Barmen til sykehus da Brann sikret kvalik

Her faller Kristoffer Barmen stygt under seieren mot Haugesund. Men 21-åringen ser ut til å ha sluppet unna det dramatiske fallet uten alvorlige skader.

Kristoffer Barmen

Det så stygt ut da Kristoffer Barmen gikk i bakken med hodet først. Kampen var stoppet i nærmere ti minutter før Barmen kunne kjøres til sykehus.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Brann får nå en ny sjanse til å redde plassen på øverste nivå i norsk fotball. Sogndal tapte nemlig 2-0 hjemme mot Stabæk, og da var i realiteten Branns resultat mot Haugesund uten betydning.

Likevel – det ble et gedigent drama på godt og vondt da Brann slo Haugesund 3-2.

– Nå har vi gitt oss en ny mulighet til å bli i eliteserien. Nå skal vi søren meg gi alt vi har, sier Erik Huseklepp til Cmore.

Brann scorer i Haugesund

Her gir Erik Huseklepp Brann en pangstart på kampen mot Haugesund.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Endelig Huseklepp

Det tok bare seks minutter før bergenserne først kunne slippe jubelen løs i Haugesund. Erik Huseklepp har nærmest vært personifiseringen av Branns problemer denne sesongen.

Men da det gjaldt som mest, tok 30-åringen ansvar – med kapteinsbindet rundt armen.

Jakob Orlov kom seg ned til dødlinja og slo ballen skrått ut i feltet. Der kom Huseklepp stormende og gjorde det han bare hadde klart to ganger tidligere i sesongen, nemlig å sette ballen i mål.

– Jeg så det var masse rom hvis jeg ble stående, jeg konsentrerer meg kun om å holde den nede, og da går den inn, sier Huseklepp til Cmore.

Seks minutter senere satte Orlov inn 2-0 etter en glipp i i Haugesund-forsvaret.

Piotr Leciejewski

Her demonstrerer Piotr Leciejewski hvordan man ikke skal stå i mål. Liggende på magen ser han Christian Gytkjær sette ballen i tomt mål.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Gedigen keepertabbe

Dermed handlet resten om å holde konsentrasjonen oppe for de røde. Det maktet ikke Brann-keeper Piotr Leciejewski i det 36. minutt. Polakken hadde tilsynelatende full kontroll da han upresset skulle plukke ned et innlegg.

Dessverre ble ikke situasjonen god reklame verken for leverandører av keeperhansker eller Leciejewski . I stedet for å plukke, serverte han ballen til Haugesunds målfarlige spiss Christian Gytkjær, som enkelt kunne dytte ballen i det åpne målet.

Noen minutter senere skulle Leciejewski få sjansen til å rette opp fadesen. Da fant han fram en benparade av klasse da Gytkjær klinte til og kunne utliknet.

Spesielt konsentrert virket heller ikke Stephane Badji da han tidlig i andre omgang gikk inn i en hodeløs takling med to strake bein og knottene først, uten sjanse til å treffe ballen. Heldigvis for Brann slapp Badji unna med gult kort.

Barmen til sykehus

En time ut i kampen holdt hele Bergen pusten. Daniel Bamberg satte ballen i mål for Haugesund. Men da var assistentdommeren allerede oppe med offsideflagget.

Da andre omgang var knapt halvspilt, ble Brann-spillernes konsentrasjon igjen satt på alvorlig prøve. Det så ikke pent ut da Kristoffer Barmen gikk ned for telling. I nærmere ti minutter ble Barmen behandlet inne på gresset, før han ble trillet av banen på båre og fraktet bort fra stadion i ambulanse.

Barmen landet på hode, og man frykter at nakken er skadet. Brann-direktør Roald Bruun-Hansen bekreftet overfor TV2 etter kampen at Barmen var sendt til røntgen, men at spilleren skal ha førlighet i både armer og bein.

– Han er kjørt til sykehus og blir utredet på CT. Bildene ser foreløpig normale ut, men jeg venter på flere svar, sier Brann-lege Knut Fjeldsgaard til BA ved 21.30-tiden.

Da 78 minutter var spilt, ventet en ny kalddusj for Brann. Kristoffer Haraldseid sendte et skrudd frispark innover i feltet fra langt hold. Heller ikke denne gangen var Piotr Leciejewski patent da ballen snek seg inn i lengste hjørne.

Les videre under kampfaktaen.

Laster innhold, vennligst vent..
Sogndal

Sogndal rykker ned, Bjørn Inge Utvik fortviler.

Foto: Snæland, Alf Vidar / NTB scanpix

Med fem minutter igjen av ordinær tid – pluss sannsynligvis ti tilleggsminutter på grunn av skaden – kom det endelig en opptur for Brann igjen.

For tre minutter før full tid på Fosshaugane, sendte Luc Kassi Stabæk i ledelsen mot Sogndal.

Scoring 11 minutter på overtid

Så kom tavla som viste at det skulle spilels 12 tilleggsminutter i Haugesund. Rett etterpå kom meldingen om at Stabæk hadde lagt på til 2-0.

Dermed var Brann sikret kvalifisering uavhengig av utfallet i sin egen kamp. Men de skulle også få sitt seiersmål.

