NRK Meny
Normal

Norge og Island hjelper hverandre gjennom VM-kvaliken

BERN (NRK.no): Norges toppfotballsjef Nils Johan Semb og Islands landslagssjef Lars Lagerbäck tipser hverandre om farer ved de andre gruppemotstanderne.

Lars Lagerbäck og Nils Johan Semb
Foto: NTB Scanpix

– Vi små nasjoner må hjelpe hverandre, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til NRK.no.

Vennskapet hans med Islands landslagssjef Lars Lagerbäck kan vise seg å bli gull verdt på veien mot Brasil-VM i 2014 siden Norge og Island er i samme kvalifiseringsgruppe.

– Vi er enige om å snakke sammen og dele erfaringer fra kamper underveis i gruppespillet, sier Semb om forholdet til Lars Lagerbäck.

Gjennom fotballen har de to kjent hverandre i over 20 år. De har allerede snakket mye om VM-kvalifiseringen. Senest for to uker siden. Da fikk Semb tips om tirsdagens motstander Kypros som Island tapte mot i forrige runde.

Konkurrenter

– Hvor mye får du ut av samtalene med Lagerbäck?

– Erfaringene han har fra faktisk å stå på sidelinjen under kampene legger vi til all infoen vi får av å se kampene på DVD, sier Semb.

Norges toppfotballsjef er ikke redd for å snakke om samarbeidet med svensken som leder Island.

– Vi har en veldig god tone og snakker åpent om det, men samtidig er vi konkurrenter, påpeker Semb som reiser sammen med det norske landslaget i VM-kvaliken.

Møtes i siste kamp

På Island i starten av september måtte han se Norge gå på et sviende 0-2-nederlag mot Lagerbäcks menn. I forkant av kampen fortalte NRK.no hvordan Lagerbäck også kan ødelegge Norges VM-drøm.

– Det kan godt hende vi blir konkurrenter helt til siste kamp, gruppen vår er den mest åpne av alle i VM-kvaliken, mener Semb.

Norges siste kamp i kvalifiseringen er på Ullevaal mot nettopp Island.

– Da kan det hende det blir en middag med Lagerbäck etter kampen, smiler Semb.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.