Dette bør du ha fått med deg fra helgens eliteserierunde

Skulle Lillestrøm hatt straffe? Hvorfor byttet Tromsø keeper etter 27 minutter? Og hvem scoret praktmålet til Vålerenga? Her er en gjennomgang av helgens eliteserie-snakkiser.

Daniel Fredheim Holm, Benny Lekstrøm, Kjetil Rekdal

Keepertabber hos Tromsø, perlescoring av Vålerenga og omdiskutert straffe til Lillestrøm, er bare noe av det som skjedde i den sjette eliteserierunden.

Foto: NTB Scanpix

Les dette og du kan bli med i mandagens fotballdiskusjoner på jobb!

1) Tvilsom Lillestrøm-straffe

Kjetil Rekdal og Ken Henry Johnsen.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal diskuterte straffesituasjonen til Lillestrøm med dommer Ken Henry Johnsen etter kampen på Åråsen.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

I det intense lokaloppgjøret på Åråsen mellom Lillestrøm og Vålerenga (1-1), fikk LSK straffe etter 68 minutter. Lillestrøms Erling Knudzon ble taklet av VIFs Simon Larsen på vei gjennom forsvaret. Ut i fra tv-bildene så det ut som Larsen var borti beinet til Knudzon og at det i så måte var straffe, men det kunne også se ut som VIF-spilleren var borti ballen, og da blir det med en gang mer tvilsomt.

VIF-kaptein Christian Grindheim mener dommeren ødela kampen ved å dømme straffe.

Etter kampen innrømmet Lillestrøm-trener Runar Kristinsson at situasjonen er tvilsom.

– Førsteinntrykket mitt var at det ikke var straffe, sa islendingen.

– Jeg oppfatter at forsvarsspilleren takler angrepsspilleren før han er i kontakt med ballen, forklarte dommer Ken Henry Johnsen på sin side.

2) Perlescoring av Fredheim Holm

I den samme kampen vartet Vålerenga-spiller Daniel Fredheim Holm opp med en vakker scoring. Midtveis i første omgang sendte han avgårde et kjempeskudd fra omlag 18 meter som suste inn i krysset.

Holm ble byttet ut etter 60 minutter med en skade.

3) Odd bommet på straffe

André Hansen

Tidligere Odd-keper André Hansen spiller nå for Rosenborg og reddet søndag en avgjørende straffe for RBK mot nettopp Odd.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Det ble en dramatisk toppkamp mellom Odd og Rosenborg i Skien. På stillingen 1-1 fikk først Rosenborg-straffe etter at Steffen Hagen holdt Alexander Søderlund i trøya. Riku Risku scoret så vidt på straffen som Odd-keeperen var borti.

I siste spilleminutt fikk så Odd straffe. Den var mer tvilsom fordi RBKs Hólmar Örn Eyjolfsson var først på ballen før han felte Håvard Storbæk.

Rosenborgs keeper André Hansen ble helten mot gamle lagkamerater og reddet straffen fra Espen Ruud.

Laster Twitter-innhold

4) Tromsø-keeperen tabbet seg ut

Tenk deg at du er keeper på et lag på nedrykksplass, og så er du skyld i to kjempetabber som gjør at laget ditt havner under 2-0 før det er spilt 20 minutter.

Sju minutter senere blir du så byttet ut og laget ditt taper med to mål. Dét opplevde Tromsø-keeper Benny Lekstrøm søndag kveld da laget hans tapte 3-1 for Start.

Først maktet han ikke å stoppe et hjørnespark fra Start som gikk rett over hodet hans og i mål.

Etter 19 minutter nølte svensken så på et tilbakespill slik at motspiller Mathias Vilhjalmsson klarte å snappe ballen og trille den inn i et tomt mål.

Etter kampen la ikke TIL-trener Steinar Nilsen skjul på at han byttet ut Lekstrøm fordi han tabbet seg ut.

– Jeg tror grunnen er ganske klar. Benny var innblandet i to situasjoner som førte til scoringer, og jeg følte at det var riktig å gjøre en endring på den posisjonen, sa Nilsen.

– Det er trenerens avgjørelse og den respekterer jeg, sa Lekstrøm selv til TV 2 etter kampen.

5) Lagene fra nord fortsatt på bunn

Tromsøs tap mot Start gjør at de fortsatt ligger nest siste i eliteserien etter seks runder. Det eneste laget bak dem er det andre fra nord: Nemlig Bodø/Glimt som tapte 2-0 mot Aalesund.

Leder tabellen, gjør Rosenborg.

6) Sandefjord-kapteinen utvist

Roger Risholt

Sandefjord-kaptein Roger Risholt fortviler over sitt andre gule kort i søndagens kamp. Kapteinen ble utvist.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Den sjette eliteserierunden vil nok være en av dem Roger Risholt ikke vil bli minnet på etter sesongen. Søndag kveld havnet Sandefjord-kapteinen i negativt fokus to ganger. Først da han leverte et horribelt tilbakespill som førte til at Haugesund tok ledelsen 2-1.

Og så da han nesten var alene med keeper og kunne gjøre det godt igjen med en utligning, men i stedet filmet på seg sitt andre gule kort og ble utvist.

7) Deila på Marienlyst

Til slutt tar vi med at Ronny Deila var til stede på Marienlyst og så Strømsgodsets 1-1-kamp mot Sarpsborg 08 lørdag.

Underveis i kampen ble det klart at Deila er ligamester med Celtic. Da speakeren annonserte det runget Ronny Deila-sangen på Gamle Gress.

Den sjette eliteserierunden avsluttes med Viking - Molde kl 19.00 mandag. Kampen kan du følge her.

  • Noe mer? Noen snakkiser vi glemte? Si fra i kommentarfeltet under!

Laster innhold, vennligst vent..

Fotball

Oppsummert

  • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.