Normal

- Pengene ble gjemt i teddybjørner - UEFA slår tilbake

UEFA vil gå til rettslig skritt for å slå tilbake anklager om at Ukraina/Polen fikk fotball-EM i 2012 etter bestikkelser.

Michel Platini viser fram av Ukraina/Polen skal får EM i 2012

UEFA-president Michel Platini da Ukraina/Polen fikk EM i 2012

Foto: LUKE MACGREGOR / REUTERS

UEFA vil saksøke Spyros Marangos som hevder at fire UEFA-representanter mottok bestikkelser på til sammen 100 millioner kroner for at Ukraina/Polen skulle vinne avstemningen mot Italia og Kroatia/Ungarn for å sikre seg mesterskapet i 2012, skriver worldfootballinsider.com.

Penger i teddybjørner

Lytternes teddybjørner

Hvor mange penger får man inn i en teddybjørn? ( illustrasjonsfoto)

Foto: Inger Nina Foss

Marangos som tidligere var kasserer i det kypriotiske fotballforbundet, har overlevert informasjon til avisene La Gazetto dello Sport og Süddeutsche Zeitung Allegemeine som skal bevise at bestikkelsen fant sted før avstemningen i Cardiff 18. april 2007.

Han forklarer at penger ble skjult inni store teddybjørner, og at pengene ble "vasket" på Kypros.

En tidligere UEFA-representant skal ha ønsket å sikre at EM gikk til Ukraina/Polen, koste hva det koste ville, sier han.

Nekter

EURO 2012 nekter for beskyldningene, og en talsmann i UEFA sier til Insider at de ikke har mottatt noen dokumentasjon fra Marangos til sitt hovedkvarter i Nyon, Sveits. De vil derfor gå til rettslige skritt mot ham.

Marangos på sin side hevder at han har forsøkt å kontakte UEFA over lang tid for å fortelle historien sin, men at de ikke har svart på henvendelsen hans. Derfor har han nå gått til pressen med saken sin. Han sier også at frykter for sikkerheten til sin familie og kilder, men vil gå med på offentliggjøre informasjonen han sitter på hvis det skjer på hans premisser.

- Jeg sitter på tre dokumenter, hvor bare et av dem er nok til å åpne saken. Jeg er klar til å overgi denne informasjonen, men bare her på Kypros og under tilsyn av en offentlig myndighet, sier Marangos til Gazetta.

- Jeg ønsker at det skal være rettferdig, og at EURO 2012 skal bli flyttet til Italia, sier han videre.

EURO 2012 LOGO

Representanter for de to vertsnasjonene da logoen til EURO 2012 ble presentert i Kiev i desember i fjor.

Foto: GENYA SAVILOV / AFP

- Platin vil hjelpe

Han legger til at han ser på UEFA-president Michel Platini som en ærlig venn som til slutt kommer til å hjelpe han.

Marangos hevder at agendaen hans med å gå ut med saken nå et å gjøre budrunde rundt store fotballmesterskap mer gjennomsiktlige, og at avgjørelsen om hvem som til slutt skal få EM og VM skal bli tatt av en kommisjon med teknisk kompetanse.

FIFA gransker beskyldninger

Det internasjonale fotballforbundet FIFA skal møtes i Zurich i disse dager for å diskutere beskyldninger om bestikkelser for å få VM, og i lys av dette vil nok også de siste anklagene angående EM bli tatt med i betraktningen. UEFA har også fem av medlemmene i FIFAs executive komité som avgjør hvem som får VM, men det skal ikke være noen antydninger om at de skal være innblandet i bestikkelsene rundt EM 2012.

Fotballnyheter