Skjerfprotest mot Glazer-ledelsen

Manchester United-supporterne vil protestere på den fargerike måten mot de amerikanske eierne.

Glazer-brødrene

Glazer-familien, her representert ved Joel og Avram Glazer, har aldri vært særlig godt likt blant United-fansen.

Foto: Jon Super / Scanpix/AP

Manchester United-supportere som skal på kamp mot Hull City lørdag ettermiddag, oppfordres til å ta på seg et grønt og gullfarget skjerf istedenfor det vanlige rødfargede skjerfet, i en fargerik protest mot «the Glazers». Det skriver fotballnettsiden goal.com .

Vil ha bukt med gjelden

Fargene representerer klubben Newton Heath, som Manchester United ble formet ut fra i 1902.

Glazer-hets på tribunen

Bildet er fra kampen mellom Manchester United og Manchester City.

Foto: Jon Super / Scanpix/AP

Supporterklubben med navnet Manchester United Supporters Trust (MUST) er bakmennene for skjerf-prosjektet. De er misfornøyd med de amerikanske eiernes håndtering av den enorme gjelden klubben har å stri med.

– Vi blir flere og flere medlemmer i MUST etter at supporterne har begynt å innse hvilken situasjon Glazer-brødrene har ført oss inn i. Det er viktig å samle United-supporterne, og det grønn- og gullfargede konseptet skal symbolisere fellesskapet rundt klubben i våre hjerter, sier supporterklubbens leder, Duncan Drasdo.

Seriemesternes totale gjeld er nå på vanvittige 716 millioner pund - nærmere 7 milliarder kroner - og har økt med nærmere 200 millioner kroner i 2009.

Les også: Manchester United-supporterne viste sin misnøye allerede i 2004

Anti-Glazer virus

– Effekten kommer ikke til å vise seg med en gang, men konseptet vil spre seg som et «anti-Glazer» -virus, mener Drasdo.

Formann i Independent Manchester United Supporters Association, Mark Longden, mener skjerf-prosjektet sender et tydelig budskap til klubbeierne.

– De grønne og gullfargede skjerfene er en fin måte å fortelle ledelsen hva supporterne tenker - uten å måtte boikotte kampene, sier Longden.

Tror du skjerf-protesten har noe for seg? Si din mening!

Fotball

Oppsummert

  • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.