Elleve minutter på overtid satte Andreas Vindheim eliteseriens desidert siste mål i 2014.

Det blir Sogndal som slår følge med Ulf Sandnes ned i 1. divisjon. Brann møter Mjøndalen eller Bærum i avgjørende kvalifiseringskamp.

– Det er deilig. Nå trengte vi ikke vinne, men det er deilig at vi gjennomfører en så god kamp, sier Erik Huseklepp til Cmore.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotball

Oppsummert

 • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.
 • Bayern lekte med Atlético

  Bayern München fortsatte der de slapp og vant kontrollert 4–0 hjemme mot Atlético Madrid i mesterligaåpningen onsdag.

  Kingsley Coman ble den store helten for Bayern onsdag kveld. Først sendte han vertene i ledelsen da han smalt et innlegg fra Joshua Kimmich i nettet like før halvtimen var spilt. Så slo han ballen til Leon Goretzka, som satte ballen i lengste hjørne like før pause.

  I andre omgang økte først Corentin Tolisso med en kanon fra over 20 meters hold, mens Coman satte sin andre for dagen 20 minutter før slutt og fastsatte sluttresultatet.

  I kveldens andre kamp i gruppe A delte Salzburg og Lokomotiv Moskva poengene. Kampen endte 2–2. (NTB)

  eurhtu
  Foto: Andreas Gebert / AFP
 • Frisparkperle snudde for City

  Manchester City slet før pause, men våknet i tide og slo Porto 3–1 i mesterligaåpningen. Ilkay Gündogans frisparkmål ble sentral i snuoperasjonen.

  Dermed fikk Citys stjernegalleri en solid start på den nye europacupsesongen. Scoringer fra Sergio Agüero (straffe), Ilkay Gündogan og Ferrán Torres sørget for det.

  Men det lugget lenge for de lyseblå i deres egen storstue. Luis Diaz sendte tidlig Porto i føringen, og gjestene fra Portugal viste ellers gode tendenser i første omgang.

  Hjemmelaget hevet seg markant i annen omgang. Det var derfor ikke ufortjent da Gündogan gjorde 2–1 på frispark i det 65. minutt. Ballen gikk over Porto-muren og dalte i nettet utenfor Marchesins rekkevidde. Det var det siste tyskeren gjorde før han ble tatt av banen.

  I den andre kampen i gruppe C vant Olympiakos 1–0 over Marseille. Koka ble matchvinner helt på tampen for de greske vertene. (NTB)

  shdrdt
  Foto: Tim Keeton / AFP
 • Selvmål reddet Liverpool

  Selv uten Virgil van Dijk på banen holdt Liverpool nullen og sikret 1–0 og tre poeng borte mot Ajax. Kampens eneste målscorer satte ballen i feil nett.

  Oppgjørets eneste scoring kom nemlig da Nicolás Tagliafico var uheldig og satte ballen i eget nett i første omgang.

  Ajax kunne utlignet like før pause, men ble stanset av van Dijks erstatter på stopperplass. Da Dusan Tadic ble slått fint gjennom og lobbet ballen lekkert over keeper, var det en rask Fabinho som med nød og neppe rakk tidsnok til streken og som kunne saksesparke ballen ut.

  Fabinho, som normalt spiller på midtbanen, måtte erstatte nederlenderen etter at han ble tøft taklet av Everton-keeper Jordan Pickford i lørdagens Premier League-oppgjør.

  Søndag opplyste Liverpool at nederlenderen har pådratt seg en båndskade i kneet og må opereres. Han er trolig ute i mange måneder.

  De regjerende engelske seriemestrene har hatt en variabel start på sesongen, blant annet med 2–7-tap mot Aston Villa. Derfor var det nok ekstra viktig å kunne ta med seg tre poeng i mesterligaåpningen.

  I den andre kampen i gruppa slo Atalanta Midtjylland hele 4–0 i Danmark. (NTB)

  egshrdr
  Foto: Kenzo Tribouillard / AFP
 • U19-EM er avlyst

  UEFA avgjorde i går at U19-EM i fotball 2020 er endeleg avlyst, etter fleire utsetjingar.

  EM skulle gått i Belfast, opprinneleg i juli, så i november, så i mars neste år.

  Ei av årsakene er at den siste runden i kvalifiseringa heller ikkje er avvikla. Der skulle Norge ha møtt Italia, Island og Slovenia.

  I EM i Finland i 2018 blei Norge nummer fem.

  Norge - Finland, U19-EM i Finland i 2018
  Foto: Juha Harju / NTB
 • 13 spelarar koronasmitta

  Åtte spelarar på AZ Alkmaar, med tre norske spelarar, fekk tysdag påvist korona. I alt er 13 spelarar i klubben smitta, opplyser dei på eigen nettside.

  Den nederlandske klubben opplyser ikkje kven som er smitta. Både Håkon Evjen, Fredrik Midtsjø og Jonas Svensson spelar i klubben som skal møte Napoli i Europaligaen torsdag kveld.

  Ukraine Soccer Champions League
  Foto: Efrem Lukatsky / AP