Solli holdt nullen uten Marquez

Jan Gunnar Solli og hans kolleger i New York-forsvaret tettet igjen og hjalp laget til en viktig 2-0-seier over Portland Timbers i Major League Soccer lørdag.

Jan Gunnar Solli

Jan Gunnar Solli (t.v.) og hans lag slo tilbake med seier over Portland Timbers, og har sluttspillplassen inne

Foto: Andy Marlin / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

På tribunen satt Rafael Marquez, som ble suspendert av trener Hans Backe da han etter onsdagens hjemmetap mot Real Salt Lake uttalte at hans usikre spill er et resultat av at resten av backlinjen ikke holder hans nivå.

Den tidligere Barcelona-stopperen har vært en stor skuffelse denne sesongen, og onsdag ble Marquez buet ut av lagets tilhengere hver gang han rørte ballen. Etterpå ga han lagkameratene skylden.

– Jeg prøver å prestere på mitt høyeste nivå. Det betyr ikke at resten av forsvarsfireren kan prestere på det nivået, og det er et problem. Dette er et lagspill, og dessverre er ikke lagkameratene på samme nivå som meg, sa mexicaneren.

Det ble ikke tatt nådig opp av ledelsen i klubben der Erik Soler er sportsdirektør, Backe trener og Jan Halvor Halvorsen assistenttrener.

Solli og Tim Ream serverte Real Salt Lake ett av målene i 3-1-seieren med håpløse pasninger, men lørdag utgjorde Solli, Stephen Keel, Ream og Carlos Mendes en solid firer og hjalp keeper Frank Rost å holde nullen.

Viktig seier

Dane Richards ga New York ledelsen midt i første omgang etter forarbeid av tidligere Tromsø-spiller Joel Lindpere. I det 66. minutt handset Kalif Alhassan på streken og nektet Thierry Henry scoring på et Lindpere-hjørnespark. Alhassan fikk rødt kort, og Luke Rodgers punkterte kampen fra straffemerket.

Kampen var ekstra viktig fordi Timbers er en direkte rival i kampen om sluttspillplass. Med seieren passerte New York motstanderen og la beslag på den 10. og siste sluttspillplassen. Det skiller bare ett poeng ned til DC United (vant 4-1 over Real Salt Lake) og to til Portland Timbers.

Bare tre lag er allerede sluttspillklare: Los Angeles Galaxy, Seattle Sounders og Real Salt Lake. Galaxy, som har ligaens beste statistikk, vant lørdag 1-0 borte mot Columbus Crew selv om verken David Beckham eller Robbie Keane var i troppen. Chad Barrett scoret.

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Brann-spiller i karantene

  Brann-spilleren Kasper Skaanes (26) blir ikke å se mot Viking i søndagens eliteserieåpning. En nærkontakt i hans husstand har fått påvist koronasmitte, melder NTB.

  Ved ankomst i Stavanger har hele Brann-troppen blitt hurtigtestet. Alle prøvene kom tilbake negative.

  – Vi har vært i kontakt med NFF og har fått beskjed om at kveldens kamp mot Viking spilles som planlagt. Kasper har ingen symptomer, men han må likevel i karantene. Han skal testes igjen i begynnelsen av neste uke, sier Brann-lege Magnus Myntevik til klubbens nettside.

  51Svha46HpI
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Finalen kan havne i England

  For annet år på rad kan Champions League-finalen bli flyttet bort fra Istanbul, melder NTB. En britisk statsråd sier det er konkrete samtaler om å spille kampen i England.

  Etter planen skal den helengelske finalen mellom Manchester City og Chelsea spilles i Tyrkia 29. mai. Det europeiske fotballforbundet (Uefa) benektet senest torsdag at det var aktuelt å flytte oppgjøret.

  Men nå kan det likevel skje. Britiske myndigheter besluttet fredag å «rødliste» Tyrkia på grunn av koronasituasjonen i landet. Avgjørelsen gjør det nesten umulig for engelske fotballsupportere å reise til Istanbul.

  1cFC1OgEwmc
  Foto: SHAUN BOTTERILL / Reuters
 • Agüero sa unnskyld etter pinlig bom

  Sergio Agüero har fått kritikk for straffebommen mot Chelsea. Han forsøkte å lobbe straffen, men Chelsea-keeperen sto på streken og reddet.

  Agüero la lørdag kveld ut en unnskyldning på Twitter.

  – Unnskyld til lagkamerater, støtteapparat og tilhengere for at jeg bommet. Det var en dårlig vurdering og jeg tar alt ansvar, skriver spissen.

  Laster Twitter-innhold
 • Feiret gull med målfest

  Etter at Leipzig tapte mot Dortmund, var Bayern München ligamestere allerede før kveldens kamp mot Borussia Mönchengladbach. De valgte å feire med en heidundrende målfest.

  Til slutt sto det 6-0 i favør Tysklands desidert beste fotballag, som nå har vunnet gull ni sesonger på rad.

  Robert Lewandowski scoret tre av målene, og er oppe i vanvittige 39 mål på 27 kamper i Bundesliga så langt denne sesongen. Det er 14 mål mer enn nummer to på toppscorerlisten, Erling Braut Haaland.

  Det betyr at polakken kun er ett mål bak Gerd Müllers utrolige målrekord i Bundesliga. Müller ga seg ikke før han hadde 40 fulltreffere i 1971/72-sesongen. Lewandowaki har to kamper å gjøre det på.

  Bayern München
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Hele Odd-laget i karantene

  Søndagens eliteseriekamp mellom Odd og Sandefjord er utsatt på grunn av en positiv koronatest i Odd, melder NTB.

  «Hele laget i Odds Ballklubb er satt i karantene etter at en spiller har fått påvist Covid 19», opplyser klubben selv på sin hjemmeside.

  Kort tid før nyheten om positiv koronatest og utsettelse ble det kjent at Skien sammen med Bamble og Porsgrunn er satt under tiltaksnivå B. Ifølge Telemarksavisa ville ikke Odd kunne hatt publikum på arenaen om klubbens seriestart hadde gått som planlagt.

  Klubbens sportssjef Tore Andersen bekrefter overfor NTB at den koronapositive spilleren kjente på symptomer lørdag formiddag. Vedkommende er satt i isolasjon og følges opp av Odds medisinske apparat.

  – Det er kjedelig. Vi var klare og godt forberedt til kamp. Det er utrolig kjedelig når sånne ting dukker opp. Konsekvensene er så store, sier Andersen.

  Odds Ballklubb
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United