Hopp til innhold

– Jeg har alltid hatt lyst til å prøve det

Jan Gunnar Solli (32) fikk trolig et av de merkeligste gule kortene i svensk fotball noensinne da han mandag ble straffet for å gjemme ballen under drakta.

I kampen mellom Hammarby og Degerfors gjemmer Jan Gunnar Solli ballen under drakten sin. Han får gult kort for hendelsen. Bilder med tillatelse fra TV4.

SE VIDEO: – Hammarby-draktene passer bra til skjortetrikset, sier Jan Gunnar Solli. Se hvordan trikset er i denne videoen. (Videoen er gjengitt med tillatelse fra TV 4.)

– Jeg fikk en morsom vipp av venstrebacken og følte jeg måtte finne på noe morsomt tilbake, sier Solli når NRK.no snakker med han om trikset som overrasket både motspillere, dommere og de omlag 30 000 på tribunen.

– Det ble helt stille, forteller nordmannen.

32-åringen ler godt når han snakker om den uvanlige episoden.

To minutter før slutt i mandagens Superettan-kamp mot Degerfors fanget plutselig nordmannen ballen under drakten. Etter lite sekund slapp han den ned igjen på banen.

– Det virket som om dommeren ikke helt visste hva han skulle gjøre, og jeg tror han hadde latt det passere om ikke spillerne hadde reagert, forteller Solli.

Ikke planlagt

Slik videoen over viser ser Degerfors-spillerne rådville ut etter nordmannens skjortetriks.

– Det virket som de ble stresset og han ene ropte på dommeren. Dommeren ble nok også stressa da han så reaksjonen til spilleren og så tok han frem det gule kortet.

– Trikset var ikke planlagt, men det ble litt show, sier nordmannen.

Det tok ikke mange sekundene før stillheten på tribunen ble brutt og fansen jublet over det de, ifølge tilbakemeldingene Solli har fått, synes var en morsomt gest.

Hammarby ledet 5-0 da skjortetrikset kom. Det ble også sluttresultatet.

– Unnnskyld

Selv om skjortetrikset ikke var planlagt er det noe 32-åringen har gjort flere ganger på trening og under oppvarming.

– Jeg har ganske lenge hatt lyst til å gjøre trikset og alltid lurt på hva som ville skje om jeg gjorde det i kamp. Nå fikk jeg svaret, ler nordmannen som sier han ba motspillerne om unnskyldning etter at han fikk kortet.

Husker bare skjorterikset

Før sesongen var Solli nær en overgang til gamleklubben Odd, men valgte i stedet svensk fotball på nivå to (Superettan). Etter to serierunder leder «Bajen», som Hammarby kalles, Superettan og under mandagens hjemmekamp var det ifølge klubben hele 29 307 betalende tilskuere.

– Vi har hatt en fantastisk start, og det var veldig god stemning på mandag, sier Solli.

Men selv om nordmannen var delaktig i flere av målene forteller han at det kun er skjortetrikset som blir husket når han snakker med fansen.

Skolissetrikset

Det er heller ikke første gang han underholder fansen på sin egen måte. Da han var i Brann fant han opp skolissetrikset.

Da laget fikk frispark i farlig posisjon bøyde Solli seg ned foran ballen og latet som han knøyt skolissene slik at forsvaret ikke så ballen.

– Jeg husker godt at Bataljonen (Brann-supporterne, journ.anm.) ropte på skolissetrikset da det ble frispark, sier Solli.

Da han så fortsatte karrieren i New York Red Bull lanserte han «The Bull Dance», der han henvendt til fansen latet som han var en okse som angrep med pekefingrene som horn.

Nå har han altså lansert skjortetrikset i Hammarby.

– Det er noe som heter at man skal by på seg selv. Det er viktig for meg at folk trives. Hvis jeg må drite meg litt ut for at andre skal ha det gøy, så gjør jeg gjerne det, sier Solli.

Skjortetrikset i Hammarby blir nok bare med den ene gangen. Solli har fått beskjed om at laget ikke har råd til flere slike gule kort.

– Treneren synes det var morsomt, men fra nå av får det bli en oppvarmingsgest, sier nordmannen.

PS! I tillegg til Solli spiller nordmennene Lars Fuhre og Fredrik Torsteinbø i Hammarby. Fuhre scoret 3-0-målet mandag. Både Torsteinbø og Solli hadde målgivende pasninger i storseieren.

Fotball

  • Lyn vant etter kjempetabbe

    Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

    Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

    Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

    Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

    Erling Braut Haaland er småskadd og kan miste Manchester Citys FA-cupsemifinale mot Chelsea lørdag.

