Slik skal Rosenborg unngå millionfella

LERKENDAL (NRK): Stig Inge Bjørnebye tror på europeisk gruppespill hvert år. Men noen ny lønnsfest blir det ikke for Rosenborg-spillerne.

Helland

LØNNSTAPERE: Hvis Tore Reginiussen, Pål Andre Helland og Olse Selnæs tar Rosenbog til mesterligaen neste høst, tjener de garantert mindre enn alle de møter.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi er ikke interessert i å legge opp til inflasjon på noe som ikke er varig, for eksempel lønn. Hvis vi skal bruker mer penger fordi vi har fått mer penger gjennom Europa, ønsker vi at det skal være på varige strukturer, sier RBKs sportslige leder, Stig Inge Bjørnebye, til NRK.

Torsdag kveld møter Rosenborg ukrainske Dnipro i den andre kampen i gruppespillet i europaligaen. Bare å være med der, sikrer trønderne inntekter på rundt 30 millioner. Med TV-avtaler, publikumsinntekter og ytterligere betaling for sportslig suksess, kan beløpet fordobles.

Det lukter litt gammel storhet på Lerkendal. For den sportslige oppturen kommer på et tidspunkt der klubben er i ferd med å fullføre en økonomisk helomvending.

Skal kutte mer

Det har vært en blodig kuttprosess etter at de årlige inntektene fra europacupspill forsvant. Den er ikke helt ferdig, heller.

– Budsjettet skal ned sju til ti millioner neste år også, opplyser RBKs daglige leder Tove Moe Dyrhaug.

Og nå skal ikke Rosenborg gå i den samme fella dersom de igjen får sugerøret inn i Uefas pengebinge gjennom årlig gruppespill i Europa, noe Stig Inge Bjørnebye mener klubben bør klare.

– Det vil være en utfordring hvis vi kontinuerlig kommer oss ut, hvordan vi forvalter verdiene det genererer. Det må forvaltes så vi kan bygge en så proff og bra klubb som mulig, fastslår Bjørnebye.

Stig Inge Bjørnebye

LOGISTIKKSJEF: Stig Inge Bjørnebye er ansvarlig for kjøp og salg av RBK-ere.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Han er sjefen for den enorme ressursbanken som spillerstallen er. I hans posisjon kunne det vært lett å la seg friste til noe helt annet enn en edruelig lønns- og innkjøpspolitikk.

Det kommer ikke til å skje.

– Vi må basere oss på spillere som er dønn dedikerte til å være i Rosenborg for å utvikle seg og for å nå sine ambisjoner, fastslår Bjørnebye.

I pluss på spillerlogistikk

For ham er det naturlig at Rosenborgs regnskap for kjøp og salg ikke går i balanse, men faktisk utgjør en inntektspost.

– Det er et mål i seg selv å drive en lønnsom spillerlogistikk. Det bør være mulig i Rosenborg, for vi er fortsatt en selgende klubb og vil være det i lang tid, sier han.

I sommer avslo RBK bud på flere nøkkelspillere. De kunne fått 30 millioner fra Ole Selnæs, men sa nei. Slik blir det neppe neste gang.

– Til syvende og sist styres vi av et marked. På et eller annet punkt i en sånn prosess når du et prisnivå vi ikke har råd til å si nei til, sier Stig Inge Bjørnebye.

Intervju med Stig Inge Bjørnebye om Rosenborg.

Se hele intervjuet med Bjørnebye her.

Fotballnyheter