NRK Meny
Normal

– Aalesund kan ta medalje i eliteserien

I dagens «Snakk om fotball» blir Aalesund spådd en lysende sesong med medaljer i vente. Molde anbefales å glemme medaljepratet, og om å konsentrere seg om å gjøre en best mulig innsats i resten av sesongen.

16. mai er "fotballens nasjonaldag". Aalesund reiser til Bergen for å møte Brann, medan Molde får besøk av Haugesund.

TROR PÅ MEDALJE: NRK's fotballkommentator Rune Hustad tror Aalesund tar medalje i årets eliteserie. Men han er ikke like sikker på at poengene kommer i kampen mot Brann 16. mai.

NRK's fotballkommentator er litt skeptisk til om Aalesund klarer å ta meg seg tre poeng hjem fra Bergen 16. mai. Brann har en god hjemmestatistikk, mens de har tapt poeng borte.

Denne kampen går i Bergen, på et fullsatt Stadion, på fotballens nasjonaldag 16. mai. Når «Nystemten» synges i slike omgivelser må nok Brann finne seg i å være favoritter, sier Hustad.

Et av spørsmålene rundt Aalesund også denne helgen er om Abderazak Hamdallah er blitt vant til norsk spillestil og norske forhold. Mye tyder på at han har noe på gang, ikke minst etter de tre målene han scoret mot Lillestrøm.

Det falt en stor bør fra skuldrene til Hamdalla i og med at han scoret tre mål mot Lillestrøm. I denne kampen viste han hva som bor i ham, sier Hustad.

I Nett-TV-programmet «Snakk om fotball» (i videovinduet øverst i artikkelen) peker Rune Hustad også på hva som er Aalesunds problem for tiden. Her legger han noe av ansvaret på spillere som ikke har innfridd i like stor grad i kampene så langt i sesongen.

Rune Hustad har stor tro på at Molde kan innkassere tre poeng 16. mai. Molde ligger fortsatt helt på bunnen av eliteserietabellen. Nå får de besøk av Haugesund.

Jeg tror Molde vinner. Med seier mot Haugesund har Molde kontakt med lagene som ligger foran på tabellen. Molde har ikke tapt så langt i mai, og laget må nå konsentrereseg om å ta poeng for poeng. Glem alt snakk om gull og sølv, og sørg for god innsats resten av sesongen, er Hustads råd til laget fra Rosenes by.

I førstedivisjon får Hødd besøk av 1.divisjonslederen Ranheim, mens Kristiansund skal ut på reise til Ullensaker/Kisa.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.