NRK Meny
Normal

Solid Newcastle-seier

Newcastle spilte ut Aston Villa og vant fortjent 6-0 hjemme på St. James' Park søndag ettermiddag.

Andy Carroll

Tre mål for Newcastles nye nummer ni. En fin start for Andy Carroll med nytt draktnummer.

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

Tre mål i første omgang avgjorde i praksis kampen. Mål fra Joey Barton, Kevin Nolan og tre fra Andy Carroll, betød at et tannløst Aston Villas tur hjem til Birmingham skjedde uten poeng i sekken.

Carew straffebom

Aston Villa kunne fått en pangstart på kampen, men Carew skjøt over mål fra straffemerket.

Foto: GRAHAM STUART / Afp

Men kampen kunne fått et lykkeligere utfall om John Carew hadde grepet sjansen han fikk fra straffemerket på stillingen 0-0. Straffen tok Carew knallhardt, men ballen fløy over mål.

Diskutér kampen nederst i saken.

Aston Villa kollapser

Istedet var det den kontroversielle midtbaneterrieren Joey Barton som åpnet målkontoen for året etter 13 minutt. 25 meter fra mål fyrte han av et knallhardt skudd som Brad Friedel ikke klarte å stoppe. Et flott mål som ble behørig feiret.

Drøye ti minutter senere var det Kevin Nolans tur. En avslutning rett på Friedel ga retur som angriperen stupheadet i mål. 2-0 til Newcastle over managerløse Aston Villa.

Tre minutter senere fikk spissmakker Andy Carroll åpnet målkontoen. Richard Dunne misset på en klarering og ballen fikk Carroll i beina foran mål. Spissen tuppet til ballen som lurte seg inn i hjørnet.

– Jeg var kanskje litt naiv med lagvalget mitt, jeg tar på meg all skyld for det som skjedde mot et bra Newcastle-lag, innrømte Aston Villas midlertidige manager Kevin MacDonald.

Tre baklengs til

Etter pause ble det bare av det samme. Villa-spillerne virket ikke å ha noen tro på at kampen kunne snus, dermed ble det tre nye i sekken.

Joey Barton

Newcastles seier betyr at Joey Bartons bart snart forsvinner. Engelsk fotball en attraksjon fattigere.

Foto: SCOTT HEPPELL / Ap

Tolv minutt ut i andre omgang var det igang igjen. Joey Barton vippet ballen gjennom til Andy Carroll. Newcastles nye nummer ni fyrte av på direkten og i mål gikk den.

Noen minutter før slutt fikk Nolan muligheten ved å være årvåken foran mål etter et hjørnespark. Shola Ameobi headet ballen ned til Nolan som klinket til og puttet sin andre.

Like før slutt ble Andy Carroll spilt gjennom et motløst Villa-forsvar av Xisco. Alene med målvakt gjorde spissen det en måltyv skal og puttet ballen kaldt forbi Friedel.

– Vi klarte å holde det gående og lagde noen very bra mål. Kvaliteten og intensiteten i spillet vårt var for mye for dem, sa manager Chris Hughton etter kampen.

Dermed endte kampen 6-0 til Newcastle, hvilket er Aston Villas største tap siden de tapte 7-0 for Manchester United i 1964.

Et godt resultat for Newcastle som understreker behovet for en ny manager i Aston Villa. Hvem blir John Carews neste sjef?

Fotballnyheter