– Det var en tøff avgjørelse

Ståle Solbakken beskriver avgjørelsen som tøff, men sier han ville angret veldig om han ikke hadde valgt Köln fremfor landslaget.

Video - Jeg ba pent om det var mulig at dette kunne løses

- Jeg ba pent om det var mulig at dette kunne løses, sier Ståle Solbakken.

Solbakken møtte mediene dagen etter at han ble Köln-trener, etter å ha valgt bort jobben som norsk landslagssjef.

– Det var en tøff avgjørelse, men jeg føler innerst inne at jeg har gjort det som er riktig. Jeg tror jeg hadde angret veldig om jeg ikke hadde hoppet på dette toget, sier Solbakken til NRK.

Han forteller at han hadde flere klumper i magen i forbindelse med valget av Köln.

– Jeg vet utmerket gått at jeg har inngått en avtale, da vil du gjerne forholde deg til den. Samtidig har det skjedd en del ting som har gjort at jeg ba pent om en mulighet til at det kunne løse seg. Det er det aldri helt lett med, spesielt ikke da du skal trene ditt eget land, sier 43-åringen.

Se intervjuet med Solbakken i videovinduet øverst.

Forstår kritikken

– Jeg er kommet hjem for å forklare meg, sa Solbakken med et smil da han hadde pressekonferanse på Gardermoen søndag formiddag.

At trenertalentet valgte den tyske klubben fremfor landslaget har vakt reaksjoner.

– Jeg har full forståelse for at mange mener det er et kontroversielt valg. Å trene Norge er et ærefullt oppdrag, kanskje det høyeste du kan få som trener i Norge, sa Solbakken, ifølge NTB.

Penger en liten del

Semb

Solbakken beskriver prosessen med NFF og toppfotballsjef Nils Johan Semb som ryddig.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

På spørsmål om penger var avgjørende for valget av Köln, svarer Solbakken følgende til NRK:

– Det er dumt å si at penger ikke var en liten del av det, men det var bare en liten del. Det viktigste er å trene i en av de store ligaene og få oppleve Bundseliga fra innsiden.

Enkelte har hevdet at det var en tøff prosess for NFF, og at Solbakken har vært villig til å betale fra egen lomme for å frigis. Slik beskriver ikke hovedpersonen saken.

– Ved å betale av egen lomme tror jeg NFF hadde blitt veldig misfornøyd, så det tror jeg ikke, sier Solbakken og smiler.

– Det har vært en god og ryddig prosess. Jeg har kun hatt kontakt med Semb.

Semb ville under lørdagens pressekonferanse ikke gå i detalj på hvor mye Köln måtte ut med for å få frigitt Solbakken, men ifølge den tyske avisen Bild måtte klubben betale 500.000 Euro til NFF.

Med dagens kurs tilsvarer dette nærmere 4 millioner norske kroner.

Kom til enighet lørdag

Solbakken var lite snakkesalig under dagene der spekulasjonene om trenerjobben i Köln var på sitt heftigste. Når avtalen mellom NFF og den tyske klubben var i orden lørdag sendte han ut en egen pressemelding.

– Jeg er stolt og glad over å få en unik mulighet til å oppleve trenereventyret i en av de fire store europeiske ligaene, sa Solbakken.

Ståle Solbakken (t.h.) og hans PR-rådgiver Rune Brynhildsen

Ståle Solbakken møtte pressen sammen med PR-rådgiver Rune Brynhildsen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

43-åringen har vært linket til flere klubber, og han bekreftet søndag at det har vært flere aktører på banen.

– Det er to andre, store aktører som har tatt kontakt, men hvem og hvor er uinteressant nå som avgjørelsen er tatt, sier han.

Solbakken skrev for drøyt to år siden kontrakt om å overta som norsk landslagssjef fra 1. januar 2012, eventuelt etter EM-sluttspillet i Polen og Ukraina.

Etter forhandlinger fredag og lørdag har Köln kjøpt ham fri fra kontrakten med NFF, mot en økonomisk og sportslig kompensasjon.

Les også:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fotballnyheter