- Pengene ble gjemt i teddybjørner - UEFA slår tilbake

UEFA vil gå til rettslig skritt for å slå tilbake anklager om at Ukraina/Polen fikk fotball-EM i 2012 etter bestikkelser.

Michel Platini viser fram av Ukraina/Polen skal får EM i 2012

UEFA-president Michel Platini da Ukraina/Polen fikk EM i 2012

Foto: LUKE MACGREGOR / REUTERS

UEFA vil saksøke Spyros Marangos som hevder at fire UEFA-representanter mottok bestikkelser på til sammen 100 millioner kroner for at Ukraina/Polen skulle vinne avstemningen mot Italia og Kroatia/Ungarn for å sikre seg mesterskapet i 2012, skriver worldfootballinsider.com.

Penger i teddybjørner

Lytternes teddybjørner

Hvor mange penger får man inn i en teddybjørn? ( illustrasjonsfoto)

Foto: Inger Nina Foss

Marangos som tidligere var kasserer i det kypriotiske fotballforbundet, har overlevert informasjon til avisene La Gazetto dello Sport og Süddeutsche Zeitung Allegemeine som skal bevise at bestikkelsen fant sted før avstemningen i Cardiff 18. april 2007.

Han forklarer at penger ble skjult inni store teddybjørner, og at pengene ble "vasket" på Kypros.

En tidligere UEFA-representant skal ha ønsket å sikre at EM gikk til Ukraina/Polen, koste hva det koste ville, sier han.

Nekter

EURO 2012 nekter for beskyldningene, og en talsmann i UEFA sier til Insider at de ikke har mottatt noen dokumentasjon fra Marangos til sitt hovedkvarter i Nyon, Sveits. De vil derfor gå til rettslige skritt mot ham.

Marangos på sin side hevder at han har forsøkt å kontakte UEFA over lang tid for å fortelle historien sin, men at de ikke har svart på henvendelsen hans. Derfor har han nå gått til pressen med saken sin. Han sier også at frykter for sikkerheten til sin familie og kilder, men vil gå med på offentliggjøre informasjonen han sitter på hvis det skjer på hans premisser.

- Jeg sitter på tre dokumenter, hvor bare et av dem er nok til å åpne saken. Jeg er klar til å overgi denne informasjonen, men bare her på Kypros og under tilsyn av en offentlig myndighet, sier Marangos til Gazetta.

- Jeg ønsker at det skal være rettferdig, og at EURO 2012 skal bli flyttet til Italia, sier han videre.

EURO 2012 LOGO

Representanter for de to vertsnasjonene da logoen til EURO 2012 ble presentert i Kiev i desember i fjor.

Foto: GENYA SAVILOV / AFP

- Platin vil hjelpe

Han legger til at han ser på UEFA-president Michel Platini som en ærlig venn som til slutt kommer til å hjelpe han.

Marangos hevder at agendaen hans med å gå ut med saken nå et å gjøre budrunde rundt store fotballmesterskap mer gjennomsiktlige, og at avgjørelsen om hvem som til slutt skal få EM og VM skal bli tatt av en kommisjon med teknisk kompetanse.

FIFA gransker beskyldninger

Det internasjonale fotballforbundet FIFA skal møtes i Zurich i disse dager for å diskutere beskyldninger om bestikkelser for å få VM, og i lys av dette vil nok også de siste anklagene angående EM bli tatt med i betraktningen. UEFA har også fem av medlemmene i FIFAs executive komité som avgjør hvem som får VM, men det skal ikke være noen antydninger om at de skal være innblandet i bestikkelsene rundt EM 2012.

Fotball

 • Slik spilles Toppserien

  Toppserien sparkes i gang 20. mars med regjerende seriemester Vålerenga mot Avaldsnes. For første gang blir det nye serieformatet tatt i bruk.

  Den nye seriestrukturen består av et grunnspill med 18 serierunder og et sluttspill som vil være fra runde 19 til 25. De fire beste lagene danner et sluttspill med dobbel serie, der vinneren blir seriemester.

  Her er første runde 20. og 21. mars: Klepp – Arna-Bjørnar, LSK Kvinner – Lyn, Rosenborg – Stabæk, Sandviken – Kolbotn og Vålerenga – Avaldsnes.

  Slik viser NRK de første rundene av årets Toppserie:

  Runde 1: Vålerenga-Avaldsnes søndag 21/3 klokka 17.00.

  Runde 2: LSK-A-B søndag 28/3 klokka 17.00.

  Runde 3: Stabæk-Sandviken søndag 18/4 klokka 16.00.

  Runde 4: RBK-Avaldsnes søndag 25/4 klokka 16.00.

  Runde 5: A-B-Sandviken søndag 2/5 klokka 16.00.

  Runde 6: RBK-Klepp søndag 9/5 klokka 16.00.

  Runde 7: Vålerenga-RBK lørdag 15.mai klokka 17.00.

  Runde 8: Sandviken-Vålerenga lørdag 22/5 klokka 17.00.

  Runde 9: RBK-Sandviken søndag 30/5 klokka 16.00.

  Hele terminlisten finner du her.

  Toppserien fotball kvinner 2020: Vålerenga - Arna-Bjørnar (4-0)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Skjøt Solskjær ned fra tabelltopp

  Leicester slo Chelsea 2-0 i tirsdagens toppkamp i Premier League og er ny serieleder, iallfall inntil Manchester-lagene spiller onsdag kveld.

  Wilfred Ndidi og James Maddison scoret for Leicester før pause, og for første gang fikk manager Brendan Rodgers se ett av sine lag slå Chelsea. Det skjedde i 16. forsøk.

  Laget er ett poeng foran United og tre foran City, men begge Manchester-lagene skal i aksjon onsdag.

  Wilfred Ndidi
  Foto: Michael Regan / AP
 • Videre i FA-cupen

  Southampton fikk det ikke lett i ruskeværet, men vant den utsatte FA-cupkampen mot Shrewsbury 2-0 og får besøk av tittelforsvarer Arsenal i 4. runde lørdag.

  Dan N'Lundulu scoret kampens første mål etter ett kvarter - og det var også 21-åringens første for klubben, i hans første kamp fra start.

  Først i det 89. minutt utløste James Ward-Prowse spenningen da han scoret på frispark fra distanse.

  Dan N'Lundulu
  Foto: Adam Davy / AP
 • Haaland målløs da 17-åring avgjorde

  Etter uavgjort hjemme mot Mainz forrige runde, trengte Dortmund en seier mot Bayer Leverkusen for å henge med i toppkampen. Men sjansesløseri ødela for de gule og svarte.

  I første omgang tok Bayer Leverkusen ledelsen etter 14 minutter første omgang ved Moussa Diaby.

  Julian Brandt scoret mot gamleklubben, og utliknet etter 67 minutter. Både før og etter målet hadde Dortmund flere store muligheter, uten at de klarte å utnytte de.

  Istedenfor stjal 17 år gamle Florian Wirtz showet. 10 minutt før slutt satt han ballen i hjørrnet etter en kontring. Det ble også kampens siste mål, og sluttresultatet ble 2-1.

  Erling Braut Haaland spilte hele kampen, uten at han kom til noen av kampens største sjanser. Nærmest var han etter 64 minutter da han fikk en avslutning blokkert. Dermed har nordmannen gått målløs av banen i tre av fire kamper etter jul.

  Dortmund står på 29 poeng og ligger på fjerdeplass, mens Bayer Leverkusen klatrer til andreplass på tabellen.

  Erling Braut Haaland
  Foto: Martin Meissner / AFP
 • Scoret igjen

  Superspiss Michail Antonio sikret West Ham sin tredje strake seier i Premier League etter 2–1 mot West Bromwich onsdag.

  – Det er utrolig å være del av denne klubben nå. Kjemien er fantastisk, og ennå har vi ikke nådd vårt toppnivå, sa matchvinneren til BT Sport.

  Hjemmelaget gikk opp i ledelsen like før pause etter scoring av Jarrod Bowen. Vladimír Coufal ga den målgivende pasningen.

  Så reduserte bortelaget etter mål fra Matheus Pereira, før Mikhail Antonio vartet opp med en ekte spiss-scoring i det 66. minutt. På en pasning fra Andrey Yarmolenko hamret Antonio ballen i mål på volley, til tross for at han var i duell med tre motspillere.

  Det er hans femte mål for sesongen. West Ham er nå ubeseiret i seks kamper.

  Michail Antonio
  Foto: MATTHEW CHILDS / AFP