Ståle: Jeg forlater FC København

- Jeg har allerede vært død én gang. Jeg vil gjerne prøve noe annet før jeg dør igjen.

Ståle Solbakken

Ståle Solbakken skal bli norsk landslagstrener fra 2012, og de planene har han ikke forandret

Foto: Keld Navntoft / Scanpix

Det sa Ståle Solbakken på pressekonferansen etter at FC København tirsdag slo Panathinaikos 3-1 og avanserte til åttedelsfinale i mesterligaen som første danske lag noensinne. Det betyr at han står fast på planene om å bli norsk landslagssjef fra 2012.

På pressekonferansen siktet han til hendelsen i 2001, da han som FCK-spiller fikk hjertestans og falt sammen på trening. Hjertet sto stille i sju minutter.

Er det riktig av Solbakken å bli landslagssjef, eller bør han benytte suksessen til å gå til en europeisk storklubb? Diskuter nederst i artikkelen!

Ettertraktet av storklubber

FCKs trener er klar på at han følger avtalen om å bli norsk landslagssjef fra 2012, til tross for sin eventyrlige suksess med sin danske klubb, og til tross for at storklubbene har fått øynene opp for den norske suksesstreneren.

Dette har ført til spekulasjoner om Solbakken vil bryte avtalen med Norges Fotballforbund. Men det vil han ikke, skriver avisa Politiken.

- Jeg har bevist at jeg er en god klubbtrener. Kanskje kan jeg også få vist at jeg er en god landslagstrener, sier Solbakken.

Overtar i 2012

Ståle Solbakken

Solbakken har dirigert FCK til suveren serieledelse hjemme og avansement i mesterligaen

Foto: DMITRY KOSTYUKOV / Afp

Han skal etter planen avløse Egil Olsen, som skal ha ansvaret for det norske landslaget fram til et eventuelt EM i 2012. Etter det skal Solbakken overta. Og den planen står han fast ved, sa han på pressemøtet i København seint onsdag kveld.

- Når man i fem år har vært i den samme klubben og spilt mot mer eller mindre de samme motstanderne hele tiden, og man har slått dem nesten hver gang, er det viktig å prøve noe annet, sa Solbakken.

Årets tabell forteller alt om det. Ved inngangen til vinterpausen har FCK 16 seirer og tre uavgjort på 19 kamper, og avstanden ned til lag nummer to er formidable 19 poeng.

- Ønsker at Ståle fortsetter her

Men suksessen gjør at ikke bare europeiske storklubber står i kø. Også fra FCK får Solbakken press for å fortsette.

- Alle her ønsker at Ståle skal forlenge sin kontrakt. Han er svært godt likt i spillergruppa. Hvis han blir borte, gir det klubben et omfattende arbeid med å finne en erstatter som kan føre hans arbeid videre, sier FCKs veteran Jesper Grønkjær til sporten.dk .

Fotballnyheter