NRK Meny
Normal

Slik skal Huseklepp igjen bli en joker for Drillo

CAPE TOWN (NRK.no): Erik Huseklepp er tilbake på landslaget for første gang siden august i fjor. Det vil han utnytte maksimalt.

Landslaget i fotball er i Sør-Afrika for å spille treningskamp mot Sør-Afrika. Erik Huseklepp er med i troppen for første gang siden i fjor sommer.

VIDEO: Huseklepp har trent hardt denne vinteren i håp om å bli en viktig spiller på landslaget igjen

På sin første landslagstrening siden samlingen inn mot Hellas-kampen på Ullevaal i august i fjor - i 25 graders varme i Cape Town, kjørte Brann-spilleren Erik Huseklepp på med løpsintervaller på tampen av økta.

Han er nemlig klar på hva som gjelder:

– Jeg har trent veldig bra i hele desember. Og jeg skal trene bra fram mot sesongstart, sier Huseklepp til NRK.

Spent Drillo

Landslagssjef Egil Olsen er spent på hva Huseklepp får til mot Sør-Afrika og Zambia på den sørlige halvkule den neste uka. Tirsdag venter Sør-Afrika i Cape Town, neste lørdag Zambia i Ndola - trolig med Huseklepp fra start i minst en av kampene.

– Huse var en av våre aller nyttigste spillere i en periode, sier Drillo til NRK.

Men det ble mest rot i Bari, Portsmouth og Birmingham. Og etter 2-3 for Hellas på Ullevaal 15. august i fjor - valgte Drillo å vrake Huseklepp i VM-kvaliken. En hofteskade satte Huseklepp tilbake etter en lovende start på Brann-returen.

– Vi håper å få Erik tilbake der han var på sitt beste. Det så vi antydning til på slutten av fjorårsesongen. Og her har han muligheten til å vise at han allerede er der, sier Drillo.

– Hva vil det bety for landslaget å få Huseklepp opp på det nivået han var på - som da han scoret mot store nasjoner som Frankrike og Portugal?

– Da han var på sitt beste, så var han jo veldig viktig for oss. Han var målfarlig, hadde gode finter og brukte farta si. Så det blir spennende å se "Huse" her nede, sier Drillo til NRK.

Ikke gøy

Huseklepp innrømmer at det har vært tungt å være ute av landslagsbildet i flere måneder der Norge tok viktige VM-poeng.

– Det har ikke vært gøy. Men samtidig har jeg jobbet med med selv for å komme tilbake. I godt gammelt slag tror jeg at jeg alltid vil være med i en vurdering her, sier Huseklepp.

Spill ute i Europa tenker han ikke på lenger.

– Nå tenker jeg bare på Brann. Og på landslaget, selvsagt, smiler Huseklepp.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia