Barmen til sykehus da Brann sikret kvalik

Her faller Kristoffer Barmen stygt under seieren mot Haugesund. Men 21-åringen ser ut til å ha sluppet unna det dramatiske fallet uten alvorlige skader.

Kristoffer Barmen

Det så stygt ut da Kristoffer Barmen gikk i bakken med hodet først. Kampen var stoppet i nærmere ti minutter før Barmen kunne kjøres til sykehus.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Brann får nå en ny sjanse til å redde plassen på øverste nivå i norsk fotball. Sogndal tapte nemlig 2-0 hjemme mot Stabæk, og da var i realiteten Branns resultat mot Haugesund uten betydning.

Likevel – det ble et gedigent drama på godt og vondt da Brann slo Haugesund 3-2.

– Nå har vi gitt oss en ny mulighet til å bli i eliteserien. Nå skal vi søren meg gi alt vi har, sier Erik Huseklepp til Cmore.

Brann scorer i Haugesund

Her gir Erik Huseklepp Brann en pangstart på kampen mot Haugesund.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Endelig Huseklepp

Det tok bare seks minutter før bergenserne først kunne slippe jubelen løs i Haugesund. Erik Huseklepp har nærmest vært personifiseringen av Branns problemer denne sesongen.

Men da det gjaldt som mest, tok 30-åringen ansvar – med kapteinsbindet rundt armen.

Jakob Orlov kom seg ned til dødlinja og slo ballen skrått ut i feltet. Der kom Huseklepp stormende og gjorde det han bare hadde klart to ganger tidligere i sesongen, nemlig å sette ballen i mål.

– Jeg så det var masse rom hvis jeg ble stående, jeg konsentrerer meg kun om å holde den nede, og da går den inn, sier Huseklepp til Cmore.

Seks minutter senere satte Orlov inn 2-0 etter en glipp i i Haugesund-forsvaret.

Piotr Leciejewski

Her demonstrerer Piotr Leciejewski hvordan man ikke skal stå i mål. Liggende på magen ser han Christian Gytkjær sette ballen i tomt mål.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Gedigen keepertabbe

Dermed handlet resten om å holde konsentrasjonen oppe for de røde. Det maktet ikke Brann-keeper Piotr Leciejewski i det 36. minutt. Polakken hadde tilsynelatende full kontroll da han upresset skulle plukke ned et innlegg.

Dessverre ble ikke situasjonen god reklame verken for leverandører av keeperhansker eller Leciejewski . I stedet for å plukke, serverte han ballen til Haugesunds målfarlige spiss Christian Gytkjær, som enkelt kunne dytte ballen i det åpne målet.

Noen minutter senere skulle Leciejewski få sjansen til å rette opp fadesen. Da fant han fram en benparade av klasse da Gytkjær klinte til og kunne utliknet.

Spesielt konsentrert virket heller ikke Stephane Badji da han tidlig i andre omgang gikk inn i en hodeløs takling med to strake bein og knottene først, uten sjanse til å treffe ballen. Heldigvis for Brann slapp Badji unna med gult kort.

Barmen til sykehus

En time ut i kampen holdt hele Bergen pusten. Daniel Bamberg satte ballen i mål for Haugesund. Men da var assistentdommeren allerede oppe med offsideflagget.

Da andre omgang var knapt halvspilt, ble Brann-spillernes konsentrasjon igjen satt på alvorlig prøve. Det så ikke pent ut da Kristoffer Barmen gikk ned for telling. I nærmere ti minutter ble Barmen behandlet inne på gresset, før han ble trillet av banen på båre og fraktet bort fra stadion i ambulanse.

Barmen landet på hode, og man frykter at nakken er skadet. Brann-direktør Roald Bruun-Hansen bekreftet overfor TV2 etter kampen at Barmen var sendt til røntgen, men at spilleren skal ha førlighet i både armer og bein.

– Han er kjørt til sykehus og blir utredet på CT. Bildene ser foreløpig normale ut, men jeg venter på flere svar, sier Brann-lege Knut Fjeldsgaard til BA ved 21.30-tiden.

