Sogndal klatrer ut av bunnstriden

Etter et nervedrama av de sjeldne kunne Sogndal juble for tre særdeles viktige poeng mot Sandnes-Ulf. Laget fra saftbygda er etter alle solemerker klare for eliteserien 2014.

Sogndal scorer mot Sandnes-Ulf

Sogndal-spillerne jublet som besatt da seieren var sikret. Her har Ruben Holsæter akkurat vært vitne til førstemålet til Mahatma Otoo.

Foto: Snæland, Alf Vidar / NTB scanpix

Fyldig livereferat: Sogndal - Sandnes-Ulf 2-1

Sogndal klatret opp til 33 poeng, og har dermed fem poeng ned til kvalifseringsplassen i eliteserien.

Det kan vise seg å være nok for å unngå nedrykk til førstedivisjon. Sandnes-Ulf må på sin side håpe på et godt resultat mot Brann i neste serierunde for å kunne sikre fornyet eliteseriekontrakt.

Sogndal fikk en drømmestart med scoring allerede etter to minutters spill. Mahatma Otoo avsluttet et nydelig forarbeid fra Ulrik Flo med å skyte ballen forbi Ulf-målvakt Aslak Falch.

Les også: Livsviktig Sogndal-seier

25 minutter var spilt da Sogndal doblet ledelsen. Lagets toppscorer Malik Mane scoret sitt tiende mål for sesongen da et frispark gikk i mål via Sandnes Ulf-muren.

Men Sandnes-Ulf vet å bite fra seg. Like før pause ga Vegard Aanestad fornyet håp til Sandnes-fansen med en lekker stupheading.

Andre omgang ble en thriller, der begge lag jaktet mål. Sandnes-Ulf la et kolossalt press på hjemmelaget de siste tjue minuttene, men Sogndal klarte å ri av stormen.

Seieren gjør at Sogndal etter alle solemerker er sikret å få spille i eliteserien 2014.

Sarpsborg kan fortsatt overleve

Kampfakta: Odd - Sarpsborg 2-2

Håpet om fortsatt eliteserieeksistens er fortsatt til stede for Sarpsborg etter 2-2 mot borte mot Odd i eliteserien for menn søndag.

Sarpsborg har kommet a poeng med Tromsø på kvalifiseringsplassen, men har betydelig dårligere målforskjell med to kamper igjen å spille.

Det ble en fartsfylt og relativt underholdende kamp i Skien, hvor gjestene naturligvis hadde mest å spille for. Odds storscorer og veteran, 39 år gamle Frode Johnsen, scoret sitt 15. mål for sesongen da han styrte inn ballen med magen på et skudd fra Elbasan Rashani. Johnsen er med det alene i tet på
toppscorerlisten igjen.

Gjestene fra Sarpsborg hadde veldig mye å spille for og ga alt i alle dueller. De ga hjemmelaget ingenting gratis. Lønn for innsatsen fikk de mot slutten av omgangen.

Aaron Samuel satset alt i duellen med Lars Chr. Eriksen da han stanget inn utligningen minuttet før sidebytte. Det presise innlegget kom fra Claes Kronbergs fot.

Tendensen fortsatte etter sidebytte. Spillet bølget fram og tilbake, men det skjedde ikke noe i målprotokollen før Håvard Storbæk kom innpå. Tryslingen hadde bare vært på banen i et par minutter da han sendte Odd i ny ledelse.

Claes Kronberg ble flyttet framover på banen i en siste offensiv satsing fra Bryan Deane. Taktikken gikk hjem da Kronberg dundret inn en fortjent utligning.

Odd-backen Niklas Gunnarsson måtte tåle sitt annet gule kort med et snaut kvarter igjen å spille, men flere mål ble det ikke.

Hønefoss trengte mål - sløste

Tabelljumbo Hønefoss sløste bort en rekke sjanser og måtte nøye seg med 0-0 borte mot Brann i eliteserien søndag.

Kampfakta: Brann - Hønefoss 0-0

På et halvfullt Brann stadion var det nedrykkstruede Hønefoss som skapte de fleste mulighetene, men uten å få uttelling. En bunnsolid Jørgen Mohus i Brann-målet stoppet gjestene fra Buskerud ved flere anledninger.

For Hønefoss ser det stygt ut to serierunder før slutt.

Poengdelingen gjør at klubben fortsatt ligger sist. Men Leif Gunnar Smeruds mannskap har kontakt med lagene foran seg. Fire poeng skiller mellom HBK og Sandnes Ulf på trygg plass.

De to siste kampene blir tøffe for Hønefoss. Først er det hjemmekamp mot Sogndal, som fikk et lite pusterom fra bunnstriden med en viktig seier over Sandnes Ulf, mens de avslutter med bortekamp mot Odd.

Pipekonsert

Riku Riski burde ha gitt Hønefoss ledelsen i første omgang. Finnen kom alene med Mohus etter 34 minutter, men klarte ikke å overliste Brann-keeperen.

Mens Hønefoss satte Mohus på prøve flere ganger, var vertene tafatte foran mål. Hjemmefansen viste også sin frustrasjon med pipekonsert mot Brann-spillerne da lagene gikk til pause og etter kampslutt.

Branns største sjanse kom etter en snau times spill. Et skudd fra Fredrik Haugen gikk via Stephane Badji og i tverrliggeren. Så overtok Hønefoss spillet igjen, men Mohus vartet opp med en rekke gode redninger. På overtid presset Brann på for et seiersmål, men kampen endte uten scoringer.

Fotballnyheter