NRK Meny
Normal

Slovakia slo Italia ut av VM

Slovakia slo Italia ut av VM etter at de slo laget 3-2.

Disse er videre: Paraguay og Slovakia

Nrksport.no følger Slovakia-Italia fra 16.00

Nrksport.no følger Paraguay-New Zealand fra 16.00

For et drama! Italia reduserer på overtid. Det står 3-2, men reduseringen kommer for sent og Slovakia vinner kampen.

Det endte målløst i kampen mellom Paraguay og New Zealand.

Nå har Slovakia satt inn sitt tredje mål. Dermed har Slovakia sensasjonelt slått ut Italia.

Italia reduserer mot Slovakia etter 80 minutter ved Antonio Di Natale. Italia har ikke gitt opp. Italia får et mål annulert etter 85 minutter.

Noen minutter før Italias scoring satte Robert Vittek inn sin andre scoring i denne kampen og økte til 2-0.

I øyeblikket er verdensmester Italia ute av VM - utslått av Slovakia.

Slovakia best i 1. omgang

Tittelforsvarer Italia er i trøbbel, og ligger under med ett mål. Slovakia var det beste laget i 1. omgang, men Italia har fremstått som et atskillig bedre lag enn i de første 45 minuttene.

Italia fikk en kjempemulighet etter 66 minutter, et knallhardt skudd av Quagliarella ble reddet på streken av Skrtel. Italia var tydelig på offensiven.

Italia har gjort flere bytter i 2. omgang, blant annet har Andrea Pirlo kommet innpå for første gang i dette mesterskapet,

Stygg skade

Zdenko Strba ble stygt skadet, og måtte bæres av banen like før pause. Spilleren fikk et dypt kutt i i kneet etter et sammenstøt med Gennaro Gattuso.

Slovakias Martin Skrtel var centimetere fra å sette ballen i eget mål med hodet etter 40 minutters spill. Corneren fra Italia fører ikke til noe.

Skuffende Italia

Slovakia gikk fortjent opp i ledelsen etter 25 minutter etter en scoring av Robert Vittek. Dermed er det Slovakia som er videre i VM i øyeblikket.

Begge lag spiller for videre avansement, men Italia har ikke overbevist den første halvtimen. Laget spiller uten intensitet og entusiasme, mens Slovakia har bydd på langt mer underholdende fotball.

Målløst i det andre oppgjøret

Frem til Slovakia tok ledelsen hadde kampen ikke bydd på de store målsjansene.

Mang en fotballdrøm har blitt knust når spillere ryker ut av Norway Cup på antall cornere, eller på myntkast. Men den skuffelsen er nok liten mot den enten Italia eller New Zealand vil oppleve om de ender på helt lik score etter tre kamper i gruppe F.

Det er nemlig dødt løp mellom de to nasjonene før torsdagens avsluttende kamper i gruppe. Det betyr at to like uavgjortresultater i gruppe F vil tvinge FIFA til å foreta en loddtrekning mellom italienerne og kiwiene.

Les: Italia kan ryke ut på loddtrekning

Les: - Italia skulle ha tapt

Aldri før

VM-avansement har aldri blitt avgjort etter loddtrekning. Men i 1990 endte Irland og Nederland på samme poengsum. Da tapte Nederland trekningen, og ble forvist til tredjeplass i gruppa. Tredjeplassen i gruppa gikk videre, men møtte sterke Vest-Tyskland.

Nederland ble slått ut mot tyskerne, mens Irland møtte lettere motstand i Romania, og gikk til kvartfinale.

Ikke første gangen

Om Italia skulle ende med loddtrekning på torsdag, ville det heller ikke være første gangen deres skjebne ble avgjort av flaks. I 1968 tok italienerne seg til EM-finale på myntkast.

Italia håper å vinne kampen mot Slovakia. Da unngår de loddtrekningen, og går rett til åttendelsfinale.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.