– Flere har bedt meg tenke meg om

CARDIFF/OSLO (NRK.no): Ole Gunnar Solskjær forteller at han har mottatt tekstmeldinger fra personer som har bedt ham tenke seg om to ganger før han tok jobben som Cardiff-manager.

Solskjær

Tilbake i Premier League: Cardiff-manager Ole Gunnar Solskjær viser frem Cardiff-drakten.

– Men det er fra folk som står utenfor og ser inn. Jeg vet hva jeg begir meg ut på, sa Solskjær under torsdagens pressekonferanse i Cardiff.

Den tidligere Molde-manageren benekter imidlertid at Ferguson har frarådet ham fra å takke ja til jobben.

– Det er bare tøv. Jeg har snakket med ham og han ønsker meg lykke til. Han har gitt meg noen gode råd, forteller Solskjær.

Flere storkamper venter nå for Solskjær. Blant annet skal han møte sin tidligere klubb Manchester United, som ønsker ham velkommen tilbake i Premier League:

Saken fortsetter

Laster Twitter-innhold

Ankom i Bentley

Solskjær ankom pressekonferansen i Cardiff i en Bentley sammen med styreleder Mehmet Dalman.

Der bekreftet han at han har valgt å takke ja til å bli Cardiffs neste manager etter tre år i Molde.

– De er klare for å ta et nytt steg, sa Ole Gunnar Solskjær da han ankom pressekonferansen litt over kl 13.30. Der bekreftet han at han er klar som ny Cardiff-manager etter lengre tid med spekulasjoner.

Da hadde ledelsen i klubben holdt kortene tett til brystet gjennom hele dagen. Verken i Molde eller England var det mulig å få bekreftet om det ble en pressekonferanse torsdag.

Ole Gunnar Solskjær ble i dag presentert som ny manager for Premier League-klubben Cardiff. Her er et råopptak vår reporter Espen Aas gjorde med Solskjær rett etter pressekonferansen i Cardiff. Foto: Johan E. Bull

VIDEO: Se NRKs intervju med Ole Gunnar Solskjær.

Har savnet Premier League

Han forklarte hvorfor han valgte å takke ja slik:

– Det de har gjort de siste tre-fire årene, de har rykket opp og vært i cupfinaler. De er klare for å ta det neste steget, og forhåpentligvis er det jeg som kan ta dem videre.

– Jeg har alltid hatt lyst til å komme tilbake til Premier League, selvfølgelig. Etter å ha møtt Vincent ble jeg overtalt. For meg er dette en fantastisk utfordring, sier Solskjær.

Han sier til NRK at han har blitt kontaktet av flere klubber.

– Det var aldri en vanskelig fotballavgjørelse, det handlet om familie. Det var rett tid, konstaterer Solskjær.

Har møtt spillerne

Han møtte spillerne torsdag og debuterer som sjef i lørdagens cupkamp borte mot Newcastle.

– Jeg er heldig, jeg overtar en fantastisk gjeng med fantastisk hardtarbeidende spille, og de er vant til å vinne kamper. Premier League er den beste tiden i livet. Jeg skulle ønske jeg var 25 år igjen, men jeg er heldig som er manager nå.

Nå skal Solskjær bruke tid på å vurdere sine nye spillere, opplyste han.

– Det som er viktig nå er å se hvilke spillere jeg har. Jeg har allerede fått telefoner fra agenter og mennesker som vil jobbe i denne fantastiske klubben.

Saken fortsetter

Ole Gunnar Solskjær

Fra pressekonferansen med Ole Gunnar Solskjær torsdag ettermiddag. - For meg er dette en fantastisk utfordring, sa han.

Foto: Espen Aas / NRK

Besøkte Cardiff onsdag

Solskjær overtar for Malky Mackay som nylig fikk sparken i klubben.

Cardiff ligger på 17.-plass i Premier League og er bare ett poeng over nedrykksstreken. På de fire siste kampene er det blitt kun ett poeng.

The Guardian har meldt at klubbeier Vincent Tan er villig til å gi Solskjær 25 millioner pund (250 millioner kroner) å handle for i overgangsvinduet i januar.

