Fagermo slipper unna straff

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo slipper unna straff etter at han skjelte ut dommer Svein-Erik Edvartsen.

Video Fagermo

Dag-Eilev Fagermo blir ikke straffet av Påtalenemda.

Foto: Nyhetsspiller

Svein-Erik Edvartsen

Svein-Erik Edvartsen.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Påtalenemda i Norges Fotballforbund har i dag avgjort om det skulle reises påtale mot Fagermo.

- Vi har vurdert det slik at Dag-Eilev Fagermos uttalelser befinner seg innenfor den såkalte tålegrensen. Han får dermed ingen straff, bekrefter leder av påtalenemda i NFF, Egil Berglund overfor NRK rett etter dagens møte.

Skjelte ut dommeren

Etter 1-3-tapet og fire gule kort mot Viking skjelte Odd-treneren ut dommeren og sa at han hadde gjort en dårlig jobb.

Da Edvartsen inviterte Fagermo inn i dommergarderoben for å snakke ut etter kampen, nektet Odd-treneren å snakke med dommeren.

- Jeg inviterte han inn i dommergarderoben slik at jeg kunne forklare han det han lurte på. Han svarte til dommerteamets store overraskelse at han heller ville slakte meg i media, forklarte Edvartsen til NRK.

- Bør se på egen oppførsel

Berglund i påtalenemnda sier til NRK at enkelte av Fagermos uttalelser var i grenseland til å pådra seg straff, men at en total vurdering gjorde at det ikke var aktuelt å straffe Odd-treneren.

Fagermo selv er glad for påtalenemndas beslutning, men står fast ved at Svein-Erik Edvartsen selv bør se på sin egen oppførsel.

- Om jeg har lært noe av dette? Det bør du heller prøve å snakke med Edvartsen om.

Fagermo uttalte i mandagens FotballXtra at Edvartsen truet med å rapportere flere spillere og også dyttet til to av dem.

- Jeg kan godt innrømme at jeg sa ting til ham som jeg ikke burde ha gjort, men en dommer som ber mine spiller om å holde kjeft og dytter dem bør man også se litt på, sier Fagermo til NTB.

Fotballnyheter