    Det avslørte City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse fredag.

    Det har vært knyttet usikkerhet til Haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot Real Madrid onsdag.

    Guardiola uttalte etter den kampen at Haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette.

    – Erling kjente noe. Et muskulært problem. Han kunne ikke fortsette, sa Guardiola fredag.

    Selv om City er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. Kommende Torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot Brighton i Premier League, mens Nottingham gjester Manchester i serien tre dager senere.

    Med seks kamper igjen av sesongen topper City ligatabellen to poeng foran Arsenal og Liverpool.

    Haaland er delt toppscorer med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

    Haaland
    Foto: DARREN STAPLES / AFP
  • Alvorlig kneskade tvinger Sandefjord-spiller til å legge opp

    Sandefjord-spiller Andreas van der Spa (25) har tatt den tunge beslutningen om å avslutte fotballkarrieren etter at en kneskade har skapt komplikasjoner.

    Eliteserieklubben opplyser om beslutningen på sine nettsider fredag.

    Der heter det at van der Spa skulle gjennomgå det som på forhånd var antatt å være en enkel kneoperasjon. Det viste det seg ikke å være.

    – Samtalen med legen i etterkant var nedslående – og det var naturlig for meg å få noen flere synspunkter. Derfor har noen av de fremste ekspertene her i landet kommet med sine konklusjoner. Det er bare å krype til korset og slutte med toppfotballen, sier van der Spa.

    – Det har selvsagt vært blytungt, og jeg har vært helt i kjelleren, sier han videre og forteller at han rømte landet etter beskjeden.

    Beskjeden han fikk fra legene var krystallklar. Mer toppfotball kunne gitt varige skader.

    – Da jeg fikk «dommen» kom det som et sjokk. Jeg hadde ingen problemer da jeg kom til Sandefjord, sier nordlendingen.

    Forsvarsspilleren ble hentet inn som erstatter etter at kaptein Sander Moen Foss forsvant til Lillestrøm. Han var tiltenkt en sentral rolle i Sandefjord etter overgangen fra Sogndal. (NTB)

    Andreas van der Spa
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Maanum kan gjøre comeback etter kollapsen søndag

    Arsenal-sjef Jonas Eidevall opplyser at Frida Maanum kan bli å se i søndagens kamp mot Leicester etter en lang periode på sidelinjen.

    Maanum falt om og ble liggende på gresset på overtid i ligacupfinalen mot Chelsea for snart tre uker siden. Hendelsen satte en støkk i både lagvenninner og andre.

    Svenske Eidevall forklarer at Maanum overvåkes medisinsk mens hun gradvis gjør seg klar for å komme tilbake på banen.

    – Alt går bra for øyeblikket, men vi må holde oss til protokollen og prosessen. Og så håper vi selvsagt at hun kan være tilgjengelig for å spille søndag, sa Eidevall på fredagens pressekonferanse.

    Søndag tar Arsenal imot Leicester som ligger på 9.-plass på tabellen.

    Arsenal ligger på 3.-plass i serien med seks poeng opp til tittelrivalene Manchester City og Chelsea. (NTB)

    Frida Maanum i aksjon i ligacupfinalen mot Chelsea
    Foto: ADRIAN DENNIS / AFP
  • Gulbrandsen tilbake i Molde-troppen til storkampen

    Molde-trener Erling Moe kan glede seg over å ha spissen Fredrik Gulbrandsen tilbake i troppen til søndagens storkamp mot Bodø/Glimt i Eliteserien.

    – Det blir vel én forandring, og det er at Martin Linnes ikke er med oss oppover. Fredrik Gulbrandsen er tilbake i troppen. Ellers ser det helt likt ut (som sist), sier Moe til TV 2.

    Gulbrandsen ble skadd allerede i serieåpningen mot Strømsgodset og har siden jobbet hardt for å komme tilbake. Det er uklart hvor mye han kan spille av søndagens toppkamp.

    Linnes startet i 1-2-tapet mot Odd onsdag og gikk av etter en time.

    For Glimts del er eneste endring at Ulrik Saltnes er tilbake i troppen. Han sto over mot Lillestrøm (5-0-seier) sist helg på grunn av sykdom.

    Kampstart på Aspmyra søndag kveld er klokken 19.15. (NTB)

    UEFA Europa Conference League 2023/2024: Molde - Club Brugge (2-1)
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland
Phil Foden
Guro Reiten