NRK Meny
Normal

Solbakken med genistrek da FCK vant cupen

Storfavoritt FC København var i ferd med å la cuptittelen glippe, men Ståle Solbakkens pauseprat bidro til å snu kampbildet umiddelbart.

København

NY TRIUMF: Ståle Solbakken har nå to cuptitler med FC København som trener.

Foto: PATRIK STOLLARZ / Afp

Det var nemlig helt fortjent at FC Vestsjælland, som står i fare for å rykke ned fra den danske superligaen, ledet 1-0 etter de første 45 minuttene.

Grønkjær

VAR KRITISK: Tidligere Chelsea- og FCK-spiller Jesper Grønkjær slaktet FCK etter 1.-omgangen.

Foto: CLAUS BECH / Afp

Skadeplagede FCK fremsto tannløse og uinspirerte, og hovedstadslaget skapte ikke en eneste stor mulighet i den første halvdelen av cupfinalen.

Supporterne viste sin misnøye ved å pipe på hvittrøyene i Parken.

– Vi har ikke energi. Spillerne virker preget, sa Solbakken til dansk TV 3.

– FCK har levert så langt unna det nivået vi kan forvente av dem i en finale, sa ekspert Jesper Grønkjær.

Sigurdarson-mål

På dette tidspunktet så det ut til å gå mot en cupskrell i Parken, men nordmannen tok flere taktiske grep. FCK kom ut med tre «smale» angripere, hvor Björn Bergmann Sigurdarson ble flyttet opp på topp samtidig som midtbanen ble løftet høyere.

Og det tok bare ett minutt før FCK skaffet seg et hjørnespark og Per Nilsson stanget hvittrøyene i ledelsen. Like etterpå ble Sigurdarson spilt gjennom i Vestsjælland-feltet, og den utlånte Wolverhampton-spilleren lobbet ballen vakkert over Thomas Mikkelsen.

Østli

TAPTE: Anders Østli og FC Vestsjælland var fullt på høyde med FCK gjennom hele finalen, men måtte til slutt gi tapt. Her er Østli i Lillestrøm-drakt i fjor.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Det var for øvrig Solbakken som hentet Sigurdarson til Wolves i 2012.

– Ståle har valgt kloke ord i pausen. Sigurdarson er en helt annen spiller nå, konkluderte de danske kommentatorene.

Første tittel siden comebacket

Den nye energien forsvant imidlertid etter hvert i 2.-omgang, og Vestsjælland tok over de siste 20 minuttene. De fikk også betalt to minutter før slutt da Dennis Sørensen stanget inn målet som ga ekstraomganger.

Her var FCK sterkest, og Brandur Olsen, som ble byttet inn seks minutter før slutt, ble matchvinner på tampen av 1. ekstraomgang.

– Det var to slitne lag. Det står ti spillere med dress ved podiet. Vi er helt inne på beinet, sier Solbakken, som har hatt store skadeproblemer etter jul.

Tidligere Lillestrøm-spiller Anders Østli spilte hele finalen for Vestsjælland, mens Solbakken tok av Tom Høgli like etter pausen.

Trofeet er for øvrig Solbakkens første siden han returnerte til FCK etter mislykkede opphold i Köln og Wolverhampton.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.