Solbakken med etterlengtet seier

Alle gode ting er ti for Ståle Solbakken og Wolverhampton, som lørdag kunne juble for en etterlengtet trepoenger etter ni kamper uten seier.

Solbakken

Ståle Solbakken fikk endelig se sitt Wolverhampton vinne en kamp igjen. Lørdag ble Bristol slått 4-1 på bortebane.

Foto: NTB scanpix

Onsdag innkalte Ståle Solbakken sine spillere til en alvorsprat etter ni strake Wolves-kamper uten seier. Det så ut til å gi effekt mot Bristol City lørdag, da Solbakkens gutter vant hele 4-1.

– 4-1 borte er sterkt. Bristol er et lag Wolves skal slå, men det var likevel imponerende, sier NRKs fotballkommentator Arne Scheie.

– Må bygge videre på seieren

Arne Scheie

Arne Scheie gleder seg over Solbakkens opptur.

Foto: Mattis Folkestad / NRK

De svake resultatene de siste kampene har ført til mye frustrasjon blant både Wolverhampton-spillere og -fans, og torsdag kom beskjeden om at noen hadde gjort hærverk på manager Solbakkens bil.

– Det er klart det blir mye frustrasjon når kampene ikke vinnes. Nettopp derfor var det så viktig å vinne i dag, sier Sceie.

Nå handler alt om å holde seg på vinnersporet for Wolverhampton.

– Det er nok veldig godt å få en seier å kunne bygge videre på. Dette har mye å si for selvtilliten til både Solbakken og spillerne, sier Scheie.

Derby i vente

Neste kamp for Wolverhampton er lokaloppgjøret hjemme mot Birmingham om én uke.

– Hvis de slår Birmingham neste gang, da kan vi kanskje snakke om et lite vendepunkt for Solbakken, sier NRKs fotballkommentator.

Han mener det er realistisk å håpe på en plass blant de seks beste i engelsk 1. divisjon, slik at Wolves får muligheten til å spille om opprykk til Premier League.

kevin Doyle

Kevin Doyle leverte varene for Wolves mot Bristol.

Foto: GRAHAM STUART / Afp

– Det er over 20 kamper igjen. Klart det er mulig. Til tross for svake resultater i det siste, virker det som om styret i klubben tenker langsiktig. Det kan betale seg, sier Scheie, og viser til at Solbakken virker å sitte trygt i managerstolen.

Strålende førsteomgang

Solbakkens gutter gikk offensivt til verks på Ashton Gate Stadium i Bristol, og hadde en god mulighet til å ta ledelsen ved Sylvan Ebanks-Blake allerede etter tre minutter. Angriperen avsluttet imidlertid utenfor.

Halvveis ut i den første omgangen rettet engelskmannen opp for bommen tidligere i kampen, og sendte Wolverhampton foran med 1-0.

Kevin Doyle sørget så for både 2-0 og 3-0 til gjestene, før den tidligere Lillestrøm-spilleren Björn Bergmann Sigurdarsson økte til 4-0 like før pause.

Bristol scoret kampens siste mål ved Neil Danns, og sørget for det med at kampen endte 1-4.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.
Se alle målene her.
Se alle målene her.