere ble Cardiffs press etter at James Tomkins fikk sitt andre gule kort for dagen. Midtstopperen sparket høyt og traff Campbell i ansiktet, og marsjordren var klar.

Det hjalp imidlertid ikke. Avslutningene ble for dårlige, og West Hams keeper Adrian stod meget godt i målet. Det ble i stedet London-lagets ti mann som scoret i og avgjorde i kampens siste sekunder.

Mahmet Dalman Mats Møller Dæhli Jim Solbakken

Er Mats Møller Dæhli-overgangen snart klar? Her er han på tribunen i Cardiff mellom klubbens direktør Mahmet Dalmann og Solskjærs venn Jim Solbakken

Foto: Chris Fairweather/Huw Evans Agency / NTB scanpix

Solskjærs manager-debut ble dermed slett ikke slik han ønsket. I stedet for seier mot laget som har 0-11 på sine to siste kamper i FA-cup og ligacup, ble det tap i bunnkampen. Dermed er Cardiff for første gang denne sesongen på nedrykksplass.

Og Cardiffs to neste kamper går begge i Manchester...

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.