– Sannsynligheten for et sånt utfall er veldig, veldig liten

Ingen av de gjenværende eliteserielagene møter hverandre i 4. runde av fotball-NM.

Slik splles den fjerde runden av fotball-NM.

VIDEO: Se hele trekningen her.

Cup-askeladdene Kvik-Halden og Tromsdalen får det knalltøft i cupens neste runde.

Fredag gjennomførte Norges Fotballforbund trekning av 4. runde, og den endte helt uten interne oppgjør mellom lag fra eliteserien.

Tromsdalen slo ut Bodø/Glimt i 3. runde torsdag, men får det tøft borte mot Rosenborg i neste runde. Kvik-Halden, som sendte Strømsgodset ut etter å ha tatt seg videre på straffesparkkonkurranse for tre gang på rad, må reise til Molde.

Hele trekningen i faktaboks:

Forbauset over utfallet

Toppfotballsjef Nils Johan Semb deltok på fredagens trekning og var forbauset over at eliteserielagene spredte seg på alle de åtte oppgjørene.

– Sannsynligheten for et sånt utfall er veldig, veldig liten, fastslo han under sendingen.

Åtte av 16 eliteserielag var utslått etter at 3. runde i årets fotball-NM var ferdigspilt torsdag.

Med på fredagens trekning var også Strømmen-trener Espen Olsen. Onsdag jublet han for 3. rundeseier mot lokalrival Lillestrøm, og foran fredagens trekning uttrykte han ønske om å slippe topplagene i eliteserien.

– Det verste vi kunne få

Slik gikk det ikke. Strømmen skal ut mot toppseriens overraskelseslag Stabæk i 4. runde og fikk i tillegg bortekamp.

– Dette var vel noe av det verste vi kunne få. Nå får jeg nok kjeft, smilte Strømmen-treneren etter trekningen. Eliteserielagene er nok favoritt i alle kampene, så dette var dårlig trukket, tilføyde han.

Sportslig leder i Rosenborg, Stig Inge Bjørnebye, vil ikke være med på at laget har fått en enkel motstander i neste runde.

– Vi prioriterer alle kamper uansett hvem vi spiller mot, noe vi beviste sist kamp hvor vi parkerte motstanderen etter et kvarter. Det vitner om profesjonalitet og riktig fokus, og sånn må vi gjøre det skal vi nå det eneste målet med cupen, som er å vinne, sier han til NRK.

Tromsdalen

Tromsdalen jublet da de slo ut Bodø/Glimt, men får det tøft mot Rosenborg.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Fotballnyheter