Hopp til innhold

Solbakken: – Denne seieren er jeg stolt av

En stolt Ståle Solbakken kunne ta med seg tre poeng fra møtet med Blackburn lørdag. Morten Gamst Pedersen var langt mer skuffet, han satt på benken hele kampen.

Ståle Solbakken

Wolverhampton-manager Ståle Solbakken kan notere seg for tre nye poeng etter kampen mot Blackburn lørdag. Her møter han pressen etter kampen.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Bakary Sako

Bakary Sako dundret ballen i mål til ledelse for Wolverhampton.

Foto: Sam Bagnall / NTB scanpix
Morten Gamst Pedersen

Morten Gamst Pedersen satt på benken hele kampen mot Wolverhampton.

Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix

– Denne seieren er jeg litt stolt av etter alle problemene vi har hatt den siste uken. Vi var veldig sterke defensivt og slapp dem nesten ikke til. Og så skapte vi fire-fem sjanser sjøl. Det er bra på her på Ewood Park, sier Ståle Solbakken til NRK.

Sterk seier

Tilskuerne måtte vente i 78 minutter før scoringen kom i oppgjøret mellom Blackburn og Wolverhampton. Bakary Sako dundret ballen i mål med et godt langskudd, og gjestene var i ledelsen.

Blackburn klarte aldri å svare, og etter ledermålet var det Wolverhampton som var nærmest ny nettkjenning. Ståle Solbakken kan dermed juble for tre nye poeng i Championship.

– Seieren er sterk i forhold til at Blackburn har brukt mer penger på en spiss en vi har på våre sju nye. Det setter det litt i perspektiv, at de er en hardtsatsende klubb, sier Solbakken.

Wolverhampton står med 19 poeng etter 10 spilte kamper, og seieren lørdag sendte laget opp til tredjeplass på tabellen.

Gamsten benket

Hjemmelagets Morten Gamst Pedersen ble benket fra start i kampen. Nordmannen ble sendt i oppvarming, men ble aldri byttet inn.

– Jeg er ikke fornøyd selvfølgelig, sier Gamst Pedersen til NRK.

– Har du fått noen forklaring?

– Nei, nå får jeg bare bruke de to ukene til neste kamp godt. Klart jeg har lyst å spille. Det er uvant for meg, men jeg må bare takle dette på en best mulig måte, sier han.

Gamsten var også på benken hele kampen mot Nottingham Forest onsdag.

Blackburn har ennå ikke innhentet erstatter etter at Steve Kean trakk seg fra managerjobben. Laget ligger for øyeblikket på 9. plass i Championship med 16 poeng.

Fotball

 • Avis: PL-klubber vil forby bettingsponsorer på draktene

  Klubbene i Premier League er enige om en avtale som gjør at gamblingselskap ikke skal få lov til å fronte seg som hovedsponsor på klubbenes drakter.

  Ifølge The Times skal klubbene møtes torsdag, og en endelig avtale er ventet å komme på plass. Et eventuelt vedtak kan måtte vente til juni når Premier League har sitt sommermøte. Endringene skal foregå over en treårsperiode.

  8 av 20 klubber i toppdivisjonen har et gamblingselskap som hovedsponsor på drakten. Av de åtte er Fulham og Newcastle, men det er fra før bestemt at de skal ha andre sponsorer fra neste sesong.

  Det er likevel ventet at de klubbene som fortsatt ønsker det, vil få lov til å ha gamblingsponsor på ermene på drakten. Sponsorendringene i den engelske toppfotballen kommer av at den britiske regjeringen utarbeider et lovforslag som vil forby reklame for gambling.

  Ifølge The Times har en ikke navngitt klubb opplyst om at de mister rundt 130 millioner kroner i inntekt om de mister sin sponsor. (NTB)

  Britain Soccer Conference League
  Foto: Kin Cheung / AP
 • City taus om Haaland før nøkkelkamp

  Det er helt stille rundt Erling Braut Haalands skadesituasjon to dager før oppgjøret mot Liverpool.

  Haaland var ikke med på et bilde eller nevnt i tekst på Citys hjemmeside etter onsdagens treningsøkt.

  Haaland meldte forfall til landskampene mot Spania og Georgia på grunn av en lyskeskade.