Da 78 minutter var spilt, ventet en ny kalddusj for Brann. Kristoffer Haraldseid sendte et skrudd frispark innover i feltet fra langt hold. Heller ikke denne gangen var Piotr Leciejewski patent da ballen snek seg inn i lengste hjørne.

Les videre under kampfaktaen.

Laster innhold, vennligst vent..
Sogndal

Sogndal rykker ned, Bjørn Inge Utvik fortviler.

Foto: Snæland, Alf Vidar / NTB scanpix

Med fem minutter igjen av ordinær tid – pluss sannsynligvis ti tilleggsminutter på grunn av skaden – kom det endelig en opptur for Brann igjen.

For tre minutter før full tid på Fosshaugane, sendte Luc Kassi Stabæk i ledelsen mot Sogndal.

Scoring 11 minutter på overtid

Så kom tavla som viste at det skulle spilels 12 tilleggsminutter i Haugesund. Rett etterpå kom meldingen om at Stabæk hadde lagt på til 2-0.

Dermed var Brann sikret kvalifisering uavhengig av utfallet i sin egen kamp. Men de skulle også få sitt seiersmål.

Elleve minutter på overtid satte Andreas Vindheim eliteseriens desidert siste mål i 2014.

Det blir Sogndal som slår følge med Ulf Sandnes ned i 1. divisjon. Brann møter Mjøndalen eller Bærum i avgjørende kvalifiseringskamp.

– Det er deilig. Nå trengte vi ikke vinne, men det er deilig at vi gjennomfører en så god kamp, sier Erik Huseklepp til Cmore.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotball

Oppsummert

 • Her får du alt av fotballnyheter.
 • Sindre Tjelmeland ny Start-trener

  Sindre Tjelmeland (31) fra Etne er bekreftet som ny Start-trener. Han kommer fra Ull/Kisa etter kun fem kamper.

  Start opplyser ikke hvor lang kontrakt Tjelmeland har signert med klubben, men Fædrelandsvennen melder at kontrakten er ut 2024.

  Sindre Tjelmeland
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • HamKam tok over tabelltoppen

  Kjetil Rekdals HamKam tar helg på toppen av tabellen i 1. divisjon etter en sterk 1-0-seier over Fredrikstad fredag kveld.

  Rubén Alegre satte inn kampens eneste mål som sørget for at Rekdals gode start på sesongen fortsatte.

  Hamar-laget er dermed det eneste laget som ikke har tapt etter at samtlige lag har spilt seks kamper denne sesongen. HamKam topper divisjonen ett poeng foran kveldens motstander Fredrikstad. (NTB)

  1. divisjon fotball 2020: Tromsø - HamKam (3-1). Kjetil Rekdal.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
 • Glimt-årsmøtet sa ja til VM-boikott

  Det ekstraordinære årsmøtet i Bodø/Glimt gikk mot styrets innstilling og gikk med klart flertall inn for norsk boikott av fotball-VM i Qatar.

  Boikottforslaget fra et klubbmedlem var utsatt fra det ordinære årsmøtet i vinter. Det gikk ut på at Glimt enten skal fremme forslag på fotballtinget om at Norge skal avstå fra deltakelse i mesterskapet, eller støtte tilsvarende forslag.

  Styret vurderte initiativet og engasjementet i forslaget som godt, men mente at det på nåværende tidspunkt ikke vil være riktig å støtte et forslag om boikott.

  De stemmeberettigede var ikke enige og gikk med stemmetallet 46–14 inn for boikott. Glimt vil dermed gå inn for det på lørdagens ekstraordinære fotballting. (NTB)

  Eliteserien fotball 2021: Bodø/Glimt - Haugesund (2-0)
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Milan kjøpte Chelsea-stopper

  Den lovende midtstopperen Fikayo Tomori fortsetter karrieren i Milan på permanent basis. Han er kjøpt ut av kontrakten med Chelsea.

  Tomori ble leid ut til Milano-klubben i januar, og han imponerte såpass i løpet av vårsesongen at Milan ønsket å ha ham med videre.

  Den 23 år gamle engelskmannen, som opprinnelig er fra Canada, har signert en kontrakt som gjelder til sommeren 2025, opplyser Milan.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Spada / AP