- En fantastisk følelse

Sogndal er på direkte opprykksplass i 1. divisjon etter å ha ranet HamKam for poeng tirsdag kveld.

Karl Oskar Emberland
Foto: Simen Berge Størkersen / NRK

- Vi hadde marginene med oss. Men det er da første gang vi har hatt marginene med oss også, kunne trener Karl Oskar Emberland fornøyd innrømme etter at hans menn rundstjal HamKam for poeng på Hamar tirsdag kveld.

Skjerpet seg

Etter en særdeles HamKam-styrt første omgang og 1-1 til pause, skjerpet Sogndal seg noe etter hvilen. Men til tross for at gjestene hang bedre med mot slutten av kampen, var det alt annet enn fortjent da Ulrik Flo fikset Sogndal-ledelse snaue minuttet på overtid.

Selv ikke med elleve mann i angrep klarte vertene å svare, og de måtte dermed se seg slått 2-1 hjemme på Briskeby. HamKams spillere var synlig fortvilte, og Sogndal-trener Emberland klarte heller ikke å skjule hva han følte etter kampen.

- Det er en fantastisk følelse.

Opprykksdrømmen svekkes

Med ni poeng opp til Sogndal på andreplass, er HamKam langt etter skjema for å nå sesongens mål – direkte opprykk.

Trener Vegard Skogheim var tidvis fornøyd med spillet, men etter nok en kamp uten nødvendige tre poeng, innrømmer han at opprykkssjansene svinner.

- Opprykkstoget kan ha gått nå. Vi har hatt flere muligheter til å hoppe på toget, men vi har bare blitt stående på stasjonen, kommenterte Skogheim etter kampen.

Hamarlaget har etter kveldens kamp kun ett poeng opp til kvallikplass, samtidig som de kun har fire poeng ned til direkte nedrykk.


Fotballnyheter