NRK Meny
Normal

Jönsson: – Vi vil gjerne beholde Svensson

Jonas Svensson ble matchvinner mot Molde. Nå håper treneren at spiller og klubb blir enige om en kontraktsforlengelse.

Svensson scorer

Jonas Svensson (i midten) blir gratulert av lagkameratene etter målet mot Molde.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Rosenborg vil gjerne beholde Jonas Svensson. Sjansen i en større liga vil garantert dukke opp, hvis han fortsetter å spille godt for Rosenborg over tid, hevdet RBK-trener Jan Jönsson ovenfor NRK.

Tidligere i uka bekreftet 19-åringen at han ikke ble enig med klubben om en kontraktsforlengelse, og at han derfor kan forsvinne ved årsskiftet. Hovedpersonen selv ville ikke kommentere saken til NRK, men var storfornøyd med å score kampens eneste mål.

– Det var artig å bli matchvinner i kveld. Jeg bare håpet at ingen andre skulle score på slutten. Det var godt å bli matchvinner, sa talentet fra Verdal til NRK.

Viktig kamp

Kampen i dag mot Molde var meget viktig for trønderne, siden et tap hadde betydd at Rosenborg ville ha vært ti poeng bak Strømsgodset.

Før kampen uttalte Roar Strand til NRK at han hadde tro på at både Rosenborg og Molde ville gå ut offensivt fra start i kveldens oppgjør. Og at Rosenborg var nødt til å ta tre poeng i kveld.

Frem og tilbake

Første omgang ga god valuta for pengene for alle som liker god fotball. Begge lagene hadde tre målsjanser hver, og spillet bølget frem og tilbake. Det var likevel 0-0 til pause, men andre omgangen startet på best mulig måte for hjemmelaget. Svensson mottar en ball og skyter, ballen går via Hovland og inn i målet bak en sjanseløs Espen Bugge Pettersen i Molde-buret.

Wolff Eikrem

Magnus Wolff Eikrem var misfornøyd med at Molde ikke tok vare på sjansene sine.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

I det 78. minutt ville Molde ha straffe etter at Hovland gikk over ende i en duell med Jim Larsen. Dommer Tommy Skjerven dømte ingenting. Molde fortsatte å presse på i sluttminuttene. Davy Claude Angan fikk en god mulighet etter 87 minutter på et innlegg, men avslutningen gikk imidlertid over mål.

Og i det 90. minutt mottok Martin Linnes en flott pasning fra Magnus Wolff Eikrem, men i siste liten fikk Rosenborg avverget. Wolff Eikrem var tydelig oppgitt etter kampen.

– Vi scorer ikke på sjansene våre. De scorer på sjansen sin. Det blir vanskelig når vi ikke scorer, sa Wolff Eikrem til TV2.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.