NRK Meny
Normal

Presset Solbakken fikk spørsmål om sin egen fremtid i Wolverhampton

Etter nok en kamp uten seier måtte Ståle Solbakken svare på om han frykter for sin egen fremtid som manager i Wolverhampton.

Ståle Solbakken

Ståle Solbakken og Wolverhampton står uten seier på sine ni siste seriekamper i Championship. Den norske manageren forstår at det spørres om hans fremtid i klubben.

Foto: Sam Bagnall / NTB scanpix

– Jeg tror ikke det er lurt å tenke i den retningen. Jeg er hentet hit for å skape suksess på lang sikt, sier Solbakken.

– På kort sikt og i øyeblikket har vi ikke det. Når du har åtte eller ni kamper uten seier, handler alt om neste kamp, og tankene mine bør ikke være på noe annet enn det, sier Ståle Solbakken ifølge Wolverhamptons nettsted.

Bekymret

Tirsdag kveld tapte Wolverhampton mot Millwall hjemme på Molineux. Dette var den niende kampen uten seier for Solbakkens menn.

Den norske managaren innrømmer at han er bekymret. Han forstår også at det blir snakket om hans fremtid i klubben.

Solbakken

Ståle Solbakken vil ikke fraskrive seg noe ansvar for Wolverhamptons svake periode. Nordmannen tror han er rett mann for å snu trenden, og mener det vil være uklokt å sparke ham fra jobben.

Foto: NTB scanpix

– Jeg forstår at disse spørsmålene blir stilt, men jeg startet pressekonferansen med å si at det er en mann som har det største ansvaret, og jeg vil ikke gjemme meg fra det, sa Solbakken etter kampen.

Solbakken mener imidlertid det ville være uklokt å sparke ham fra jobben som manager.

– Det ville vært annerledes hvis jeg merket at noe ikke var riktig på treningsfeltet, og vi kunne se at vi ikke kom oss noe sted i det hele tatt - det ville vært et annet spørsmål, sier han.

Mener han er rett mann

Wolves har rast på tabellen i den engelske mesterskapsserien etter de siste seriekampene. Skal Solbakkens mannskap henge med i opprykkskampen, må laget komme tilbake på seierssporet.

– Selvfølgelig er jeg bekymret over situasjonen, for vi vinner ikke kamper, og det er managerens jobb å sørge for at vi gjør det. Jeg er mannen som må få selvtilliten tilbake i laget, og jeg har tro på at jeg kan snu dette og er den rette mannen, forklarte Wolves-manageren.

– Det som gjør mest vondt er at vi ikke klarer å ta ett eller tre poeng på hjemmebane. Vi skal forsøke så hardt vi klarer og jobbe hver eneste dag for å forsøke å snu dette, avsluttet Solbakken.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.