Snudde kampen med ti mann

(Notodden-Bryne 3-2) Det var en fartsfylt og spennende kamp mellom Notodden og Bryne. Begge lagene er i poengnød, og det bar kampen preg av.

Notodden - Bryne
Foto: Svein Håkon Kulbeck / NRK

For kampen innholdt det meste, rødt kort, mange situasjoner og 5 mål sier det meste.

NRKsport.no fulgte Notodden - Bryne

45 minutter fotballfest

Etter en litt kjedelig første omgang hvor begge lagene scoret ett mål hver, ble andre omgangen en 45 minutter lang fotballfest.

Det hele startet med et Notodden-lag som presset høyt og ønsket å score et tidlig mål i andre omgang.

Slik ble det imidlertid ikke, for ti minutter ut i den andre omgangen fikk Paal Christian Alsaker sitt andre gule kort for dagen. Dermed måtte midtbanestrategen til Notodden ta en tidlig dusj.

Like etterpå scoret Bryne, og ledet dermed 2-1. På dette tidspunktet så det mørkt ut for et Notodden-lag som ikke har hatt marginene på sin side denne sesongen.

Slutter å spille fotball

Bryne slapp seg bakpå etter å ha tatt ledelsen, og med en mann mer virket det som om laget bare ville trygge seiern.

- Vi slutter å spille fotball å spille fotball, vi slutter å bevege oss og slipper Notodden inn i kampen igjen på en uforklarlig måte, sa Mons Ivar Mjelde etter kampslutt.

Bryne har også slitt tungt innledningsvis denne sesongen, men etter at Mons Ivar Mjelde overtok sjefstolen, har ikke rogalendingene tapt på fire kamper.
Og det måtte ti hardtkjempene Notodden-spillere til for at Mjelde skulle gå på sitt første tap som Brynetrener.

Avgjørende bytte

Etter 70 minutter av kampen ble Håvard Kleven byttet ut med Ibba Laajaab, det skulle vise seg å være et sjakktrekk av Halvorsen.

Først utligner Notodden med et noe heldig mål. Lennart Steffensen legger ballen hardt inn forran mål, ballen treffer en uheldig Brynespiller og går over en fomlete Roger Eskeland i Bryne målet.

Deretter er det Laajaab sin tur. Ti minutter før slutt blir han den store helten på vakkert vis. Innbytteren setter fart mot mål, forserer forbi et par Bryne spillere før han dundrer ballen i mål med et knallhardt skudd.

- I dag er det stang inn og en fantastisk lagmoral og med ti mann så scorer vi to mål og gir aldri opp og det viser hva som bor i laget.

Lettet Halvorsen

Notodden-trener Jan Halvor Halvorsen var en lettet og glad mann etter kampen, og nå ser han frem til neste kamp. Han håper spillerne nå tar med seg denne gode følelsen inn i kampen mot Hamarkameratene i neste serie runde.

Bryne var det beste laget i det meste av kampen, men Notodden gav aldri opp håpet og med ti mann kjempet laget seg til en etterlengtet seier.

Notodden møter HamKam borte, mens Bryne tar imot Nybergsund-Trysil i den siste seriekampen før fotballferien.

Fotballnyheter