Her står Brasil stille under VM-kamp

RIO DE JANEIRO (NRK.no): Stengte kjøpesentre, tomme gater og gratis målservice i lufta - slik er Brasil når det er landskamp på TV.

Laster innhold, vennligst vent..

– Beklager, men det er stengt her. Bare under kampen, altså. Men du kan ikke gå inn, sier den bryske sikkerhetsvakten.

Man skjønner det ikke helt før man står i nærbutikken og skal kjøpe en flaske vann - Brasil stopper helt opp under landskamper i fotball.

Videoen som viser at det er VM-feber

Youtube-videoen over, gjengitt med tillatelse fra mannen som har filmet, viser litt av hvordan det er å være i gigantbyen São Paulo under en Brasil-kamp.

Det er dørgende stille - helt til Brasil scorer, og 18-millionersbyen eksploderer i jubelbrus og horn.

Artikkelen fortsetter under bildet

Taxi-oppfinnelse

Taxi-sjåførene kjører selv om det er Brasil-kamp, men flere av dem har laget fikse løsninger for å se kampen mens de kjører.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Nordnorske gloser

Det eneste stedet der er fullt liv, er på barene. Der rister det i glassene med cachaça og øl hver gang Neymar nærmer seg målet. Og når motstanderne rykker fram mot Julio Cesar, spyttes det ut gloser som hører hjemme i en nordnorsk rorbu.

– Aldri! Aldri! Aldri! Aldri!, svaret er unisont fra en vennegjeng på fire når vi spør om de noen gang har gått glipp av en brasiliansk landskamp.

– Alt stopper opp fordi alle må se kampen. Det er ingen som vil jobbe. Derfor stenger også alt sammen. Jeg tror bare det er sykehusene som er åpne, alt annet er stengt, forteller Simone Krause.

NRKs reporter Janaina Bull besøker favelaen Rocinha for å se VM-kampen mellom Brasil og Mexico. Reporter: Janaina Bull. Foto/redigering: Johan E. Bull.

Se hvordan stemningen i Rio endres fra total stillhet til en levende resultatservice da Brasil scorer de tre målene mot Kroatia i første kamp i årets VM.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp