Slik tolkes Mourinhos United-hyllest: – Han vil ha managerjobben på Old Trafford

Aldri før har kontroversielle José Mourinho skrytt så mye av en motstander som han gjorde etter tirsdagens møte med Manchester United.

Ferguson og Moruinho

Alex Ferguson og Jose Mourinho er gode venner - både på og utenfor fotballbanen. Mourinhos uttalelser etter mesterligamøtet tirsdag kveld, blir av flere tolket som et forsøk på å innynde seg til fremtidig på Old Trafford.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Henning Berg for Manchester United

Tidligere Manchester United-spiller Henning Berg tror Mourinho hyllet Ferguson og United blant annet fordi Ferguson antageligvis sitter som direktør i styret når hans etterfølger i managerstolen skal velges.

Foto: Aamodt, Lars / Scanpix

Jose Mourinho

Jose Mourinho i ville jubelscenere da Porto sendte Manchester United ut av mesterligaen i 2004. Ni år senere var seiersjubelen langt mer dempet.

Foto: IAN HODGSON / REUTERS
– Hvor ydmyk Mourinho egentlig var, kan man diskutere. Jeg tror han sier det fordi han har respekt for United som klubb, og han vet at Ferguson sitter som direktør i styret når han slutter som manager. Da er det kanskje greit ikke å provosere, sier Henning Berg til NRK.no.

Den tidligere Manchester United-spilleren og Blackburn-manageren har i likhet med de fleste andre fotballinteresserte fått med seg Jose Mourinhos hyllest av Alex Ferguson og Manchester United etter tirsdagens gigantoppgjør i mesterligaen.

– Vi fortjener ikke å vinne, men fotball er slik. Det beste laget tapte, sa Mourinho etter kampen.

Ingen Porto-kopi

Da Mourinho gjestet Old Trafford som trener i Porto, fikk publikum og TV-seere se portugiseren i elleville jubel scener da laget hans scoret.

Mourinho har tidligere uttalt at han ønsker seg tilbake til engelsk fotball når han er ferdig i Real Madrid. Dermed kan den tidligere Chelsea-manageren ha gjort lurt i ikke å gjenta jubelscenene fra da Porto gjestet Old Trafford.

– Jeg tror nok Mourinho var opptatt av å vise at han ikke ville provosere så mange i United, og gjøre seg uspiselig for en managerjobb i klubben. Når han vil tilbake til England er selvfølgelig United en av de få klubbene han har lyst til å være manager for, sier Berg.

– Dårlig skjult hemmelig

Berg mener det er flere som tolker Mourinhos uttalelser som en slags «tidlig jobbsøknad». Blant dem er leder i Manchester Uniteds norske supporterklubb Bård Skaar Viken. Han mener det er to måter å se portugiserens hyllest på.

– Enten er det at Jose Mourinho så kampen i går han også. Det andre er at det er en dårlig skjult hemmelighet at Mourinho kan være interessert i en jobb på Old Trafford, sier Viken til NRK.no.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet.)

Real Madrid slo Manchester United ut av Mesterligaen igår kveld. Selv treneren til Real Madrid, Mourinho mente det beste laget tapte kampen.

Jose Mourinho var raus i omtale av Mancehster United etter gigantkampen i mesterligaen tirsdag kveld.

Viken kan ikke huske å høre Mourinho så ydmyk etter en så stor triumf.

– Det er ikke hverdagskost at motstanderens manager så til de grader går ut og sier at motstanderlaget var det beste laget. Det skjer sjeldent. Men samtidig hadde United full kontroll i går, sier Viken.

– I motsetning til en del andre managere, er Mourinho svært ærlig i svarene sine. Det er en av de tingene vi virkelig liker med ham, sier supporterlederen.

Hyllet Ferguson

Mourinho var også raus i omtalen av Alex Ferguson etter kampen. Hyllesten kom etter at portugiseren fikk spørsmål om Fergusons avgjørelse om å benke Wayne Rooney i den viktige kampen.

– Sir Alex har vunnet retten til å hevde at alle avgjørelser han tar er korrekt, og de kan aldri stilles spørsmål ved. Han er den beste. Han er toppen, sa Mourinho ifølge The Telegraph.

– Dere (journalister) er ingen til å stille spørsmål om det. Jeg er ingen til å stille spørsmålet. Han gjorde en fantastisk jobb, sier Mourinho.

Fotballnyheter