Barmen til sykehus da Brann sikret kvalik

Her faller Kristoffer Barmen stygt under seieren mot Haugesund. Men 21-åringen ser ut til å ha sluppet unna det dramatiske fallet uten alvorlige skader.

Kristoffer Barmen

Det så stygt ut da Kristoffer Barmen gikk i bakken med hodet først. Kampen var stoppet i nærmere ti minutter før Barmen kunne kjøres til sykehus.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Brann får nå en ny sjanse til å redde plassen på øverste nivå i norsk fotball. Sogndal tapte nemlig 2-0 hjemme mot Stabæk, og da var i realiteten Branns resultat mot Haugesund uten betydning.

Likevel – det ble et gedigent drama på godt og vondt da Brann slo Haugesund 3-2.

– Nå har vi gitt oss en ny mulighet til å bli i eliteserien. Nå skal vi søren meg gi alt vi har, sier Erik Huseklepp til Cmore.

Brann scorer i Haugesund

Her gir Erik Huseklepp Brann en pangstart på kampen mot Haugesund.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Endelig Huseklepp

Det tok bare seks minutter før bergenserne først kunne slippe jubelen løs i Haugesund. Erik Huseklepp har nærmest vært personifiseringen av Branns problemer denne sesongen.

Men da det gjaldt som mest, tok 30-åringen ansvar – med kapteinsbindet rundt armen.

Jakob Orlov kom seg ned til dødlinja og slo ballen skrått ut i feltet. Der kom Huseklepp stormende og gjorde det han bare hadde klart to ganger tidligere i sesongen, nemlig å sette ballen i mål.

– Jeg så det var masse rom hvis jeg ble stående, jeg konsentrerer meg kun om å holde den nede, og da går den inn, sier Huseklepp til Cmore.

Seks minutter senere satte Orlov inn 2-0 etter en glipp i i Haugesund-forsvaret.

Piotr Leciejewski

Her demonstrerer Piotr Leciejewski hvordan man ikke skal stå i mål. Liggende på magen ser han Christian Gytkjær sette ballen i tomt mål.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Gedigen keepertabbe

Dermed handlet resten om å holde konsentrasjonen oppe for de røde. Det maktet ikke Brann-keeper Piotr Leciejewski i det 36. minutt. Polakken hadde tilsynelatende full kontroll da han upresset skulle plukke ned et innlegg.

Dessverre ble ikke situasjonen god reklame verken for leverandører av keeperhansker eller Leciejewski . I stedet for å plukke, serverte han ballen til Haugesunds målfarlige spiss Christian Gytkjær, som enkelt kunne dytte ballen i det åpne målet.

Noen minutter senere skulle Leciejewski få sjansen til å rette opp fadesen. Da fant han fram en benparade av klasse da Gytkjær klinte til og kunne utliknet.

Spesielt konsentrert virket heller ikke Stephane Badji da han tidlig i andre omgang gikk inn i en hodeløs takling med to strake bein og knottene først, uten sjanse til å treffe ballen. Heldigvis for Brann slapp Badji unna med gult kort.

Barmen til sykehus

En time ut i kampen holdt hele Bergen pusten. Daniel Bamberg satte ballen i mål for Haugesund. Men da var assistentdommeren allerede oppe med offsideflagget.

Da andre omgang var knapt halvspilt, ble Brann-spillernes konsentrasjon igjen satt på alvorlig prøve. Det så ikke pent ut da Kristoffer Barmen gikk ned for telling. I nærmere ti minutter ble Barmen behandlet inne på gresset, før han ble trillet av banen på båre og fraktet bort fra stadion i ambulanse.

Barmen landet på hode, og man frykter at nakken er skadet. Brann-direktør Roald Bruun-Hansen bekreftet overfor TV2 etter kampen at Barmen var sendt til røntgen, men at spilleren skal ha førlighet i både armer og bein.

– Han er kjørt til sykehus og blir utredet på CT. Bildene ser foreløpig normale ut, men jeg venter på flere svar, sier Brann-lege Knut Fjeldsgaard til BA ved 21.30-tiden.

Da 78 minutter var spilt, ventet en ny kalddusj for Brann. Kristoffer Haraldseid sendte et skrudd frispark innover i feltet fra langt hold. Heller ikke denne gangen var Piotr Leciejewski patent da ballen snek seg inn i lengste hjørne.

Les videre under kampfaktaen.

Laster innhold, vennligst vent..
Sogndal

Sogndal rykker ned, Bjørn Inge Utvik fortviler.

Foto: Snæland, Alf Vidar / NTB scanpix

Med fem minutter igjen av ordinær tid – pluss sannsynligvis ti tilleggsminutter på grunn av skaden – kom det endelig en opptur for Brann igjen.

For tre minutter før full tid på Fosshaugane, sendte Luc Kassi Stabæk i ledelsen mot Sogndal.

Scoring 11 minutter på overtid

Så kom tavla som viste at det skulle spilels 12 tilleggsminutter i Haugesund. Rett etterpå kom meldingen om at Stabæk hadde lagt på til 2-0.

Dermed var Brann sikret kvalifisering uavhengig av utfallet i sin egen kamp. Men de skulle også få sitt seiersmål.

Elleve minutter på overtid satte Andreas Vindheim eliteseriens desidert siste mål i 2014.

Det blir Sogndal som slår følge med Ulf Sandnes ned i 1. divisjon. Brann møter Mjøndalen eller Bærum i avgjørende kvalifiseringskamp.

– Det er deilig. Nå trengte vi ikke vinne, men det er deilig at vi gjennomfører en så god kamp, sier Erik Huseklepp til Cmore.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter