NRK Meny
Normal

– Jeg kan nesten ikke vente med å se dem ute på gresset

Ole Gunnar Solskjær gleder seg til sin første kamp som Cardiff-trener og lover å prøve å få laget til å spille offensiv fotball.

Solskjær på Cardiff-trening

TRENTE MED LAGET: Ole Gunnar Solskjær var selv med på flere av treningsøvelsene på sin første trening med Cardiff-spillerne.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Solskjær ble presentert som ny trener for Premier League-klubben fra Wales torsdag. Hans første kamp blir oppgjøret borte mot Newcastle i FA-cupen førstkommende lørdag.

– Alle kamper er viktige. Vi vet hvor nær Cardiff var til å løfte trofeet for noen år siden, sa Solskjær.

– For meg er det en sjanse til å se spillerne spille. Jeg kan nesten ikke vente med å se dem ute på gresset, la han til.

Attraktiv fotball

– Jeg har blitt svært imponert over folkene i klubben, svarte Solskjær på spørsmål om hvordan hans første timer som trener for Premier League-laget har vært.

Nå er det viktig for Cardiff å bygge momentum ved inngangen til den andre halvdelen av sesongen, ifølge Solskjær.

– Jeg ønsker at laget skal spille offensiv fotball, sa den nye treneren.

Hans første treningsdag med laget blir en rolig affære, for å ikke slite ut spillerne som spilte kamp i helgen og skal i ilden allerede lørdag. Kampen spilles på Newcastles hjemmebane:

– St James' Park er et sted hvor jeg har hatt oppturer og nedturer som spiller selv, fortalte Solskjær.

(Saken fortsetter under bildet)

Solskjær

SJEF: Cardiff-manager Ole Gunnar Solskjær viste frem Cardiff-drakten da han ble presentert som lagets nye manager torsdag.

– Vet hva de føler

Solskjær la ikke skjul på at han gleder seg til å ta fatt på managerjobben i Premier League-klubben fra Wales.

– Det er den største ligaen i verden og også den med mest pressedekning. Det er stort, sa Solskjær.

Han tror hans egen erfaring som spiller kan komme godt med.

– Siden heg har vært spiller selv, vet jeg hva spillerne på laget føler når de går inn på stadion, forklarte han.

Nye spillere

Overgangsvinduet i engelsk fotball er nå åpent, og lagene kan igjen kjøpe og selge spillere i januar måned. Ifølge britisk presse får Solskjær 250 millioner kroner å rutte med av Cardiffs eier Vincent Tan.

Romsdals Budstikke skrev torsdag at Solskjær ønsker å ta med seg flere spillere han kjenner fra før til sitt nye lag. Blant disse er Mats Møller Dæhli (18), som Solskjær jobbet med både i Manchester United og Molde. Solskjær skal også vurdere å hente Molde-keeper Ørjan Håskjold Nyland (23).

Cardiff har også blitt linket til andre spillere, som Tom Ince fra Blackpool og Alfred Finnbogason fra Heerenveen. Solskjær antydet at klubben kan ha nye spillere i kikkerten, men at han ikke priortiterer dette arbeidet nå.

– Det viktigste for meg nå er å jobbe med spillerne jeg har. Det er en imponerende gjeng, mente Solskjær.

Han understreket at han vil anerkjenne arbeidet som allerede er lagt ned i Cardiff, at klubben har mange gode spillere, og at veteraner som Craig Bellamy også har en rolle å spille.

Solskjær er likevel klar på hvilke type spillere han foretrekker å hente, og at han vil forslå noen navn.

– Jeg liker å jobbe med unge og entusiastiske spillere, som ønsker å lære, bli bedre og imponere. Jeg liker også spillerne vi har her, som ønsker å lære og bli bedre, sa Cardiff-treneren.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.