  Manchester City ligger åtte poeng bak (med én kamp mindre spilt) serieleder Arsenal og tåler trolig ikke et tap mot Liverpool om det skal bli ligagull.

  Fredag klokken 14.30 holder City-manager Pep Guardiola en pressekonferanse, og der vil Haaland-spørsmålene bli helt sentrale. (NTB)

  FA Cup - Quarter-Final - Manchester City v Burnley
  Foto: PHIL NOBLE / Reuters
 • Messi feiret sitt 100. landslagsmål med hattrick

  I løpet av 17 minutter scoret Lionel Messi tre mål mot Curaçao i 7-0-seieren natt til onsdag. Det sendte han opp på 100 mål i den argentinske landslagstrøya.

  Den sju ganger Ballon d'Or-vinneren åpnet målfesten etter bare 20 minutter.

  Knappe femten minutter senere gjorde den 35 år gamle magikeren 3-0, før han fullførte hattricket sitt fire minutter senere da han la på til 5–0.

  Nicolás González, Enzo Fernández, Ángel Di María og Gonzalo Montiel noterte seg også på scoringslisten.

  Messis 100. landslagsmål kommer 17 år etter at han gjorde sitt første mål for Argentina i et 2-3-tap mot Kroatia i mars 2006.

  Tirsdagens hat-trick var Messis sjuende for Argentina.

  Messi har scoret flere mål for det argentinske landslaget enn de to neste på listen til sammen.

  Gabriel Batistuta endte karrieren på 56 mål for Argentina, mens Sergio Agüero nådde 41 mål før han måtte legge opp i desember på grunn av hjerteproblemer.

  På listen over de mest scorende landslagsspillerne gjennom tidene er Messi fortsatt nummer tre. Cristiano Ronaldo ligger på førsteplass med 122 mål for Portugal, mens Ali Daei er nummer to med 109 mål for Iran. (NTB)

  Argentina Curacao Soccer
  Foto: Nicolas Aguilera / AP
 • Renard forlater Saudi-Arabia – skal ta over Frankrikes kvinnelandslag

  Hervé Renard slutter i jobben som trener for Saudi-Arabias herrelandslag i fotball for å ta over jobben som trener for Frankrikes kvinnelandslag.

  Det opplyser Saudi-Arabias fotballforbund (SAFF) tirsdag.

  Den 54 år gamle franskmannen fikk jobben som trener for Saudi-Arabias herrelandslag i juli 2019 og ledet laget til sin berømte 2-1-seier over Argentina i gruppespillet i fjorårets VM i Qatar.

  SAFF sier i en uttalelse på Twitter at de har gått med på å Renards forespørsel om å slutte i jobben, og legger til at de ønsker ham suksess i sin videre karriere.

  – Renard har et tilbud fra det franske fotballforbundet og har uttrykt at han ønsker å takke ja til den muligheten, sier SAFF-president Yasser Al-Misehal til saudisk TV.

  Det franske fotballforbundet ga trener Corinne Diacre sparken tidligere i mars etter at kaptein Wendie Renard gikk ut og sa at hun ikke ville spille for landslaget så lenge Diacre var trener. (NTB)

  VM fotball 2018, Portugal - Marokko.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Skottland åpnet EM-kvalifiseringen med seier

  Skottlands fotballherrer hadde bra kontroll hjemme mot Kypros og vant 3-0 i den første kampen i Norges EM-kvalifiseringsgruppe.

  Det første målet ordnet John McGinn da han løp inn et innlegg fra Andy Robertson etter 20 minutter. Senere brente skottene en del sjanser, og de skapte spenning for seg selv ved ikke å punktere kampen.

  Tre minutter kom imidlertid en forløsende scoring ved innbytter Scott McTominay. Han kom på løp og satte ballen i mål etter fint forarbeid av Ryan Christie og Lyndon Dykes.

  Manchester United-profilen var på farten igjen på overtid og styrte inn 3-0. Dermed ble det en meget trygg seier for hjemmelaget.

  Fem minutter på overtid ble Nicholas Ioannou utvist etter å ha fått sitt annet gule kort.

  Kypriotene skapte få farligheter og får det trolig svært tøft i en gruppe som foruten Skottland består av Norge, Spania og Georgia.

  Scotland Cyprus Euro 2024 Soccer
  Foto: Jane Barlow / AP
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund