Sommerens viktigste fotballkamp

Klokka 12 i dag tar Egil Olsen ut troppen til VM-kvalifiseringskampen mot Skottland 12. august. Kampen betyr alt for Norges VM-sjanser.

Egil "Drillo" Olsen
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Og du kan se uttaket direkte her på NRKsport.no.

Se uttaket DIREKTE

Norge ligger sist i sin gruppe etter tre uavgjorte kamper og to tap. Likevel har de en liten sjanse til å ta den andreplassen som kan gi videre kvalifisering, men det krever seier i alle de tre siste kampene.

Norges kvalik-gruppe i VM

Det betyr at poengtap mot skottene på Ullevaal definitivt er takk og farvel til norsk deltakelse i VM i Sør-Afrika neste sommer.

Det betyr også at Norges Fotballforbund - med "Drillo" eller en annen landslagssjef - har 13 måneder på seg til å bygge opp et nytt landslag til EM-kvalifiseringen som begynner i september 2010.

Men slår Norge Skottland, er utsiktene helt annerledes. Da blir kampene mot Island borte 5. september og Makedonia hjemme fire dager seinere to nye "cupfinaler" som må vinnes.

Kan gi omspill

Da må Norge håpe på at Skottland ikke slår suverene Nederland 9. september. I så fall ender Norge som nummer to, forhåpentligvis med nok poeng til å holde minst én annen gruppetoer bak seg.

Det vil gi omspill hjemme og borte om en VM-plass. Disse kampene spilles 14. og 18. november.

Kampen mot Skottland går på et tidspunkt som bør passe Norge bra. Den norske serien er som kjent midt i sesongen, mens i Skottland er man så vidt kommet i gang med sin høstsesong.

Fotballnyheter