– England sliter mot Norge. Det vet Hodgson

En av de mest erfarne fotballreporterne til britiske Sky Sports er langt fra sikker på engelsk seier mot Norge.

Nick Collins og Roy Hodgson

Sky Sports erfarne fotballreporter, Nick Collins (innfelt), mener Roy Hodgson er en solid trener. Her er Hodgson på vei inn til fredagens pressekonferanse på Ullevaal.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK|

Nick Collins

Sky Sports erfarne fotballreporter, Nick Collins, intervjues av svenske SVT fredag. Sverige er i EM-gruppe med England. De to andre lagene er tidligere VM- og EM-mester Frankrike og vertsnasjonen Ukraina.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

– Uavgjort er også en positiv start for Hodgson, sier Nick Collins, fotballreporter for Sky Sports, til NRK.no.

Nick Collins har fulgt det engelske landslaget i 22 år. Lørdagens kamp mot Norge på Ullevaal blir nummer 212 for den erfarne reporteren.

Han er skrekkelig klar over fotballhistorien som gir Norge fordel før lørdagens kamp.

– Historien viser at England sliter mot Norge. Det vet Hodgson. Norge er en vanskelig motstander, sier Collins.

Norge har vunnet to av de tre siste kampene mot England (2-1 i 1981 og 2-0 i 1993), den tredje endte uavgjort (1-1 i 1992).

– Ser mot EM

Roy Hodgson overtok det engelske landslaget i starten av mai. Lørdagens kamp mot Norge blir hans første som England-manager.

– Det er viktigere å vinne den første EM-kampen enn den første kampen som England-manager, sa Roy Hodgson fredag.

Collins er enig.

– Det vil ikke være bra hvis England taper mot Norge, men jeg tror det ikke vil bli mye bråk siden alt handler om å få laget klart til den første EM-kampen (mot Frankrike 11. juni, journ.anm.).

– Han vil tåle et tap lørdag så lenge England vinner sin første EM-kamp, sier Sky-reporteren.

Får tid

Ifølge den britiske journalisten har engelske fotballfans tro på 64-åringen fra Croydon like utenfor London.

Det engelske landslaget havnet i en kinkig situasjon da Fabio Capello trakk seg som trener bare fire måneder før EM.

Tottenham-manager Harry Redknapp var favoritt til å overta, men da det hadde gått så lang tid at en ny trener måtte på plass var det Hodgson som ble valgt.

– Mange føler at han sto frem når England trengte det som mest. Derfor gir fansen han tid, sier Collins.

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Tung tid for Evjen

  Innhoppet på 19 minutter mot Groningen torsdag var fotballproffen Håkon Evjens første minutter på nesten tre måneder. Han kaller sesongen frustrerende.

  – Det er ikke noe å legge skjul på. Det er veldig kjedelig å ikke få spille. Men jeg får ikke gjort noe med det, og må bare jobbe hardt og ta sjansen når den byr seg, sier AZ Alkmaar-spilleren til NTB.

  Unggutten herjet for Bodø Glimt i 2019-sesongen med 13 mål på 29 kamper. En retur til de gulkledde er ikke noe som er planen med det første.

  bXUlp1PEypo
  Foto: EXPA/ Florian Schroetter / NTB
 • Tromsø tok poeng mot Molde

  Ebiye Moses scoret to mål for hjemmelaget og Ohi Omoijuanfo scoret to mål for gjestene da Tromsø og Molde spilte 3-3 på Alfheim torsdag kveld.

  Molde ledet 1-0, 2-1 og 3-1, men Tromsø ga aldri opp i sin første hjemmekamp etter fjorårets opprykk. Med sin utligning i det 64. minutt sørget Eric Kitolano for at gullfavorittene bare fikk med seg ett poeng hjem.

  Ola Brynhildsen scoret det tredje målet for Molde.

  Målfesten var jevnspilt, og begge lagene var effektive. Molde hadde faktisk bare tre avslutninger på mål, mens Tromsø hadde fire.

  – Det er et godt Tromsø-lag vi møter, men vi forærer dem målene. Det er slurv og enkle feil. Det skal holde å score tre mål på bortebane, sier Molde-trener Erling Moe til Eurosport.

  Tromsø
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
 • Tronstad scoret for Vitesse

  Sondre Tronstad noterte seg for et lekkert mål da Vitesse spilte 3-3 mot Fortuna Sittard i nederlandsk fotball torsdag. Tronstad scoret sesongens første mål da han stanget inn Vitesses første nettkjenning, melder NTB.

  Det ene poenget gjør at Vitesse ender på 4.-plass i æresdivisjonen, selv om det gjenstår én kamp. Tronstads klubb har 61 poeng. Dermed er det sju poeng opp til tredjeplasserte AZ Alkmaar.

  AZ spilte 0-0 mot Groningen torsdag. Fredrik Midtsjø og Jonas Svensson spilte hele oppgjøret for AZ, mens Håkon Evjen kom inn det siste kvarteret. Jørgen Strand Larsen kom inn etter halvspilt 2. omgang for Groningen.

  Sondre Tronstad
  Foto: MAURICE VAN STEEN / AFP
Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United