NRK Meny
Normal

Sollied tilbake til Belgia

Trond Sollied blir ny trener i belgiske Gent, etter at forhandlingene med tyrkiske Genclerbrigili strandet.

Trond Sollied
Foto: HEINO KALIS / REUTERS

Dermed er nordmannen tilbake i den belgiske klubben han trente i 1999 og 2000. I mellomtiden har Sollied trent Brugge (fem år) og Olympiakos (halvannet år).

- Det er en overraskelse for meg at jeg sitter her i dag, men livet er fullt av overraskelser, sa Sollied på pressekonferansen.

- Da jeg ble spurt, trengte jeg litt tid på å tenke gjennom det. Det var ikke min plan å være trener i Belgia kommende sesong. Enten ville jeg til et annet land, eller så ville jeg ta et hvileår her. Men hjertet mitt banker for denne klubben, jeg har røtter her og eier også en leilighet her, sa han.

Klubbsjef Ivan De Witte sa at Sollied ble kontaktet samme dag som Georges Leekens informerte om at han ville forlate klubben til fordel for Lokeren.

- Vi ga ham den lange tenkepausen han ba om, for det er ikke selvsagt at en trener med hans meritter skal komme til Gent. Jeg er stolt over å ha fått til denne avtalen, sier De Witte.

Ikke billig

Han medgir at Sollied ikke er noen billig mann for Gent.

- Denne trenerløsningen betyr en større belastning for budsjettet vår enn tidligere, men vi føler at vi har en stall det er mulig å få mer ut av. Derfor satset vi på mer brainpower og knowhow som kan hjelpe oss å ta et nytt steg mot toppen, sier han.

Det betyr at Sollied ikke får stort innkjøpsbudsjett.

- Ikke alle spillerkontrakter vil bli forlenget, og noen vil kanskje også bli solgt. Da kan det kanskje bli rom for noen kjøp også, sier han.

Trond Sollied startet fotballkarrieren i Mo IL og spilte deretter i Vålerenga, Rosenborg og Bodø/Glimt. Han har de siste årene vært en het trenerkandidat for flere europeiske klubber.

Han tok Olympiakos til dobbelttriumf i sin eneste hele sesong i Hellas, og til klar ledelse halvveis i forrige sesong, men måtte betale for manglende mesterligasuksess. Han fikk sparken i desember i fjor.

Vurdering

Flere tyrkiske medier meldte at Sollied skulle ha skrevet toårskontrakt Genclerbirligi, men ifølge klubbens hjemmeside strandet de forhandlingene natt til onsdag, angivelig fordi Sollied ikke fikk med seg Cedomir Janevski som assistent.

I Gent blir Cedomir Janevski og Chris Van Puyvelde Sollieds assistenter.

Det første vi skal gjøre er å bruke vår kompetanse til å vurdere spillergruppa. Vi spør ikke hva spillerne kan gjøre for oss, men hva vi kan gjøre for spillerne. Vi akter ikke å snu alt på hodet, sa Sollied.

Gent ble nummer fire sist sesong. Petter Rudi er blant klubbens spillere.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.