Solli holdt nullen uten Marquez

Jan Gunnar Solli og hans kolleger i New York-forsvaret tettet igjen og hjalp laget til en viktig 2-0-seier over Portland Timbers i Major League Soccer lørdag.

Jan Gunnar Solli

Jan Gunnar Solli (t.v.) og hans lag slo tilbake med seier over Portland Timbers, og har sluttspillplassen inne

Foto: Andy Marlin / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

På tribunen satt Rafael Marquez, som ble suspendert av trener Hans Backe da han etter onsdagens hjemmetap mot Real Salt Lake uttalte at hans usikre spill er et resultat av at resten av backlinjen ikke holder hans nivå.

Den tidligere Barcelona-stopperen har vært en stor skuffelse denne sesongen, og onsdag ble Marquez buet ut av lagets tilhengere hver gang han rørte ballen. Etterpå ga han lagkameratene skylden.

– Jeg prøver å prestere på mitt høyeste nivå. Det betyr ikke at resten av forsvarsfireren kan prestere på det nivået, og det er et problem. Dette er et lagspill, og dessverre er ikke lagkameratene på samme nivå som meg, sa mexicaneren.

Det ble ikke tatt nådig opp av ledelsen i klubben der Erik Soler er sportsdirektør, Backe trener og Jan Halvor Halvorsen assistenttrener.

Solli og Tim Ream serverte Real Salt Lake ett av målene i 3-1-seieren med håpløse pasninger, men lørdag utgjorde Solli, Stephen Keel, Ream og Carlos Mendes en solid firer og hjalp keeper Frank Rost å holde nullen.

Viktig seier

Dane Richards ga New York ledelsen midt i første omgang etter forarbeid av tidligere Tromsø-spiller Joel Lindpere. I det 66. minutt handset Kalif Alhassan på streken og nektet Thierry Henry scoring på et Lindpere-hjørnespark. Alhassan fikk rødt kort, og Luke Rodgers punkterte kampen fra straffemerket.

Kampen var ekstra viktig fordi Timbers er en direkte rival i kampen om sluttspillplass. Med seieren passerte New York motstanderen og la beslag på den 10. og siste sluttspillplassen. Det skiller bare ett poeng ned til DC United (vant 4-1 over Real Salt Lake) og to til Portland Timbers.

Bare tre lag er allerede sluttspillklare: Los Angeles Galaxy, Seattle Sounders og Real Salt Lake. Galaxy, som har ligaens beste statistikk, vant lørdag 1-0 borte mot Columbus Crew selv om verken David Beckham eller Robbie Keane var i troppen. Chad Barrett scoret.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.
Se alle målene her.
Se alle målene her.