Solbakken truet til taushet av Wimbledon

Ståle Solbakken fikk ikke akkurat et hjertelig farvel da han forlot Wimbledon i 1998.

Video Solbakken mener Barcelona er bedre enn alle landslag

Overfor NRK sier nemlig vår kommende landslagssjef foran morgendagens møte med Barcelona at han måtte skrive under på en svært uvanlig avtale da han forlot «The Crazy Gang» for 12 år siden.

Her kan du følge FCK - Barca kl. 20.45 tirsdag!

- Risikerte 20.000 pund i bot

Han skulle signere for den danske klubben Aalborg etter et heller mislykket forhold i London-klubben, og alt var tilsynelatende i orden.

- Wimbledon skulle bare blåstemple avtalen, men det ble ikke gjort før jeg undertegnet en avtale om at jeg ikke skulle kritisere hverken klubben, manageren, spillerne eller de norske eierne under noen omstendigheter. Da vanket det 20.000 pund i bot hver gang, sier Solbakken til NRK.

Aldri hørt på maken

Ståle Solbakken

Ståle Solbakken fra tiden i Wimbledon, her i duell med Southampton-legenden Matthew Le Tissier.

Foto: STEFAN ROUSSEAU / AP

Gunnar Martin Kjenner, som har fremforhandlet svært mange avtaler gjennom et langt liv i fotballen, sier han aldri før har hørt om noe lignende.

- Heldigvis ikke. Trusler om bot for å ytre seg er jo helt fremmed for vår kultur, sier han til NRK.

Se hele intervjuet i videovinduet øverst!

Bjørn Rune Gjelsten, som den gang var eier av Wimbledon, vil ikke kommentere saken overfor NRK. Det eneste han vil si er at han ikke kjenner til denne angivelige avtalen der Solbakken ble truet til taushet.

Solbakken sier for øvrig at denne avtalen nå neppe gjelder mer. Han har forhørt seg med en advokat, som sier en slik avtale ikke kan være gyldig.

- Best i verden

Tirsdag møter Solbakkens menn Barcelona i Idrætsparken i den danske hovedstaden. Den første kampen mellom de to, på Nou Camp for snart to uker siden, endte med en oppskriftsmessig Barcelona-seier. Lionel Messi scoret to ganger, Barca vant 2-0.

- Jeg vil hevde de er verdens beste lag, også hvis du tar med landslagene. De (Barcelona) er vel stygt sagt det spanse landslaget med Messi og Alves, så det er nok verdens beste lag, sier Solbakken til NRK.

Se Solbakken snakke om Barcelona-kampen i videovinduet under:

Video Solbakken mener Barcelona er bedre enn alle landslag

Fotballnyheter