– Det er et risikoprosjekt

Ståle Solbakken venter en tøff hverdag i Bundesliga - det kan tidligere Kaiserslautern-trener Kjetil Rekdal bekrefte at det blir.

Solbakken

Ståle Solbakken er forberedt på en utfordrende arbeidshverdag i Tyskland.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Ståle Solbakken er forberedt på at trenerjobben i Köln ikke blir noen dans på roser.

– Det er et risikoprosjekt hvis man ser på Kölns historie, men det må man ta med i regnskapet, sier Ståle Solbakken.

Han er forberedt på en utfordrende arbeidshverdag i Tyskland. En rekke trenere i Bundesligaen fikk sparken på grunn av svake resultater denne sesongen.

– Klubben ble solgt inn veldig ærlig. De la ikke skjul på at det er en stor jobb og at ikke alt er rosenrødt. Det var veldig usminket. Men det var ikke tvil om at det var meg de ville ha. De hadde sondert terrenget og konkludert, sier 43-åringen.

Hvordan tror du Solbakken klarer seg som trener i Köln? Diskutér nederst i saken.

Les også:

– Et vanvittig press

Aaleund-trener Kjetil Rekdal har selv vært trener i Bundesliga for Kaiserslautern. Han vet bedre enn mange andre hva som venter Solbakken når nordmannen tar fatt på trenerjobben i Köln.

– Han får veldig ordnede forhold. Tyske klubber er veldig ryddige, det er gode treningsforhold og gode støtteapparat. I tillegg får han treningsvillige spillere. Det er et fantastisk land å jobbe i, sier Rekdal til nrk.no.

Men jobben som trener i Tysklands øverste divisjon byr også på store utfordringer.

– På den andre siden er det er et vanvittig press. Det er enorme forventinger i en så stor liga, sier Rekdal.

Må være tålmodige

Kjetil Rekdal

Kjetil Rekdal har selv vært trener i Bundesliga.

Foto: Schrøder, Tor Erik / Scanpix

Aalesund-treneren har likevel troen på at Solbakken vil lykkes i sin nye jobb.

– Han har gjort det bra alle plasser han har vært, alt ligger til rette for at han får til noe. Men dette er en annen verden. Tålmodigheten er ikke like stor der. Solbakken er avhengig av at klubben unngår lange, dårlige perioder. Får han tid og de er tålmodige kan dette gå veldig bra, mener Rekdal.

Solbakken og tysk fotball en god kombinasjon

Tidligere landslagsspiller Anders Giske spilte i Köln på 90-tallet. Det endte med en 2. plass i ligaen, semifinale i UEFA-cupen og finale i den tyske cupen.

– Köln er en veldig stor klubb i tysk sammenheng. De har over 50.000 medlemmer, over 300 fanklubber og et av de største budsjettene i Bundesligaen, sier Giske til nrk.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Giske

Tidligere landslagsspiller Anders Giske, her i duell med Diego Maradona, har vært i Köln. Han tror Solbakken ville passe godt inn som trener i tysk fotball.

Foto: Hvaal, Morten / SCANPIX

Han kan fortelle om entusiastiske Köln-supportere.

– På alle åpne treninger er det masse folk. De har lidenskaplige supportere, med stor interesse og store forventninger, sier han.

Giske tror Solbakken har gode forutsetninger for å lykkes i tysk fotball.

– Han er en dyktig trener med bra erfaring. Nå tar han steget til en større klubb og tøffere oppgaver. Det er en tøffere mentalitet enn vi er vant til. Ståle er profesjonell og vil takle det bra. Han er med å legge lista høyt, så jeg tror det blir en god kombinasjon, sier den tidligere Köln-spilleren.

Tenker ikke på landslagsjobben

Etter at det lørdag ble klart at NFF må jakte på ny landslagstrener, har Rekdal blitt lansert som en av kandidatene.

– Jeg tenker ikke på i det hele tatt, det er helt umulig å gi svar på ting som er så spekulativt. Ikke vet jeg om jeg vil og ikke vet jeg om det er ønsket, så det er vanskelig å si noe om det, sier Rekdal.

Fotballnyheter