NRK Meny
Normal

Huseklepp om Brann-ydmykelsen: – Flaut. Pinlig. Elendig!

Brann-spillerne ble rundspilt og hjemmefansen buet og pep. Etter stortapet for Sogndal ber Erik Huseklepp om unnskyldning til supporterne.

Erik Huseklepp

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er flaut. Pinlig! Det er bare å beklage for 100. gang. Det er elendig!, sier Huseklepp til NRK etter at serieleder Sogndal kom, spilte og vant - lekende lett - på Brann stadion.

I forkant av storkampen var optimismen tilbake i Bergen. På klubbens to første kamper etter ansettelsen av Lars Arne Nilsen som ny hovedtrener hadde brann samlet seks poeng. Nå skulle opprykksrival Sogndal settes på plass.

– Blir klinket ned på jorden

Det var i hvert fall planen på forhånd.

– Vi blir klinket så til de grader ned på jorden igjen. Vi prøver alt vi kan, men vi klarte det ikke i dag, sukker Huseklepp,

For første gang siden 2002 gikk Sogndal seirende ut av en kamp på Brann stadion.

– Vi fikk ikke slått langt nok, og de er gode i luften. De ga oss juling, sprang oss i senk og tok duellene. Det er det OBOS-ligaen handler om, sier trener Nilsen til BA.

Han så sitt lag bli fullstendig overkjørt av Eirik Bakkes utvalgte. Og spesielt én mann reiser tilbake til Sogndal som Bergens største festbrems: Kristian Fardal Opseth.

Angrieperen sendte Sogndal i ledelsen allerede etter fire minutter. Kvarteret senere stormet Mahatma Otoo gjennom et høytstående Brann-forsvar og satte enkelt inn 2-0-scoringen.

12 poengs avstand

Brann forsøkte å kjempe seg tilbake i oppgjøret, men klarte aldri å overliste et kompakt bortelag. I stedet var det nevnte Opseth som skulle gjøre ydmykelsen totalt for vertene.

I løpet av to minutter mot slutten av kampen satte Sogndal-spilleren inn sitt andre og tredje for kvelden og fastsatte sluttresultatet til 4-0.

Dermed gikk Bergens stolthet på sitt første tap under Lars Arne Nilsen, som tok over etter Rikard Norling og siden har ledet rødtrøyene til seirer over Follo og Åsane.

Nå har Sogndal 12 poengs ledelse på Brann på tabellen, og er på full fart tilbake til eliteserien, der begge lagene kom fra i fjor.

For Brann ser det styggere ut. De falt til sjetteplass, og målforskjellen fikk også stygg medfart. Søndag skapte de knapt en eneste målsjanse gjennom hele kampen.

Det førte til pipekonsert fra hjemmepublikum, en konsert som tok seg opp til de store høyder utover i kampen. Og det var slett ikke alle av de 14.000 som ble sittende til kampen var slutt.

– Jeg kan ikke huske å ha vært med på en større ydmykelse her på Brann stadion. Det er flaut. Fryktelig dårlig. Elendig! avslutter Huseklepp.

Fotballnyheter