NRK Meny
Normal

Slik tar Arsenal-fansen farvel med Robin van Persie

Arsenal-supporterne brant og spyttet på Robin van Persies gamle drakt torsdag. Hvis alt går etter planen, løper nederlenderen ut på Premier League-gresset med Manchester United-trøye om bare fire dager.

Brenner van Persie-drakta

Arsenal-supporter Magnus Johansen brant torsdag van Persies Arsenal-drakt på fanpuben Highbury i Oslo.

Foto: NRK

Ferguson

Alex Ferguson håper van Persie er spilleklar til åpningskampen mot Everton mandag.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp
Ferdinand

Rio Ferdinand er trygg på at Robin van Persie kan håndtere presset.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix
Welbeck

Danny Welbeck ønsker sin nye spisskollega velkommen.

Foto: DAMIEN MEYER / Afp

– Det er det største sviket av en Arsenal-spiller siden jeg begynte å følge med på midten av 90-tallet, sier Magnus Johansen til NRK.

Han bodde en periode i London for å følge favorittlaget, og hadde selv trykket Robin van Persie til sitt bryst.

Torsdag brant han opp drakten til sitt tidligere idol. En forbipasserende supporter spyttet like gjerne også på den brennende trøya.

Varsler verste pipekonserten noensinne

Etter at nederlenderen i går ble bekreftet klar for Manchester United, er tonen en nemlig helt annen på supporterpuben Highbury i Oslo.

– Van Persie var den nye mister Arsenal. Han har spilt med hjertet utenpå drakta. Når han returnerer til Emirates Stadium (Arsenals hjemmebane, journ.anm.) tipper jeg det blir den verste pipekonserten noensinne, sier Johansen.

Van Persie selv er torsdag på legesjekk og kontraktsforhandlinger i Manchester, og det er ventet at han vil bli presentert som rødtrøyenes nye angrepsvåpen de nærmeste dagene.

– Forhåpentligvis klar før mandag

United-boss Alex Ferguson forteller til klubbens nettsted at de håper å få den 29-årige nederlenderen kampklar allerede i helgen.

Dermed kan van Persie få sin United-debut allerede i åpningskampen mot Everton mandag

– Det er fantastisk å ha en spiller med kvalitetene til van Persie på vei inn i troppen. Jeg er henrykt. Forhåpentligvis blir han klar til mandag kveld, sier Ferguson.

United-spillerne ønsker velkommen

En av van Persies nye spisskollegaer, Englands Danny Welbeck, er bare positiv til at han nå må kjempe om plassen med fjorårets toppscorer i Premier League.

– Han er en verdensklassespiller, og det vil være et enormt løft for klubben om han kommer hit. Jeg gleder meg til å spille sammen med han, sier Welbeck til BBC.

Også forsvarskjempen Rio Ferdinand er fornøyd med signeringen. Han har også full tiltro til at van Persie kan takle det enorme presset han nå må spille under.

– Jeg har ingen betenkeligheter. Han er meget profesjonell, noe som vil virke i hans favør i denne klubben, sier Ferdinand til fourfourtwo.com.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia