NRK Meny
Normal

Slakter tyskernes seiersdans: – Smakløst

De tyske spillernes seiersdans etter seieren i VM får gjennomgå i både tysk og argentinsk presse.

Tysk seiersdans

Denne feiringen har satt sinnene i kok i både Argentina og Tyskland.

Stjernene ble mottatt som helter i Berlin etter VM-gullet i Brasil. Over 400 000 tyskere hadde møtt opp på Branderburger Tor for å hylle VM-heltene, men en del av spillernes feiring får nå kritikk både i tysk og argentinsk presse.

Mario Götze, Miroslav Klose, Toni Kroos, André Schürrle, Roman Weidenfeller og Shkodran Mustafi dro i gang en dans der de gikk krumbøyd bortover mens de ropte «Slik går Gauchoene!» (Gaucho er en betegnelse på sør-amerikaner, journ. anm.) for å deretter strekke armene i været og rope «og slik går tyskerne!».

– Tror de kan se ned på andre

Mario Götze og Andre Schürrle

Mario Götze og Andre Schürrle poserer med VM-trofeet foran folkemengden på Brandenbruger Tor.

Foto: Alex Grimm / Ap

Den tyske feiringen falt ikke i god jord i Argentina. Sportsavisen Olé skriver «Tyskerne tror de kan se ned på andre», ifølge den tyske avisa Bild. Dagsavisen Infobae kalte det «En antiargentinsk provokasjon fra en verdensmester»

Den kjente uruguayanske radiokommentatoren Victor Hugo Moralez gikk enda lenger i sin kritikk, og skal ha sammenlignet de tyske spillerne med nazister.

Også i hjemlandet må Götze & co. tåle kritikk. Rheinisch Post skriver «Ikke verdig av mesterne. De er tross alt ambassadører for Tyskland», Frankfurter Allgemeine kaller opptrinnet «Et smakløst selvmål» og Tageszeitung mente det var «Respektløst i seiersrusen».

– Trist

Presidenten i det tyske fotballforbundet, Wolfgang Niersbach, beklager opptrinnet.

– Det er trist hvis dette av enkelte blir oppfattet som et angrep på Argentina, sier Niersbach.

Han sier videre at han vil skrive til sin argentinske kollega og gjøre det tydelig at det tyske fotballforbundet har den største respekten for Argentina, og at han ser fram til neste kamp mellom lagene i september.

Fotballnyheter