Solbakken om Solskjær: – Nedrykket sist sesong henger over ham

Ole Gunnar Solskjær har større press på seg i begynnelsen av sesongen på grunn av nedrykket fra Premier League i fjor, mener FC København-trener Ståle Solbakken.

Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar Solskjær er unde press i Cardiff etter det tredje tapet for sesongen mot Midlesborough i går kveld.

Foto: David Rawcliffe/Propaganda / NTB scanpix

Ståle Solbakken

Ståle Solbakken mener Ole Gunnar Solskjær kan snu trenden i Cardiff og at der ingen grunn til panikk etter sesongens tredje tap.

Foto: PATRIK STOLLARZ / Afp

Nordmannen og Cardiff ble buet ut av sine egne supportere etter 1-0 tapet for Midlesborough i går kveld. Laget ligger på 17. plass med åtte poeng etter sju kamper i Championship.

Solskjær har tidligere sett på laget sitt som en sterk kandidat til opprykk til Premier League.

Ståle Solbakken mener den ambisjonen kan opprettholdes.

– Det er jo fryktelig mange kamper igjen, og det avgjørende nå er hvilket forhold han har til eieren Vincent Tan.

– Det er ingen grunn til å få panikk. Det er ikke mange poeng opp til en eventuell playoff. Det handler vel mest om hva eieren tenker, sier Ståle Solbakken, som tror Solskjær må slite med spøkelset fra forrige sesong.

- Det er klart at nedrykket henger over ham. Han er kanskje derfor mer under press for å begynne bra, fortsetter Solbakken.

– Kan snu på ei uke

Solbakken vet hvordan det er å vere manager i tøffe og brutale Championship. I januar 2013 fikk han sparken som manager i Wolverhampton etter svake resultater.

En utålmodig eier ansatte i stedet Dean Saunders. Sesongen endte likevel med nedrykk til League One.

– Ole Gunnar må gjøre det han har tro på. Det vet jeg han er sterk nok til. Han har sin fotballfilosofi, og har i stor grad fått kjøpt sine egne spillere. Han trenger tid til å finpusse filosofien og få marginene over på sin side.

– Det spilles så mange kamper i Championship (46) at dette kan være snudd på en uke. Plutselig har han tatt sju eller ni poeng på tre kamper og da stilner stormen fort, fortsetter Solbakken.

Vender Solskjær ryggen

I følge nettavisen Wales Online forventer Solskjær å snakke med eieren Vincent Tan de nærmeste dagene.

– Hvis du ikke får resultater, er du selvfølgelig under press. Vi ventet ikke å være der vi er etter syv kamper (nummer 17). Vi visste at det var noen tøffe kamper, men forventet mer enn ett poeng på de fire siste, sier Solskjær ifølge Wales Online etter tirsdagens kamp.

I følge avisen har supporterne nå vendt Solskjær ryggen. En avstemning nettavisen har gjennomført, viste onsdag morgen at 77 prosent ønsker nordmannen fjernet.

– Fansen styrer kampene

Lørdag møter Cardiff Derby borte. Solbakken mener spillerne må vise at de er sterke nok til å takle motgangen.

– Det er en liga der du spiller kamp hver tredje dag. Dermed er det lite tid til trening og kampforberedelser. Du er avhengig av spillere med høye taktiske egenskaper som kan bære managerens taktikk på banen.

– Samtidig er det mange kamper som lever sitt eget liv der fansen styrer slutten av kampene. Dersom ballen ikke går fort nok fremover, eller ikke blir slått tidlig nok inn i feltet, får spillerne høre det. Da må spillerne være sterke nok til å holde seg til managerens filosofi, sier Solbakken, som mener tror det er blitt fotballens at det ropes på managerblod etter dårlige resultater.

-Det er blitt "name of the game". De økonomiske konsekvensene er store for eierne dersom resultatene uteblir. Derfor blir det byttet manager ofte, sier Solbakken, som mildt sagt ikke er den eneste som har fått sparken i Championship den siste tida.

- Lee Clarke (Birmingham) er den eneste som er igjen fra da jeg var manager i Wolverhampton. Slik er gjennomtrekket. Og da betyr det ingenting om du er fra Norge, England eller Tyskland, sier Ståle Solbakken.

