NRK Meny
Normal

- Superdeilig å vise hva vi kan

Ungarn var som ventet ingen målestokk for Norges kvinnelandslag i fotball, og ble slått 6-0 på Nadderud.

Lene Mykjåland

Lene Mykjåland og Norge knuste Ungarn på Nadderud

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Norge reiste seg dermed etter det forsmedelige nederlaget mot Island lørdag .

- Dette var en helt annen motstander enn Island. I fotball kommer det alltid svarte dager, den hadde vi på Island. I dag var vi på igjen, og kjørte kampen fra start til slutt. Det var superdeilig å vise hva vi kan, sier landslagssjef Eli Landsem til NRK.

– Hva har du gjort siden Island-kampen, som du fikk igjen for i dag?

– Vi snakket om hva vi kunen bli bedre på. Samtidig er jeg svært stolt over måten jentene sto sammen på etter tapet på Island, sier Landsem.

Åpnet forsiktig

Ingvild Stensland og co. åpnet forsiktig og klarte ikke å tilrive seg noe avgjørende overtak de første 15-20 minuttene, men etter hvert løsnet det, og det var helt greit med norsk 1-0-ledelse midtveis i omgangen ved midtstopper Solfrid Andersen
Dahle.

Det var de norske spillerne som sto for det lille som var av godt spill og sjanser i åpningsminuttene, men heller ikke Norge spilte særlig god fotball da.

Etter ledermålet ble det bedre, og den norske dominansen var total i siste halvdel av første omgang. Jentene spilte seg også fram til flere flotte sjanser, men effektiviteten foran mål var ikke god.

Elise Thorsnes hadde en stor sjanse, men mistet ballen så å si på målstreken, og like etter skjøt Emilie Haavi i tverrliggeren. Men da Isabell Herlovsen fikk sjansen etter 31 minutter smalt ballen inn bak Reka Szocs i det ungarske målet, og den norske 2-0-ledelsen til pause var fullt fortjent.

Mer trøkk

Det var mer trøkk over det norske laget i starten av annen omgang. Jentene gikk mye mer offensivt til verks, men heller ikke i åpningen av annen omgang var effektiviteten i angrepet god nok.

Norge spilte seg fram til flere gode muligheter, men det sviktet i det siste leddet, helt til Isabell Herlovsen ble spilt helt fri og kunne rulle ballen i mål fra 13-14 meter. Det skjedde 17 minutter ut i annen omgang, og bare tre minutter senere gjorde Marita Skammelsrud Lund 4-0.

Ungarerne hadde store problemer med å spille seg over midten i siste halvdel av første og første halvdel av annen omgang, men etter at 4-0-målet slapp de norske jentene Ungarn mer med i kampen, uten at Ingrid Hjelmseth i det målet fikk mer å gjøre av den grunn.

Full kontroll

Eli Landsem

Landslagssjef Eli Landsem kunne endelig smile etter mye motgang

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Den norske kontrollen var god selv om ungarerne fikk lov til å ta seg noen turer over midten og inn i det norske 16-meterfeltet i siste halvdel av annen omgang. Ikke en eneste skikkelig sjanse klarte ungarerne å spille seg fram til, mens det var antydninger til panikkstemning hver gang de norske jentene nærmet seg
gjestenes mål.

Lagkaptein Ingvild Stenslands frispark gikk rett i mål til 5-0 etter 78 minutter, selv om Isabell Herlovsen hevdet at hun var borti ballen og ble tremålsscorer. Hun var den store og mest effektive spilleren på det norske laget, men prestasjonene i laget sett over ett var ganske ujevne. Som vanlig gjorde ikke lagkaptein Stensland så mange feilene på midtbanen.

To minutter før slutt fastsatte innbytteren Gry Tofte Ims resultatet til 6-0. Seieren kunne vært mye større med mer effektivitet i det norske angrepet.

Norge skal også spille borte mot både Belgia og Nord-Irland i EM-kvalifiseringen før vinterpausen. Sjansen til revansj mot Island kommer først i september neste år.

Kampfakta:

Norge - Ungarn 6-0 (2-0)
Nadderud stadion

Mål: 1-0 Solfrid Andersen Dahle (23), 2-0 Isabell Herlovsen (31), 3-0 Herlovsen (62), 4-0 Marita Skammelsrud Lund (65), 5-0 Ingvild Stensland (78), 6-0 Gry Tofte Ims (88).

Dommer: Natalia Avdontsjenko, Russland.
Ingen kort.

Lagene:

Norge (4-2-3-1): Ingrid Hjelmseth - Hedda Strand Gardsjord (Kristine Hegland fra 70.), Solfrid Andersen Dahle, Maren Mjelde, Marita Skammelsrud Lund - Trine Rønning (Madeleine Giske fra 20.), Ingvild Stensland - Emilie Haavi, Lene Mykjåland, Elise Thorsnes (Gry Tofte Ims fra 80.) - Isabell Herlovsen.
Ubenyttede reserver: Caroline Knutsen - Toril Akerhaugen, Lisa-Marie Woods, Ingvild Isaksen.

Ungarn (4-3-3): Reka Scocs - Timea Gal, Szabina Talosi, Szilvia Szeitl, Boglarka Megyeri - Angela Smuczer, Zsofia Racz, Alexandra Toth - Rita Mery, Fanny Vago, Anita Padar (Lilla Sipos fra 75.).

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.