Julemareritt for Solbakken og Berg

Wolverhampton-manager Ståle Solbakken gikk på sesongens kanskje flaueste tap andre juledag. Også Henning Berg måtte se sitt lag tape.

Ståle Solbakken og Henning Berg

Ståle Solbakkens Wolves gikk på et flaut tap for bunnlaget i serien, mens Henning Berg også fikk tap.

Foto: Scanpix

– Jeg kommer til å ta en titt i speilet og se på forberedelsene og taktikken. Dette var svakt, sier Ståle Solbakken ifølge Wolverhamptons offisielle Twitter-konto.

Wolves har vært i god form i det siste, og de fleste regnet med at de skulle feie tabelljumbo Peterborough av banen. I stedet ble det et stygt 0-3-tap på hjemmebane.

De siste minuttene virket det omtrent som om Wolves-spillerne hadde gitt opp, og etter kampen tok Solbakken på seg skylda.

– Hvis to eller tre spillere har en dårlig dag, er det annerledes. Men når det er så mange, må jeg ta ansvaret, sier Solbakken.

Wolverhampton skapte flere gode sjanser, men sløste bort alle sammen. Peterborough var på sin side dødelig effektive, og Lee Tomlin, Tommy Rowe og Dwight Gayle scoret for gjestene.

Wolverhampton ligger nå på 13.-plass på nest øverste nivå i England, men før kampen virket det som Solbakken har sittet relativt trygt.

Tap også for Berg

Blackburn-manager Henning Berg er i en langt mer presset situasjon.

Han har kniven på strupen etter flere svake resultater, og lokalavisjournalist Andy Cryer sa til NRK før jul at Bergs skjebne blir avgjort i romjula.

I så fall er nordmannen i ytterligere trøbbel etter onsdagens kamp. Blackburn møtte sterk motstand i Middlesbrough på bortebane, men det hjelper uansett ikke å tape 0-1.

– Vi spilte greit i dag. Vi spilte mot et godt lag, og de har ikke så mange sjanser. Det er selvfølgelig skuffende med resultatet, det er det viktigste nå, sier Berg til klubbens hjemmeside.

Lukas Lutkiewicz scoret målet for Middlesborough.

Ingen tillit for Gamsten

Joshua King startet for Blackburn, mens Morten Gamst Pedersen satt på benken igjen. Dermed har han nå bare startet to av ti seriekamper under Berg.

– Det er uvant og rart å plutselig spille så lite. Det hjelper tydligvis ikke å snakke norsk, sa nordmannen til NRK rett før jul.

Fotballnyheter