NRK Meny
Normal

Solli langar ut mot hetsande supporterar

Vålerenga-spelar Jan Gunnar Solli meiner dei ansvarlege bak banner-hetsen i Odd bør skjerpe seg. Laurdag publiserte han ein forsvarstale på Facebook.

Jan Gunnar Solli

Jan Gunnar Solli blei hetsa av gamle fans i møtet mellom Vålerenga og Odd fredag. Dagen etter den kontroversielle episoden publiserte 31-åringen ein forsvarstale på Facebook. Her er Solli frå tida i New York Red Bulls.

Foto: Afp/Facebook

«Når noen trumfer gjennom at jeg sitter på min høye hest og har en overlegen holdning – Da må vedkommende se seg selv i speilet å lære seg at å rakke ned på andre for å fremme seg selv eller sitt er sjelden en god oppskrift for utvikling».

Slik reagerer Vålerenga-profil Jan Gunnar Solli på Facebook dagen etter han blei møtt med banner med påskrifta «$olli - En skam for Telemark - #Judas» i kampen mellom Vålerenga og Odd.

Hetsen frå Odd-fansen kom etter at Solli sa til lokalavisa Varden at det ikkje lenger er så spesielt å møte gamleklubben. Han begrunna det med at han har spelt mot dei så mange gangar før som Rosenborg- og Brann-spelar.

Morten Fevang

Odds Morten Fevang er flau over eigne fans etter Solli-hetsen.

Foto: Teigen, Trond Reidar / Scanpix

Banner-stuntet har provosert fram ei rekke reaksjonar. Også Odds daglege leiar har beklaga episoden, som Odd-veteran Morten Fevang meiner ikkje høyrer heime nokon stad.

– Jeg er skuffet over mottakelsen Jan Gunnar Solli får på Skagerak Arena i dag. Dette bør ikke forekomme fra supporterne. FLAUT, skreiv tidlegare Odd-kaptein Morten Fevang på si Facebookside etter kampen.

Solli takkar Fevang for støtten i ein lang forsvarstale på Facebook, og meiner dei ansvarlege for banner-stuntet bør gå i seg sjølv.

Solli: – Skivebom

Dette skriv Solli på Facebook:

«Vil bare takke for alle støttende mld som har kommet inn etter opplevelsen i Skien i går. Jeg skal nok komme over disse ordene at jeg er en skam for Telemark også.

Men at en kar som Morten Fevang skriver det han gjør betyr utrolig mye for meg. Han kjenner meg veldig godt både som person og fotballspiller og vet at jeg har jobba hardt hele veien for å få muligheten til å ta nye steg.

Jeg spiller fotball for konkurransen sin skyld og at jeg fremdeles syns det er gøy. Jeg signaliserte i media at det hadde vært utrolig morsomt om å vinne gull med min tredje klubb i Norge. Og VIF har ambisjoner om dette og har signalisert at de vil prøve i løpet av en to års periode å nå et slikt mål.

En slik offensiv holdning elsker jeg. Derfor tok jeg kontakt selv for å se om vi kunne få til en avtale. De som tror det er for pengene sin skyld kan få lov til å tro dette. For å overbevise folk om at de tar feil har jeg ikke tid til. Å bruke tida si på de som faktisk er positive og liker at man kliner til er mye mer givende.

Sier seg selv – lite framdrift i ting som er negativt.

Når noen sier at jeg har en ovenfra og ned holdning i form at jeg snakker Odd ned så bommer vedkommende kraftig.

Og det rakker hele min personlighet. At jeg får kjeft fordi at jeg ikke nevner Odd i media sammenheng når det er snakk om å vinne gull igjen, så er det av reine naturlige årsaker.

Med RBK og Brann vant jeg gull, og dette tror jeg også at jeg kan ha muligheten til med VIF. Og at jeg ikke nevner Odd her… Som at det liksom ikke er bra nok? Det er jo ikke poenget!!

Jeg har jo aldri vunnet gull med Odd. Men det betyr jo ikke at jeg ser ned på klubben. Er stolt over tiden min i Odd. Men folk glemmer veldig fort.

Når spørsmål i forkant av en kamp kommer om det blir spesielt å møte Odd igjen, så er det jo ikke lenger spesielt – For jeg har jo gjort det så mange ganger før. Spesielt er det når man møter en klubb for første gang etter en overgang. Slik tolker jeg det.

Når jeg i tillegg sier at det alltid er vanskelig å møte Odd i Skien – Betyr dette at jeg snakker Odd ned ? Tvert imot så skryter jeg av at Odd er et godt lag når jeg sier dette.

Når en trener springer til media og sier at han har prøvd å ringe meg men ikke fått svar – Risikerer man altså å bli sett på som kjepphøy! Og når man ringer tilbake når muligheten byr seg og forklarer situasjonen og deler tankene sine så står slike ting i media dagen etter.

Jeg vet utrolig godt hvor jeg kommer fra og hvor jeg har lagt veldig mye av grunnlaget mitt for å bli som jeg er. Når noen trumfer gjennom at jeg sitter på min høye hest og har en overlegen holdning – Da må vedkommende se seg selv i speilet å lære seg at å rakke ned på andre for å fremme seg selv eller sitt er sjelden en god oppskrift for utvikling.

Zero-leder Einar Håndlykken

Dagleg leiar i Odd, Einar Håndlykken.

Foto: Roald, Berit / Scanpix

Jeg kommer til å gi gass i tiden fremover og ser fram til nye utfordringer med VIF. Igjen takker jeg for veldig mange meldinger som har vært støttende.»

Jan Gunnar Solli vil ikkje kommentere innhaldet i teksten.

Det vil heller ikkje Odds supporterleiar Tommy Hagen, som opplyser at han har kalla inn til pressekonferanse søndag.

– Herregud, for eit hylekor

Før Solli la ut innlegget laurdag sa Odd-supporter Rune Eikeland følgjande om det som har skjedd:

– Herregud, for eit hylekor. Eit banner er ganske uskyldig.

Eikeland er ikkje er einig i at banner-hetsen er for krass.

Leiinga i Odds ballklubb likar ikkje fansens haldning, og vil sjå til at noko liknande ikkje kjem overraskande på i framtida.

– Framover ønskar eg ein dialog med supporterklubben om ytringsformene dei brukar, seier dagleg leiar i Odd, Einar Håndlykken.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.