«Radio» Müller trøster seg med Simpsons – slik er Tysklands VM-helt

Han ser på Simpsons etter å ha tapt fotballkamper, og beskriver seg selv som en «rom-arkitekt». Bli bedre kjent med Tysklands største finaleprofil, Thomas Müller.

Thomas Müller og Kona Lisa

Thomas Müller og kona Lisa har vært gift siden 2009. Her er de fotografert på oktoberfest i 2013.

Foto: LENNART PREISS / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

Thomas Müller har scoret fem mål og servert tre målgivende pasninger i VM, men er allikevel en spiller som det ikke alltid er så lett å bli klok på.

Er han spiss? Ving? Midtbanespiller?

Thomas Müller smilte selv da han fikk det spørsmålet, før han svarte:

– Jeg er en rom-arkitekt, er ikke det en fin tittel, sa han og viste til det som er hans største styrke.

Müller med gullstøvelen

Thomas Müller fikk gullstøvelen som et bevis på at han ble toppscorer i VM 2010.

Foto: Matthias Schrader / Ap

Müller er kjent for å finne rom der det ikke burde være mulig, og bare 24 år gammel har han allerede klart å score 10 VM-mål. Kun to andre har greid det raskere, ungarske Sandor Kocsis og Tysklands egen Gerd Müller.

Barnestjerne

At Thomas Müller skulle bli fotballspiller ble spådd av ganske mange ganske tidlig. Ifølge bundesliga.com fortalte en venn av familien at han skilte seg ut tidlig i spill for TSV Pähl.

– Jeg husker en sesong hvor vi scoret 165 mål. Müller scoret 120 av dem, sa Wolfgang Tuffentsamer.

Kun elleve år gammel meldte han overgang til Bayern München, og der avanserte han stødig gjennom de forskjellige ungdomsavdelingene, før karrieren hans virkelig tok fart da Louis van Gaal kom til klubben.

Han satte den da tjue år gamle spilleren rett inn på førstelaget og gikk så langt som å si at med han som manager kom Müller alltid til å spille.

Tidlig etablert

The Müllers

Kona Lisa er profesjonell sprangrytter og her er det unge paret på CHIO World Equestrian Festival i Aachen.

Foto: JOERG CARSTENSEN / Afp

Høsten 2009 var god for Thomas Müller, da han også giftet seg med sin kjæreste Lisa, som han ble samme med som tenåring. Hun er en aktiv hestesportsrytter, og mannen er ofte med på stevner, og har uttalt at han blir mer nervøs av å se på henne enn å spille fotball selv.

Det unge paret holder seg stort sett i den private sfære, men i et felles intervju de to gjorde med Das Bild, innrømte VM-helten at de to har en ganske tradisjonell arbeidsfordeling.

– Jeg tar ansvar for det mannen skal. Løfte og bære ting. Men jeg har ikke ansvaret for oppvaskmaskinen, sa han til avisa.

– Han skal bære ut søpla, men den renner over, og de tomme drikkeboksene har stått utenfor huset en uke, kjære, repliserte kona.

– Jeg har sett det, det skjer visst ingenting med dem. Hjemme har Lisa alt under kontroll, jeg vil ikke forstyrre for mye i ferien min, da blir det bare forvirring, sa han med glimt i øyet. Mens fotballspillere flest blir mer og mer drillet i klisjeer og mediahåndtering, har Thomas Müller en annen leveregel.

– Si det samme i et intervju som du ville sagt til en kompis, har han sagt om måten han ønsker å fremstå på.

Ingen ballgutt

De gode prestasjonene på Bayern München i 2009/10 gjorde ham raskt aktuell for landslaget. Han ville trolig fått landslagsdebuten allerede høsten 2009 om ikke landskampen mot Chile hadde blitt avlyst som følge av dødsfallet til keeperen Robert Enke.

Isteden debuterte han i mars 2010 mot Argentina, i en kamp Tyskland tapte 1-0. Da Müller møtte på pressekonferanse etter kampen trodde daværende Argentina-trener, Diego Maradona, at Müller var en ballgutt. Tre måneder senere scoret Müller åpningsmålet i VM-kvartfinalen mot nettopp Argentina, og Tyskland vant til slutt 4-0.

– Han tror nok ikke jeg er ballgutt nå lenger, sa Müller syrlig.

Sur med Simpsons

Müller er kjent blant lagkameratene for at han snakker ustanselig, og kalles gjerne «Radio» Müller. Der Müller er, er det en vits eller noe annet sprell på gang, blir det sagt, og da Bayern München vant nok et ligagull var det Müller som tok megafonen og satte feiringen i gang.

Og når livet leker og han har spilt en god kamp, da vet kona hvordan hun skal behandle ham. Da er det en porsjon nydelig trøffelpasta og et glass rødvin. Men om han taper?

– Da lar jeg han være i fred. Så kan han sitte og se på litt Simpsons og Two and a half men, og da kommer han raskt i bedre humør, har hun sagt i en intervju.

Thomas Müller har scoret fem mål for Tyskland så langt i VM.

Se alle Thomas Müllers fem mål så langt i VM her.

Fotballnyheter