Fotball

 • Benzema reddet Real Madrid

  Det lå lenge an til at Luis Suárez ble matchvinner for Atlético Madrid i byderbyet mot Real Madrid. Han satte 1-0 etter kvarteret spilt, og de virket å ha brukbar kontroll.

  Benzema ville det derimot annerledes, og han satte inn 1-1 få minutter før slutt. Det ble sluttresultatet, og det er godt nytt for spesielt Barcelona. De er nå tre poeng bak Atlético, men sistnevnte har en kamp til gode.

  Benzema
  Foto: Javier Soriano / AFP
 • Liverpool med nytt sjokktap

  I flere sesonger var Anfield et fort der Liverpool nesten ikke avga poeng. Nå har de ikke vunnet hjemme siden 16. desember, etter at de tapte 0-1 for Fulham.

  0-1-tapet gjør at Liverpool nå har tapt seks strake ligakamper på eget gress. De har ikke vunnet på Anfield siden 16. desember. Det er åtte kamper siden. tliv

  Etter en fartsfylt omgang med flere gode muligheter til begge lag, tok gjestene ledelsen like før pause. Den tidligere Juventus-spilleren Mario Lemina stjal ballen fra Mohamed Salah og banket den i lengste hjørne, utakbart for Alisson Becker.

  Sadio Mané var bare centimeter unna utligning etter halvspilt 2. omgang. Headingen fra senegaleseren gikk i stanga og ut.

  Utenom det førte Liverpool hele 2. omgang, uten at de klarte å skape all verdens mot et tett og kompakt Fulham-lag, som med 1-0-seieren tok sin femte seier denne sesongen.

  Seieren var meget viktig for Scott Parker og Fulham sin del. De er nå på 18.-plass, à poeng med Brighton, som ligger på trygg grunn.

  Liverpool har nå fire poeng opp til Chelsea på mesterligaplass. London-klubben har i tillegg en kamp mindre spilt enn Jürgen Klopp og co. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Clive Brunskill / AP
 • Ødegaard anonym i uavgjortdrama

  Arsenal brant enorme sjanser, fikk en straffe omgjort fra VAR og en ropte på nok en straffe i sluttminuttene mot Burnley, men maktet ikke få med seg alle poengene fra Turf Moor.

  Martin Ødegaard fikk 62 minutter, men var lite involvert for Arsenal. Gjestene tok ledelsen tidlig ved Pierre-Emerick Aubameyang, men Chris Wood utlignet da han ble truffet i hofta av et grusomt pasningsforsøk av Arsenal Granit Xhaka.

  Premier League - Burnley v Arsenal
  Foto: Jon Super / Reuters
 • – Zlatan gjør landslagscomeback

  Svenske Fotboll direkt melder at Zlatan Ibrahimovic (39) gjør landslagscomeback for Sverige, og at han skal spille i den kommende VM-kvalifiseringen.

  Comebacket for «blågult» kan komme mot Georgia allerede 25. mars, ifølge fotballnettstedet.

  – Troppen tas ut 18. mars. Så får vi se hvordan det ser ut da, sier det svenske landslagets administrative sjef Stefan Pettersson.

  Ibrahimovic er for tiden ute med en lårskade. Ifølge flere medier kan veteranen gå glipp av åttedelsfinalen i europaligaen mot Manchester United.

  Han har hatt en svært god sesong for AC Milan, som kjemper i toppen av italiensk Serie A.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Daniele Mascolo / Reuters
 • Ber om Qatar-avstemning senere i år

  Spørsmålet om boikott av Qatar-VM skal i utgangspunktet tas opp i fotballtinget. Men Norsk Toppfotball håper at en beslutning kan avvante og kan i stedet tas senere i år.

  – Vi mener at denne problemstillingen er for viktig til å risikere at det skal komme et benkeforslag på forbundstinget om en uke, som ender med at vi vedtar en boikott av Qatar-VM, sier Cato Haug, leder i Norsk Toppfotball til VG.

  NFF har tidligere sagt at de er imot en boikott. Flere toppklubber, med Tromsø først ut, har bedt dem å boikotte VM i Qatar, som arrangeres i 2022.

  Qatar
  Foto: - / AFP