NRK Meny
Normal

Slik skal West Ham gjøre Martin (18) til Premier League-spiller

Han storspilte som venstreving i debuten, men liker seg aller best i tierrollen. Martin Samuelsen (18) kan imidlertid ende opp som spiss på Boleyn Ground.

Martin Samuelsen

STORTALENT: Martin Samuelsen har rukket å imponere i West Ham etter kun noen uker i klubben.

Foto: Craig Brough / Reuters

Den ukjente 18-åringen Martin Samuelsen fikk stor oppmerksomhet etter sin drømmedebut for West Ham lørdag.

Unggutten imponerte så mye at klubben ser for seg å gi Samuelsen spilletid på førstelaget kommende sesong. Nå er spørsmålet hvordan stortalentets styrker kan utnyttes best mulig.

– Det er i tierrollen han er aller best. Der kommer hans tekniske kvaliteter til rette. Men trenerne i West Ham har nevnt at de ønsker å omskolere ham til en spiss på grunn av fysikken han er i ferd med å få, sier pappa og støttespiller Frode Samuelsen til NRK.

Har vokst 25 centimeter

NRK vet at West Hams manager Slaven Bilic har bitt seg merke i luftstyrken til den tekniske unggutten, som meldte overgang fra Manchester City for en knapp måned siden.

Martin Samuelsen

STORSPILTE: En scoring, ett skudd i stolpen og flere gode bidrag offensivt. Det var fasiten i Martin Samuelsens West Ham-debut mot Peterborough.

Foto: Craig Brough / Reuters

18-åringen har vokst veldig siden han flyttet til England i januar 2012

– Da jeg var her på prøvespill, tror jeg trenerne ble litt overrasket over at jeg er såpass god i luften. Jeg har veldig god hodestyrke. Det fikk dem kanskje inn på noen ideer om hvordan de kan bruke meg i fremtiden, sier Samuelsen.

Da han gjennomførte sin første treningsøkt med Manchester Citys akademi for tre og et halvt år siden, var han 164 centimeter høy og 50 kilo tung.

Nå er Samuelsen 72 kilo og 189 centimeter.

Skreddersydd opplegg

Det gjør ham til én av West Hams høyeste spillere. Og en spiller klubben ser for seg som en mulig midtspiss, i fremtiden.

London-klubben har gitt Samuelsen et personlig tilpasset treningsopplegg, slik de gjør med lagkameratene.

Samuelsens opplegg inneholder stort fokus på stabiliserende muskulatur i mage og rygg. Etter hvert er planen å ta i bruk tyngre vekter og øke mengden med bentrening.

– Jeg har fremdeles mye å gå på i vekt, men vil ikke bygge muskler for å bygge muskler. Jeg vil at kiloene jeg legger på meg skal gjøre meg mer eksplosiv, sier Samuelsen.

Laster Twitter-innhold

Målscorer

Han har allerede avslutningsegenskaper en spiss verdig. 18-åringen har scoret jevnt og trutt på treninger med A-laget i sommer og nettopp målteften er en annen grunn til at West Hams trenerapparat tror Samuelsen kan ha en fremtid som spiss.

– Jeg er en god avslutter og scorer mål fra midtbanen. Det bør bety at jeg kan score enda mer som spiss, sier Samuelsen.

– Akkurat nå tester klubben meg i mange forskjellige posisjoner. Det er nok som ving jeg er mest aktuell nå, men trenerne mener jeg har potensial til å bli en bra spiss med årene, sier unggutten.

Manager Bilic mener hans norske stortalent har mye å bidra med.

– Han er en veldig talentfull spiller og kan bli veldig nyttig, sier Bilic til klubbens nettsted.

Fotballnyheter