Norge og Island hjelper hverandre gjennom VM-kvaliken

BERN (NRK.no): Norges toppfotballsjef Nils Johan Semb og Islands landslagssjef Lars Lagerbäck tipser hverandre om farer ved de andre gruppemotstanderne.

Lars Lagerbäck og Nils Johan Semb
Foto: NTB Scanpix

– Vi små nasjoner må hjelpe hverandre, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til NRK.no.

Vennskapet hans med Islands landslagssjef Lars Lagerbäck kan vise seg å bli gull verdt på veien mot Brasil-VM i 2014 siden Norge og Island er i samme kvalifiseringsgruppe.

– Vi er enige om å snakke sammen og dele erfaringer fra kamper underveis i gruppespillet, sier Semb om forholdet til Lars Lagerbäck.

Gjennom fotballen har de to kjent hverandre i over 20 år. De har allerede snakket mye om VM-kvalifiseringen. Senest for to uker siden. Da fikk Semb tips om tirsdagens motstander Kypros som Island tapte mot i forrige runde.

Konkurrenter

– Hvor mye får du ut av samtalene med Lagerbäck?

– Erfaringene han har fra faktisk å stå på sidelinjen under kampene legger vi til all infoen vi får av å se kampene på DVD, sier Semb.

Norges toppfotballsjef er ikke redd for å snakke om samarbeidet med svensken som leder Island.

– Vi har en veldig god tone og snakker åpent om det, men samtidig er vi konkurrenter, påpeker Semb som reiser sammen med det norske landslaget i VM-kvaliken.

Møtes i siste kamp

På Island i starten av september måtte han se Norge gå på et sviende 0-2-nederlag mot Lagerbäcks menn. I forkant av kampen fortalte NRK.no hvordan Lagerbäck også kan ødelegge Norges VM-drøm.

– Det kan godt hende vi blir konkurrenter helt til siste kamp, gruppen vår er den mest åpne av alle i VM-kvaliken, mener Semb.

Norges siste kamp i kvalifiseringen er på Ullevaal mot nettopp Island.

– Da kan det hende det blir en middag med Lagerbäck etter kampen, smiler Semb.

Fotball

Oppsummert

 • Her får du alt av fotballnyheter.
 • Solskjær forlenger

  Ole Gunnar Solskjær blir etter planen i Manchester United frem til 2024 etter at han forlenget kontrakten. Han har også en klausul som gjør at han kan forlenge ett ytterligere år. Det bekrefter klubben selv på sine nettsider.

  Han skal snart gyve løs på en ny sesong og jakter på sitt første trofé med klubben.

  – Alle vet hvilke følelser jeg har for denne klubben, og jeg er strålende fornøyd med å signere en ny kontrakt, sier Solskjær på klubbens nettsider.

  Han hadde i utgangspunktet ett år igjen av kontrakten sin.

  Nordmannen tok over klubben i desember 2018, først på midlertidig basis. Våren 2019 ble han ansatt på permanent basis.

  Pre Season Friendly - Derby County v Manchester United
  Foto: Craig Brough / Reuters
 • United presenterte Sancho

  Det har lenge vært klart at Jadon Sancho blir Manchester United-spiller. Fredag ettermiddag ble den engelske unggutten offisielt presentert som United-spiller.

  I en 50 sekunders lang presentasjonsvideo på klubbens Twitter-konto, får man se Sancho i Manchester Uniteds nye hjemmedrakt, mens han på slutten sier:

  – Dette er hjemme mitt. Det er her jeg hører hjemme.

  Sancho har lenge vært på radaren til Ole Gunnar Solskjær, og i løpet av EM ble det endelig klart at Manchester United hadde kommet til enighet med Dortmund om en overgang.

  Til klubbens hjemmeside takker Sancho for mulighetene han fikk i Dortmund, men at han alltid visste at han kom til å vende hjem til England.

  – Å signere for Manchester United er en drøm som går i oppfyllelse, og jeg kan ikke vente med å sette i gang Premier League-sesongen, sier han.

  Laster Twitter-innhold
 • Gjør forandringer på bruken av VAR

  Tykkere offsidelinjer på VAR-avgjørelser og enda en omskrivning av handsregelen er noen av regelendringene som kommer når Premier League settes i gang igjen.

  Premier League-sesongen åpner med kampen mellom Brentford og Arsenal 13. august. I den anledning har ligaen revidert reglene og bruken av videodømmingsverktøyet VAR, skriver Sky Sports.

  En av nyvinningene er at det skal brukes tykkere linjer når offside skal sjekkes med VAR.

  Som i EM, kommer ikke publikum til å få se prosessen der VAR-dommerne setter linjene når de sjekker offsideavgjørelser. Før endringen kommende sesong, var Premier League den eneste store ligaen som viste dette. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Mike Hewitt / AP
 • Benzema testet positivt

  Karim Benzema, som gjorde comeback på det franske landslaget i sommerens EM, har fått påvist koronaviruset. Det melder Real Madrid fredag.

  Den kortfattede meldingen på Real Madrids nettsider er som følger:

  – Real Madrid bekrefter at vår spiller Karim Benzema har testet positivt for covid-19.

  Benzema var en av de viktigste spillerne til Real Madrid forrige sesong, og var klubbens toppscorer i La Liga med 23 mål. Bare Lionel Messi scoret flere i ligaen.

  Benzema
  Foto: Franck Fife / AFP
 • «Norske» Chelsea får tøff start

  «Norske» Chelsea begynner forsøket på å forsvare forrige sesongs ligatittel borte mot naborival Arsenal i første runde.

  De regjerende mesterne får en tøff start på den kommende sesongen i den engelske toppdivisjonen for kvinner.

  Serieåpningen helgen 4. og 5. september mot Arsenal følges opp av en hjemmekamp mot Everton, før de blåkledde fra London tar turen til Manchester og møter United. Der blir det et gjensyn med tidligere lagvenninne Maria Thorisdottir, som byttet ut London med Manchester forrige sesong. (NTB)

  FILE PHOTO: FA Women's League Cup Final - Bristol City v Chelsea
  Foto: Peter Cziborra / Reuters