Søderlund om kritikere: – Gir litt «f» i hva de sier

BUDAPEST (NRK): Alexander Søderund (28) har ingen forståelse for alle som ønsker å se ham på benken mot Ungarn.

Søderlund i Ungarn

BRYR SEG IKKE: Alexander Søderlund mener selv han la ned en god prestasjon mot Ungarn og håper han beholder startplassen i returmøte i kveld.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Høgmo

OFFENSIV: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo varslet endringer allerede fredag.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Det er mye som tyder på at 28-åringen blir veid for lett av landslagssjef Per-Mathias Høgmo før returoppgjøret søndag kveld.

Søderlund, som står med ett mål på 24 kamper, klarte aldri å overliste Gábor Király på Ullevaal. Siden har et tilsynelatende samlet ekspert-korps ropt på Marcus Pedersen, og det har Søderlund naturligvis registrert.

– Ikke peiling på fotball

Han smiler når NRK tar det opp.

– Nei, det er ikke noe farlig for meg. Jeg gir litt «f» i hva folk sier. Hvert fall fra de som ikke har så mye peiling på fotball, sier Søderlund.

– Hva legger du i det?

– Det er mange som vil uttale seg, men det er kanskje ikke alle som har like mye peiling, sier spissen – uten å nevne navn.

Laster innhold, vennligst vent..

Mens mange mener at han var for svak på Ullevaal, uttalte han selv til pressen etter kampen at han var fornøyd med sin egen prestasjon.

Spissen jobbet unektelig hardt, men han slet med å omsette det i store målsjanser – og mål.

– Hvordan går det an å ha to så forskjellige oppfatninger?

– Jeg vet ikke. Jeg kunne kanskje scoret noen mål på de sjansene jeg hadde, men ellers var det ikke så mye mer jeg kunne gjort. Jeg måtte kanskje hatt noen bedre innlegg, som jeg kunne scoret på. Men det er ikke så mye jeg kunne gjort, sier Søderlund, som vet bedre enn de fleste at det er nettopp mål han blir målt på.

Artikkelen fortsetter.

Søder mot Ungarn

BARE NESTEN: Han kom til flere sjanser, men Alexander Søderlund gjorde det aldri spesielt farlig for Ungarn-keeper Gábor Király på Ullevaal.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Merkelig at det svinger så fort

Jo Inge Berget briljerte på Ullevaal da Kroatia ble slått 2-0 i september. Siden har det lugget mer for Malmö-vingen på landslaget, og nå er Mohamed Elyounoussi og Pål André Helland helt oppe på venstresiden av ham.

– For meg er det merkelig at det svinger så fort. For to måneder siden er du drit bra, og så er du elendig nå. Men sånn er det. Jeg vet at jeg er en like god fotballspiller. Jeg regner med at Høgmo har egne tanker, sier Berget.

Per-Mathias Høgmo fikk kritikk for sene bytter etter kampen mot Ungarn, og landslagssjefen varslet tidlig endringer i returoppgjøret.

Lørdag kveld, knappe 24 timer før kampen, fortalte han også om hvordan han hadde motivert spillergruppa.

– Jeg sa til spillerne på møtet at jeg ser dere ikke som dere er, men som dere skal bli. Dere er i utvikling. Man skal ikke dømme seg selv med at man er slik eller gjorde det, for i morgen er det alltid en ny mulighet. Vi skal ut og score med et smil om munnen, og for hvert mål vi scorer vil vi være mer fornøyd, sa Høgmo.

Fotball

Oppsummert

 • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.
 • Milan-Hauge er koronasmittet

  Den norske Milan-spilleren Jens Petter Hauge har testet positivt for korona, skriver klubben på sin hjemmeside.

  Klubben skriver at Hauge, stjernekeeperen Gianluigi Donnarumma og tre andre fra klubben har testet positivt.

  De fem er blitt sendt i karantene umiddelbart. Ingen av dem har symptomer. AC Milan møter Roma hjemme på San Siro i Serie A i kveld.

  Som følge av de positive testene er alle de andre spillerne testet en gang til, men alle resultatene var negative.

  Hauge scoret sitt første mål for «rossoneri» i mesterligaoppgjøret mot Celtic på bortebane sist uke.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Spada / AP
 • Går mot disiplinærsak

  Det kan gå mot disiplinærsak for Kristiansund-spilleren Flamur Kastrati. Norges Fotballforbund følger standard prosedyrer i slike saker.

  – Vi har begynt å samle sammen opplysninger rundt saken og skal ha et møte ved 12-tiden mandag. Det er standard prosedyre i slike saker, sier konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn, til NTB.

  Etter møtet blir det trolig klart om NFF går videre med saken eller ikke, men mye tyder på at det vil komme med en reaksjon, men det er gjennom NFFs disiplinærutvalg.

  Flamur Kastrati
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Ødegaard framleis ute

  Martin Ødegaard er ikkje med i Real Madrid-troppen i meisterligakampen mot Borussia Mönchengladbach. Trenar Zinédine Zidane har tatt ut 21 spelarar til kampen på tysdag. Det er no ti dagar sidan klubben opplyste om at nordmannen hadde pådratt seg ein leggskade. Det er framleis uvisst når han er speleklar igjen.

  Nations league fotball, Norge - Nord-Irland (1-0)
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Sørloth vil legge bråket bak seg

  Alexander Sørloth og landslagssjef Lars Lagerbäck har snakket ut om situasjonen som er oppstått etter forrige landslagssamling, og partene er nå enige om å legge saken bak seg. Det melder Norges Fotballforbund.