Onsdag var Solskjær i London sammen med Cardiff-eier Vincent Tan for å se laget spille mot Arsenal. Siden har Solskjær og klubben vært i forhandlinger.

– Jeg hadde et veldig bra møte med eieren. Jeg fikk inntrykk av at det viktigste for ham er at klubben hans lykkes, sier han.

– Det var aldri noen sak om hvor mye penger jeg får. Når man kommer inn i en klubb, er det alltid kulturelle forskjeller. Det har jeg opplevd i Molde og Manchester United. Jeg vil skape en kultur her også. Det store spørsmålet er hvilken kultur jeg vil skape. Det er det samtalene har handlet om, forteller Solskjær.

Tar med seg trenerteam

Ole Gunnar Solskjær får med seg trenerteamet fra Molde til Cardiff.

– Jeg tar med meg Mark Dempsey og Richard Hartis (keepertrener), sa Solskjær på torsdagens pressekonferanse.

Alle tre hadde et halvt år igjen av kontraktene med MFK.

Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar Solskjær sammen med klubbens eier Vincent Tan og styreleder Mehmet Dalman.

Foto: BEN STANSALL / Afp

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Stam fikk sparken i MLS-klubb

  Den tidligere fotballstjernen Jaap Stam er ferdig som hovedtrener i FC Cincinnati, melder NTB.

  Han har vært i jobben siden mai 2020, men med 20 poeng på 25 kamper og nest siste plass fikk klubbledelsen nok.

  Som spiller var Stam innom Manchester United, PSV, Lazio, Milan og Ajax. Han har også vært trener i Feyenoord, Reading og inntil nå FC Cincinnati.

  Soccer Feyenoord Stam
  Foto: Scott Heppell / AP
 • Ingen straff for superligaklubbene

  Real Madrid, Barcelona og Juventus blir ikke straffet av Uefa for medvirkningen i superligaprosjektet inntil videre. De ni andre klubbene slipper også bøter, skriver NTB.

  I en pressemelding fra Det europeiske fotballforbundet (Uefa) sent mandag kveld kommer det fram at den juridiske prosessen som ble satt i gang, og deretter satt på pause i juni, nå blir annullert. (©NTB)

  UEFA Super League
  Foto: Matt Dunham / AP
 • Karantene-krøll for flere spillere

  Argentina har tatt ut tre Premier League-spillere i sin nyeste landslagstropp. Aston Villas Emiliano Martinez, Giovani Lo Celso og Cristian Romero (begge Tottenham) er tatt ut til VM-kvalifiseringskampene mot Paraguay, Uruguay og Peru, men alle som ankommer Argentina fra Storbritannia må være i karantene i ti dager.

  Det kan bety nye kaos-scener, som da Brasil-Argentina ble avbrutt 5. september. Årsaken var at brasilianske myndigheter mente Argentina brøt karantenereglene.

  Covid-bråk Brasil-Argentina
  Foto: Andre Penner / AP
 • Rashford på vei tilbake

  Ole Gunnar Solskjær startet uken med positive skadenyheter, melder NTB. Angrepsspilleren Marcus Rashford, som ikke har spilt så langt denne sesongen på grunn av en skulderskade, er snart tilbake.

  – God mandag. Jeg skal til legen for en konsultasjon fredag. Dersom alt er bra, vil jeg få grønt lys til å begynne kontakttrening, skriver Rashford på Twitter.

  Man United Rashford
  Foto: Jon Super / AP
 • Ingen norske tilskuere i Tyrkia

  Norges bortekamp mot Tyrkia 8. oktober blir uten bortesupportere, skriver Norges Fotballforbund (NFF) på sine hjemmesider. De skriver at tyrkiske myndigheter ikke tillater norske supportere på kampen.

  Tre dager senere skal Norge møte Montenegro hjemme på Ullevaal stadion. Der forventer forbundet 25.000 tilskuere, melder NTB.

  Fotball, VM-kvalifisering: Norge - Gibraltar
  Foto: Lise Åserud / NTB
World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England
Sverige
Ronaldo