NRK Meny
Normal

Lokalavis: Derfor sparket Solbakken assistenten

Wolves-manager Ståle Solbakken skal ha kvittet seg med assistenttrener Terry Connor på grunn av store uenigheter i treningsarbeidet.

Solbakken

Ståle Solbakken skal ha vært uenig med assistent Terry Connor om hvordan Wolverhampton skal trene og spille fotball.

Foto: NTB scanpix

Det skriver lokalavisen Express and Star tirsdag. Ifølge avisen hadde Solbakken og Connor uforenlige arbeidsmetoder, og Solbakken skal ha tatt avgjørelsen om å sparke assistenten fordi de var grunnleggende uenige om Wolves’ fotballfilosofi.

Wolves har hatt en ganske skuffende sesongstart med kun fire poeng på tre kamper, men resultatene skal altså ikke være en direkte årsak til samarbeidsbruddet.

Hvem tar over?

Det er foreløpig ikke kjent hvem som skal erstatte Connor, men nåværende trener Johan Lange skal være blant kandidatene. Lange ble hentet av Solbakken fra FC København før sesongen.

Terry Connor

Terry Connor fikk sparken i Wolves mandag.

Foto: GLYN KIRK / Afp

Også Bård Wiggen, assistenttrener for Solbakken i både København og Köln, er koblet til jobben. Wiggen har kontrakt med Lillestrøm ut sesongen.

Terry Connor forlot Molineux etter 13 år i klubben, men supporterne er likevel overbevist om at det var riktig å fjerne assistenten.

– Han burde ha blitt fjernet allerede i sommer. Når Solbakken først kom for å bygge et nytt lag, er det greit med et helt nytt trenerapparat, sier supporterleder Svein Solberg i Viking Wolves til nrk.no.

– Fort turbulens

Solberg peker spesielt på at Terry Connor selv ønsket å fortsette i managerjobben da Mick McCarthy fikk sparken i vårsesongen i fjor. Connor ledet Wolves i de siste 13 Premier League-kampene, men kunne ikke juble for én seier.

– Det blir fort turbulens når assistenten egentlig ønsker seg jobben din. Kontinuiteten er positivt, men spillerne kan fort søke til Connor fordi det er trygt. Da blir Solbakken spillende andrefiolin, og det er ikke gunstig, sier Solberg.

NRK.no har forsøkt å få en kommentar fra Ståle Solbakken uten å lykkes.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.