Hopp til innhold

Julemareritt for Solbakken og Berg

Wolverhampton-manager Ståle Solbakken gikk på sesongens kanskje flaueste tap andre juledag. Også Henning Berg måtte se sitt lag tape.

Ståle Solbakken og Henning Berg

Ståle Solbakkens Wolves gikk på et flaut tap for bunnlaget i serien, mens Henning Berg også fikk tap.

Foto: Scanpix

– Jeg kommer til å ta en titt i speilet og se på forberedelsene og taktikken. Dette var svakt, sier Ståle Solbakken ifølge Wolverhamptons offisielle Twitter-konto.

Wolves har vært i god form i det siste, og de fleste regnet med at de skulle feie tabelljumbo Peterborough av banen. I stedet ble det et stygt 0-3-tap på hjemmebane.

De siste minuttene virket det omtrent som om Wolves-spillerne hadde gitt opp, og etter kampen tok Solbakken på seg skylda.

– Hvis to eller tre spillere har en dårlig dag, er det annerledes. Men når det er så mange, må jeg ta ansvaret, sier Solbakken.

Wolverhampton skapte flere gode sjanser, men sløste bort alle sammen. Peterborough var på sin side dødelig effektive, og Lee Tomlin, Tommy Rowe og Dwight Gayle scoret for gjestene.

Wolverhampton ligger nå på 13.-plass på nest øverste nivå i England, men før kampen virket det som Solbakken har sittet relativt trygt.

Tap også for Berg

Blackburn-manager Henning Berg er i en langt mer presset situasjon.

Han har kniven på strupen etter flere svake resultater, og lokalavisjournalist Andy Cryer sa til NRK før jul at Bergs skjebne blir avgjort i romjula.

I så fall er nordmannen i ytterligere trøbbel etter onsdagens kamp. Blackburn møtte sterk motstand i Middlesbrough på bortebane, men det hjelper uansett ikke å tape 0-1.

– Vi spilte greit i dag. Vi spilte mot et godt lag, og de har ikke så mange sjanser. Det er selvfølgelig skuffende med resultatet, det er det viktigste nå, sier Berg til klubbens hjemmeside.

Lukas Lutkiewicz scoret målet for Middlesborough.

Ingen tillit for Gamsten

Joshua King startet for Blackburn, mens Morten Gamst Pedersen satt på benken igjen. Dermed har han nå bare startet to av ti seriekamper under Berg.

– Det er uvant og rart å plutselig spille så lite. Det hjelper tydligvis ikke å snakke norsk, sa nordmannen til NRK rett før jul.

Fotball

 • De Bruyne utnevnt til Belgias nye kaptein

  Manchester City-stjernen Kevin de Bruyne har blitt utnevnt til Belgias kaptein etter Eden Hazard som trakk seg fra landslaget etter VM.

  Det belgiske fotballforbundet (RBFA) uttalte tirsdag at De Bruyne skal debutere som kaptein under fredagens EM-kvalifiseringskamp i Sverige.

  Real Madrid-keeper Thibaut Courtois og Inter-spiss Romelu Lukaku er lagets nye visekapteinene under deres nye tyske trener Domenico Tedesco.

  – Det er et stolt øyeblikk å bli kaptein for landet vårt. Jeg har spilt på landslaget lenge. Det er en stor ære for meg, og jeg håper jeg kan fylle rollen godt, sa De Bruyne. (NTB)

  FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Croatia v Belgium
  Foto: BERNADETT SZABO / Reuters
 • Bayern tok første stikk mot Maanums Arsenal

  Bayern München vant det første kvartfinaleoppgjøret mot Arsenal 1-0 på hjemmebane i mesterligaen.

  Dermed har Frida Maanum og resten av Arsenal kniven på strupen før returoppgjøret i London 29. mars.

  Det var tyskerne som kom best i gang da Lea Schüller nikket vertene i ledelsen sju minutter før pause. Det ble også kampens eneste mål i den første kvartfinalen.

  Bayern trenes av Alexander Straus, som i sommer forlot Brann. Han har fått i oppgave å lede de rødkledde til toppen av europeisk fotball.

  Med på lasset tok også Straus med seg Tuva Hansen, som spilte hele kampen ut for tyskerne, mens Emilie Bragstad først fikk komme på etter 90 minutter.

  Germany Women's Soccer
  Foto: Peter Kneffel / AP
 • Bodø/Glimt bekrefter Haikin-retur

  Nikita Haikin overrasker, og returnerer til Bodø/Glimt. Russeren har kun vært borte fra klubben siden januar, da han dro til engelske Bristol City.

  – Velkommen hjem, skriver klubben.

  Oppholdet ble altså kortvarig, og kontrakten med Bristol City er terminert.

  Nå har Haikin skrevet under en kontrakt med Glimt som strekker seg til sommeren 2026.

  Etter at Haikin forlot Glimt, har Julian Faye Lund vært keeper i laget. Samtidig har klubben ikke lagt skjul på at den jakter en ny førstekeeper.

  Eliteserien i fotball 2022: Vålerenga - Bodø/Glimt
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Naalsund skadet seg i United-debuten – ute i seks til åtte uker

  To måneder etter overgangen til Manchester United fikk endelig Lisa Naalsund debuten sin i helgen. Det tok imidlertid bare 26 minutter før hun skadet seg.

  – Jeg var godt inne i kampen, og jeg har trent hardt for å være der. Men alt blir så bortkastet når dette skjer. Jeg ble oppgitt over kroppen, sa Naalsund Bergensavisen.

  Naalsund gjorde overgang til Manchester United i januar, men har måttet vente i over to måneder før hun endelig fikk debuten sin mot Lewes i kvartfinalen av FA-cupen.

  27-åringen startet kampen sammen med Vilde Bøe Risa og Maria Thorisdottir, men måtte av allerede etter 26 minutter. Overfor BA utdyper Naalsund omfanget av skaden:

  – En grad 2-strekk. Jeg er ute i seks til åtte uker. (NTB)

  Fotball kvinner, A-landslaget har medietreff før EM
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Medier: Haikin nær overraskende retur til Bodø/Glimt

  Bodø/Glimt er i ferd med å hente målvakten Nikita Haikin tilbake til klubben etter et kort englandsopphold, skriver Nettavisen og flere medier.

  Tirsdag ettermiddag landet målvakten på Bodø lufthavn. Ifølge Nettavisen , TV 2 og Avisa Nordland er han der for å signere en kontrakt med eliteserieklubben.

  Haikin hadde stor suksess som Glimt-spiller, men valgte å gi seg i klubben etter forrige sesong for å prøve lykken utenlands. Valget landet på Bristol City på nivå to i England, der han har vært annenkeeper de siste månedene.

  Haikins kontrakt med Bristol City varer kun fram til sommeren, og den er angivelig i ferd med å bli terminert.

  Etter at Haikin forlot Glimt, har Julian Faye Lund vært keeper i laget. Samtidig har klubben ikke lagt skjul på at den jakter en ny førstekeeper. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2022: Vålerenga - Bodø/Glimt
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund