NRK Meny
Normal

Slankere Forren føler seg i toppform

MARBELLA/OSLO (NRK): Vegard Forren føler seg bedre trent enn på lenge etter at han tidligere i år bestemte seg for å gå ned i vekt.

Vegard Forren

TRENING: Vegard Forren sier han har jobbet godt i tre måneder.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Nå håper jeg at jeg er godt nok rustet til å gi Mandzukic og Olic (angrepsspillere på Kroatia, red. anm) litt juling. De skal få det tøft, sier han.

Midtstopperen strutter av selvtillit når han snakker om hardkjøret han har vært igjennom i løpet av de siste månedene.

Forren er på landslagets samling på Marbella der laget forbereder seg til lørdagens EM-kvalifiserringskamp mot Kroatia. Etter en skadefri og intens sesongoppkjøring føler han seg i svært god form.

– Jeg tror formen er bra. Det føles bra, jeg har trent godt og har jobbet godt i tre måneder nå. Jeg tror jeg er i rute, sier han til NRK.

Fikk slanke-ordre av Solskjær

Treningen har vært nødvendig, ifølge ham selv. Molde-spilleren har til tider slitt med vekta, og i februar ga han i et intervju til VG klar beskjed om at han måtte ned i vekt.

– Jeg må gå litt ned i vekt. Og hvis jeg skal gjøre tabber, så er det greit at det skjer i februar og ikke i april, sa blant annet Forren da.

Også tidligere har vekten til Molde-spilleren vært et tema. I 2011 fikk han regelrett beskjed om å slanke seg av daværende MFK-trener Ole Gunnar Solskjær.

Føler seg bedre enn på lenge

Nå føler han seg imidlertid bedre trent enn på svært lenge.

– Det har vært litt personlige mål, men det har vært et viktig mål også for min del. Jeg har jobbet veldig hardt, mer enn noengang, og jeg er der jeg skal være. Så skal jeg jobbe enda litt mer for å bli enda bedre, sier han om vektreduksjonen.

– Jeg har unngått skader og tålt all den treningen jeg har hatt. Det har gitt betaling. Jeg er et steg foran der jeg var på samme tid i fjor.

– Blir tøff kamp

Førstkommende lørdag får han den første virkelige testen på egen form når landslaget møter sterke Kroatia. Forren vet de norske spillerne står overfor en knallhard oppgave.

– Det blir tøft. Det vil by på mange utfordringer. Men vi har gledet oss til denne samlingen lenge og har forberedt oss godt. Vi skal vise at vi ikke blir enkel å møte, vi heller. Men det er ikke tvil om at det er topplag vi møter.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.