NRK Meny
Normal

Solbakken er danskenes annetvalg

Ståle Solbakken er danskenes annetvalg som Morten Olsens erstatter som landslagssjef neste sommer.

Solbakken

Danskene liker Ståle Solbakkens engasjement på banen.

Foto: INA FASSBENDER / Reuters

13 prosent av de spurte sier de ønsker Köln-treneren som trener for Danmarks fotballandslag. Det kommer fram i en meningsmåling Voxmeter har gjort for nyhetsbyrået Ritzau.

Michael Laudrup har vært den store favoritten, men han har meldt seg ut av kampen om å bli Olsens avløser. For tre uker siden ønsket 43 prosent den tidligere storspilleren som ny landslagssjef.

Knepent bak Arnesen

Frank Arnesen

Frank Arnesen

Foto: NICOLAS ASFOURI / AFP

1000 dansker er spurt om hvem som generalsekretæren i Danmarks fotballforbund bør hente når Olsen gir seg. Hamburg-sportssjef Frank Arnesen er favoritt, knepent foran Solbakken, med 14 prosent.

Ifølge Ritzau kan Solbakken, som vraket Norge til fordel for Köln, bli en vrien mann å få takk i. For selv om nordmannen fikk en tung start i Köln, så har bundesligaklubben nå begynte å vinne kamper.

Folk på Sjælland er mest lystne på Solbakken, 19 prosent av de spurte der håper på norsk landslagssjef for landsholdet. Fra den danske eliteserien er Troels Bech mest ønsket, men bare seks prosent ønsker å se ham som trener for Danmarks A-landslag.

Flest vet ikke

Hele 52 prosent svarer at de ikke vet, når Ritzau ber om å vite hvem danskene vil ha som erstatter for populære Morten Olsen, som gir seg senest etter neste års EM i Polen og Ukraina. Allerede i oktober eller november får vi trolig vite hvem DBU-sjefene velger som ny landslagssjef.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia