Snipp, snapp, snute...

Nå er europacup-eventyret for Vålerenga ute.

VIFs Freddy dos Santos
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Vålerenga tapte den første kampen i 1. runde i UEFA-cupen. Austria Wien vant 2-0 i Østerrike.

Torsdag ble det 2-2, og dermed 4-2 sammenlagt, i favør Austria Wien.

Nesten i starten

Vålerenga startet friskt på Ullevaall. Etter bare to minutter lempet Jalland ballen inn foran mål, og den ballen fulgte Thorvaldsson. Han fikk headet ballen over keeper og i mål, men assistentdommeren signaliserte at han var i offside.

Men etter 22 minutter begynte håpet om heder og ære i Eurpoa å forsvinne. Østerrikerne kranglet seg inn i 16-meteren langs dødlinjen, og ballen havnet hos Kuljic som banket ballen inn nede ved stolperoten. Målet kom i en god VIF-periode.

Etter en halv time hadde Wien nok en sjanse, men de klarte ikke å få ballen i et nesten åpent mål. Kuljic fikk først muligheten, men Arason reddet mesterlig. Kuljic plukket også opp returen, men Thomassen stoppet forsøket på å sette ballen over Arason.

Dermed gikk Vålerenga til pause vel vitende om at de måtte score fire mål på de siste 45 minuttene.

Håpløs oppgave

Det så ganske håpløst ut for VIF da de kom inn på banen for å ta fatt på de siste 45 minuttene. Men spillerne startet opphentingen med en gang. Etter 51 minutter driblet Daniel Fredheim Holm seg inn i 16-meteren, og sendte inn et hardt innlegg langs bakken. Morten Berre nådde ikke ballen, men det gjorde derimot Dos Santos, som bredsidet inn 1-1.

Ti minutter senere hadde VIF en kjempesjanse. Morten Berre ble spilt igjennom, men en Wien-spiller fikk kastet seg ned foran Berre som ikke fikk stokket beina.

Vålerenga tok ledelsen tre minutter før slutt etter et selvmål, men like etter kunne Austria Wien utlikne til 2-2 ved Acimovic.

Dermed ble det for tøft for VIF å hente inn ledelsen til laget fra Østerrike. Det ble til slutt 2-2, og Vålerenga er med det ute av UEFA-cupen allerede i første runde. 

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp